Gå till innehåll
Kvänums IF
Kvänums IF

Tidigare PTdE resultat 2018-2010

2018

----------------------------------

Torsdag 22 Februari 2018

Grupp 1 till 4, tider från finalomgången som följer...
Etapp 12 / FINALEN G1 till G4 Pdf, 42 kB.

------------------------------------

Måndag 19 Februari 2018

PTdE VÄNNER! DAX FÖR FINAL!!
Nu köööör vi...

Grupp 4 (onsdag) och Grupp 2 (torsdag) startar 17:20. Grupp 3 och Grupp 1 startar ca 19:10. Grupp 5 startar 16:15 // Jaktstart gäller och startlista finns på plats. Som åkare är man nu "fast" i sin grupp så man kör helt enkelt om slutställning i gruppen, Vinnartröja och priser står på spel :-)

Prisutdelning är som tradition bjuder, redan nu på söndag. Alla 40 deltagare samt Reserver som deltagit under säsongen hälsas VÄLKOMNA :-)

Program och info för söndag som följer...
Ett SMS i våran SMS lista eller en notering på listan som hänger på anslagstavlan vid cyklarna gäller. Där skall du göra en markering om att du kommer på söndagens avslutningsstafett, prisutdelning och avslutningsmiddag, allt ingår i din startavgift. Det är förbokat en smaskig "Big Burger", Loka, Läsk, Kaffe å´ Kaka ingår. Bärs? Köper du själv i baren om du vill ha. Funkar inte Big Burger hojtar ni till så fixar vi en kost som funkar helt enkelt :-)

Det är också bokat så vi kan duscha i Lumber & Karles fina duschrum.

Presentation av Stafettlagen kommer ut på Fredag så snart alla anmält sig. 8 Lag där Grupp 1 till 5 blandas efter ranking, RESERVER tillåts, tävlingsledningen placerar in dessa. Listan kommer du hitta på kvanumsif.nu och på Pro Tour de Evalds Facebook sida (här med andra ord). RideON

Beräknad tid, ca program:

Samling vid cyklarna 09:15
Start stafett 09:45
Lumber & Karle 12:00 för dusch
Lunch ca 12:40
Förbättringar i Reglementet
Prisutdelning och erbjudande från evalds
The End av PTdE 2017/2018 ca 14:00

------------------------------------

Söndag 10 Februari 2018

ETAPP 11 - Kungaetappen! Som vanligt en etapp med skräckblandad förtjusning :-) Men vilka tider...

LStängd Watopia när Grupp 4, 3 och 5 körde. Grupp 2 och 1 fick en bana med som mest 8000(!) pers på. Det gjorde gott för totaltiden skulle det visa sig. Spana gärna in resultatlistan med de snabbaste varvtiderna.

Inför avslutande final (v.8 på ordinarie tider) är det nu bestämt vem som hamnar i vilken grupp. I finalenrundan kan man varken åka upp, ur eller in i någon annan grupp än den man startar i. Finalen görs dessutom upp i en jaktstart. Mer info om starttider kommer frampå. Nu är det dax att presentera resultatlistan och lite statestik på respektive varv...

Totalresultatlista / ETAPP 11 Pdf, 62.8 kB.

Varvtider, Kungaetappen 2018 / HÄR Länk till annan webbplats.

------------------------------------

Söndag 3 Februari 2018

ETAPP 10 - Komplett resultatlista för en av de tuffare etapperna i säsongens PTdE´s...

990 Höjdmeter i London satte sina spår. Stängd bana gjorde det tufft i de långa backarna. Mycket kamp och många med kramp :-)

Blev några gruppförflyttningar. Ha nu lite koll på det inför kommande Kungaetapp!!

Resultatlista Etapp 10, Komplett / HÄR Pdf, 61.5 kB.

------------------------------------

Söndag 28 Januari 2018

ETAPP 9 - Komplett resultatlista för PTdE´s GP...

Richmond Flat, en bana som inte bjuder på några direkta överraskningar. Varvet är lite drygt 5 km och det körs i 8 varv. 5 av varven avslutas med en spurt och för att ge de cyklister som eventuellt tappat chansen att komma tillbaks kör PTdE med ett system man valt att kalla "Fältet Packas". I ca 2 km får inte gruppen åka snabbare än 25 km/h tills dess att alla är samlade, samlas man ihop tidigare är det ok att öka farten innan dessa 2 km passerats. Just detta är det som blir själva "överraskningen" i varvet.

-Kan man teama ihop sig snabbt och få upp farten fort!? Ja då vinner hela gruppen mycket i tid om man vill upp i resultatlistan. Men vill alla verkligen detta? Kanske det är bättre för flera i gruppen och verkligen bara gå på spurt och avancera internt i gruppen i stället!??

Disskutionerna är verkligen igång innan start, när starten väl gått borde taktiken vara klar men det ändras gärna utmed racet å´ då blir disskutionerna både livligare och högljudare!!! Helt klart ett spännande koncept som ämnar komma åter i PTdE :-)

Resultatet då, ja i Grupp 1 var det stenhård kamp, ingen taktik körning utan helt enkelt mycket stötar på varandra!! Tidsmässigt går det hela tiden såpass fort i denna grupp så man behöver egentligen inte oroa sig för att Grupp 2 eller annan grupp ska ta in någon tid. Carl Quintana var outstanding i varje spurt, T.Boonen visade fortsatt klass i spurterna och var den enda åkaren som lyckades hänga Quintana ända in på målgång...

Grupp 2 var heta på att ta in tid på G1 men taktiken var nästan för bra, J.Pantani visade gång på annan att han hellre ville avancera i gruppen än att föröka köra in tid på G1, detta gav verkligen dynamik å´ högljuda kommentarer under racet!! Efteråt var det verkligen gruppen det disskuterades mest i om vad som var mest rätt, fel och snabbast!!? Alla var nog överrens om att det var en riktigt tuff och härlig etapp :-)

Grupp 3 hade bra, kanske bäst Teamwork faktiskt, dock var teamworken såpass bra att man glömde köra fort och fightas innan själva spurten så sluttiden blev nog inte vad man hoppats på, nä faktiskt så körde Grupp 4 ca 15 sek snabbare trotts att man knappt visste varken ut eller in om när Fältet skulle packas eller när man skulle dra och göra det fort!! Fördelen här var att man sent fick ihop gruppen (på typ varje varv) och då var farten hög, än högre blev den när man inte var helt överens innan spurten heller, man bombade på helt enkelt!!

Grupp 5, ja här var det INTE mycket taktik, Fältet Packas funkade jättebra och när det sen blev Fri Fart!! Jag jösses, då kan man prata om BOMBA på, de stackare som precis kom ikapp under Fältet Packas ja dom stog mer eller mindre som möten när farten släpptes på, huuuur jobbigt som helst må man tro men ack så kul för publiken som sökt sig på plats och hejade på :-)

Mycket bra kört till ER ALLA hälsar Tävlingsledningen...
Resultat // HÄR Pdf, 61.9 kB.

2 slagna Hjältar i Grupp 5...

------------------------------------

Söndag 21 Januari 2018

ETAPP 8 - Komplett resultatlista...

London och Boxhill är alltid lika spännande, Boxhill, en backe som definitivt tar ut sin rätt på andra varvet! Till och med att Carl Quintana fick känna sig lite matt på slutet!! Dock, med en sjukt bra tid övertygade han åter och tog hem en solklar seger!! J.Linhart kämpade otroligt tapparet och plockade in åtskilliga minuter på både A.Gomiz och T.Boonen.

I Grupp 5 visade M.Grehn att han går från klarhet till klarhet. Denna etapp pressade han Millis väldigt hårt ända in på målsnöret!!

Fyra gruppförändringar, Per B. får åter kliva in i Grupp 2 och Grassroters åkaren Jonte K. är tillbaks i Grupp 3. Grattis till er :-)
På bekostnad av åker nu Patrik E. ner i Grupp 3 och således får F.Handfast ta steget ner i Grupp 4...

Kompletta Resultatlistan / HÄR Pdf, 61.5 kB.

------------------------------------

Lördag 13 Januari 2018

ETAPP 7 - Komplett resultatlista...

Julskinkan uppäten och tillbaks i Pro Tour de Evalds efter 3 veckors vila eller hårdkörning kanske!??

Hur som helst visade det sig att 3 varv i Watopia på banan "Hilly" med avslutning upp i Bergs KOM:et kändes :-)

Kompletta Resultatlistan / HÄR Pdf, 61.7 kB.

------------------------------------

Onsdag 27 December 2017

Tävlingskalender Januari 2018...

Då är kalendern för januari officiell. 3 härliga etapper i Zwift, alla 3 etapper kommer vara på "stängda" banor så glöm inte att välja rätt område när du ska provköra...

Tävlingsprogram Januari 2018 / HÄR Pdf, 385.8 kB.

------------------------------------

Tisdag 26 December 2017

ETAPP 6 - Komplett resultatlista...

Bergstempot är avgjort och PTdE har tagit "halvtid"...
Komplett Resultatlista / HÄR Pdf, 69.5 kB.

------------------------------------

Lördag 16 December 2017

ETAPP 5 - Komplett resultatlista...

T.Boonen visar klass när det blir tal om "En-dags-klassiker"!! Snabbast igen när PTdE landade i Holland och slutdelen av Amstel Gold Race, 9:o tuffa backar forceras på 49 km. Varav berömda Cauberg kommer 2 gånger på slutet. Stora spridningar i resultatlistan, allt från supersnabba 1:24 till strax under 2 timmar!!

Imponerande kört och Grattis Millis Strand, snabbast i Grupp 5. Rigge Ullrich gjorde comeback efter lite sjukfrånvaro, knep segern i Grupp 4.

I grupp 3 och Grupp 2 visar klubbens junisar att dom vill vara med och ta för sig!! Ruggit bra kört av Edvin Hasselblad som tar hand om 1:a platsen i Grupp 3 och löjligt bra av Adam U.W, dagens 2a tid och en storseger i Grupp 2!!

Komplett Lista / HÄR Pdf, 60 kB.

------------------------------------

Lördag 9 December 2017

ETAPP 4 - Komplett resultatlista...

Försten upp till Epic KOM tog hand om spurtpriset! Från startlinjen och upp till "Kom:et" kändes som en låååång pina för så gott som hela startfältet må vi tro!!(?) Carl Quintana var inte helt oväntat snabbast, en bit under 30 min tog det honom dit. De som kände för att cykla längst tog mer än dubbla tiden innan dom var framme vid nämnda spurtpris!!

Sen belönades det med en lång härlig utförslöpa där man skulle ha tungan rätt i munnen för att inte missa avarten, alltså styra med tangentbordets pilar. Å´det gick bra, jätte bra!! För nästan alla! De som inte hade tungan rätt i munnen hamnade halvägst upp mot djungeln innan de kom rätt. Sedan var det lite High Chaparal i många svängar när det väl gick snett i första så att säga! Men till slut så var alla i mål och givetvis har "svängarna" varit en snackis men va tusan, finns många cyklister som svängt fel där ute på vägarna och i skogarna också, bra träning ger det gänget :-)

Komplett resultatlista från ETAPP 4 / HÄR Pdf, 59.8 kB.

------------------------------------

Lördag 2 December 2017

ETAPP 4 - En lurig en! Du MÅSTE svänga...

Etapp 4, traditionsenligt bjuder denna etapp på Pro Tour de Evalds första Bergetapp, så även 2017...

Är väl ingen hemlighet att karaktären på cyklist kan vara den helt motsatta mot den som kör bra på en spurtetapp, såååå...

Spännande lär det bli!! Denna etapp blir ny/gammal då sträckan nu körs i Watopia och etappen sträcker sig över "berget"!!

Vid inlogg är det Watopia och sträckan ´Big Loop´som gäller. När du valt detta är det bara att rulla fram till portalen.

Starten går som vanlig nere i byn. För att nu gå ut i tunnlarna, mitt i tunnlarna svänger Avataren vänster och ut mot "Berget".

Efter ca 7 km når man första "Tyskbyn", det är brant och upp, upp, och upp. Stigningen håller totalt på i ca 25-30 min räknat från startportalen. Zwift "Kom:et" räknar för fullt när man närmar sig 14 km och etappens spurtpris. Först dit vinner, har du gjort dagens snabbaste tid reser sig "Getabocken" på bakbenen och tar emot dig :-)

Nu har du nått 460 höjdmeter å´ dax för en häääärlig utförslöpa, men slöa inte till för nu kommer dagens första prövning, efter knappt 19 km måste Du svänga med styrknappen på tangentbordet!! Din Avatar vill upp till vänster och "Djungeln" men du skall svänga åt höger. Missa det inte för svänger du upp vänster mot djungeln måste du vända och sedan svänga vänster, utan tvekan 30-40 sekunders tapp!!

Du kommer nu känna igen dig för du är på väg ner till "Flygplansbron" och vidare bort till byn med kullerstenen, exakt samma väg som avslutade Etapp 2...

När nu Vulkanen tornar upp sig är det dax att vara vaken för etappens andra prövning. Vid ca 25 km är du framme vid vulkanen, Avataren kör rakt fram vid första vägskälet, helt rätt och riktigt, gör inget!! Men snart kommer andra vägskälet och nu kommer vägskylten fram precis innan "branta-backen"!!

ca 26 km körda och precis innan eller mitt i backen trycker du höger (rakt fram går också bra att trycka), använd piltangenten på tangentbordet. Nu väljer din Avatar att hålla höger upp för Vulkanen, 150 härliga höjdmeter väntar och sista knäppan, högst upp på denna topp känns, det är brant!!

Väl uppe har du gjort 640 höjdmeter totalt och nu ska du ner samma härliga väg, Avataren kommer hålla höger när du kommer ner för vulkanen, du behöver inte göra annat än att ta dig hem sista 2 kilometerna, fullt ös...

Målgång i samma portal som starten gick i!! Knappt 37 kilometer körda och ca 660 höjdmeter gjorda. 30 km/h kommer bli tufft att fixa, så...! Glöm inte vätska och en gel eller två

RideON

Ps. Skriv gärna ut banbeskrivningen / HÄR Pdf, 324.5 kB.

------------------------------------

Fredag 1 December 2017

ETAPP 3 - Sagan backarna splittar klungan...

IHistorisk sett har det alltid bytts grupper "hej vilt" innan jul, förra veckan var det hela 17 åkare som bytte grupper. Efter etapp 3 är det endast 6 stycken! Helt klart har årets PTdE startande lärt sig att använda "rullen" som man ska, en snabb forcerande klunga vinner tid, har man gått loss i någon backe och är själv med ett gäng bakom märker man snabbt att det är bättre att vänta in och forcera tillsammans!!

Vem har gjort det bäst då!?
Ja i grupp 5 stormar Team #elitstrand fram, överlägsen ledning, men bakom detta team är det jämt och spännande!

I grupp 4 har en "småkrasslig" Edvin Hagberg tagit hand om 1:a platsen, spännade att se om han kan köra in 17 sekunder och börja jaga sina jämnåriga på riktigt..?

Grupp 3 är alltid en grupp med mycket skifftningar i, Johan Linhart och hårda 14:åringen Edvin Hssselblad har klivit in i grupp 2 efter starka åkningar. Jonte Karlqvist stormar fram, leder nu gruppen, och kan mycket väl ta sig upp i G2 han också nu när första bergsetappen väntar...

Grupp 2 då? Som vanligt jämnaste gruppen! Efter att ha ryckt mycket smart i första spurtpriset fick locket M.Bengtsson med sig J.Pantani på en soloride, den varade ända till de sista backarna på 2:a varvet då nämnde J.Pantani "parkerade" bokstavligt talat i sista backen och "Superwomen H.Granberg" solokört ikapp och förbi!! Superwomen har nu endast 20 sek upp till Loket som inte har mer än 6 sek in till 1:a gruppen!

Grupp 1 håller sig intakt!
Som ovan nämnt var det extremt lite grupp förflyttningar denna etapp, i Grupp1 var det INGEN!! Detta har aldrig hänt såpass här tidigt så är det verkligen så att denna grupp redan satt sig!??? I gruppen var det taktik på hög nivå, fram till 1:a Saganbacken hängde alla i hop men sedan ville Gomiiz annat och tryckte på rejält. Carl Quintana satt lätt å´ peta näsan när övriga slet som djur för att inte tappa Gomiiz rygg! Ut på 2:a varvet var det uppdelat i 3 grupper där Quintana lekande lätt, lätt T.Boonen rycka å´ trycka ifrån Gomiiz. Quintana och en joker vid namn "Tjockisen" gick snart fram i spets och Gomiiz blev akterseglad. I Sagan backarna för andra gången visade givetvis Quintana var skåpet ska. Bakom dessa herrar var det en hård fight där Adam U.W. verkligen visar gång efter annan att han snart är med i topptrion...

Veckans resultat, Etapp 3 / HÄR Pdf, 59.8 kB.

------------------------------------

Torsdag 30 november 2017

TÄVLINGSPROGRAMMET - December...

I väntan på att alla 5 grupper ska köra klart veckans Etapp 3 presenterar här December månads Tävlingsprogram... // HÄR Pdf, 447.6 kB.

------------------------------------

Fredag 25 november 2017

ETAPP 2 - Äntligen igån på allvar...

Vilken vecka det varit! 5 grupper slåss hårt, å´ tur för 17 åkare i övriga grupper att inte Grupp 5 får göra några förfyttningar, för i så fall hade "Team Strand" med Millis i spetsen varit inne i Grupp 2 nu!!! Grattis Millis till superbra körning!! Grattis också till hela gänget i Grupp 5 som verkligen bjöd upp till dans! Kan nog komma bli många intressanta fighter å´ körningar här :-)

Mycker snack om styrningar, körningar å´ allmänt! Följ alla kommentarer på Facebook gruppen, PTdE - Pro Tour de Evalds ;-)

Etapp 2 och sammanställnng// HÄR Pdf, 58.6 kB.

------------------------------------

Onsdag 15 november 2017

ETAPP 2 & 3 - Novembers Tävlingsprogram PTdE 2017/2018

Etapp 1 är klar enligt nedan och det är dax att offentliggöra kommande etapper i november. Årets säsong av PTdE kommer att offentliggöras månadsvis, har mestadels med Zwift att göra då vi först i slutet av varje månad får reda på deras program, vilka banor som är öppna vilken dag helt enkelt. Vi har också fått hintat att det är nytt på gång från Tacx. Och faktiskt idag, onsdag, har det gått ut ett nyhetsmail från nämnda Tacx om att dom släpper en ny programvara, mer info om detta uppdateras på PTdE´s Facebook sida. Vi må se om vi kan få till några licenser till dessa.

Kommande etapp då! Ja det är Zwift och Watopia som gäller. Watopia är "öppen" alla 5 etapper så det kommer vara fullt med folk på banan! Banan heter ´Road to ruins´. Vill till att våga gå på rätt klunga som kommer ikapp och/eller våga hålla i gruppen man ligger i för att vara så snabb som möjligt i mål. Rullen är viktig för att göra bra tider, det märktes redan i Etapp 1 och på de cyklister som körde i Grupp 3 där det splittrades mest.

Spurtpriset är först över hängbron "högst upp" i djungeln! Så snart träbron går över i grusväg avgörs det. (Manuell avprickning gäller).

Passa på att träna nu när det är uppehåll denna vecka för snart "smäller det på" igen :-)

Novembers Tävlingsprogram / HÄR Pdf, 502.9 kB.

------------------------------------

Söndag 12 november 2017

PROLOG OCH ETAPP 1 - PTdE 2017/2018

Då var säsongens PTdE igång och givetvis var det överraskningar från start!! Martin Bengtsson tog hand om Prologen före Klubbens Proffs Carl Quintana!! Woooow....

Nytt för i år var att även en 5:e grupp nu finns med, den tillsammans med de reserver som var på plats hade vi över 50 (!!!!!) startande idag, heeeelt otroligt vilket härligt intresse denna "vinterträning" skapat.

11:e säsongen vi kör och aldrig har det rullat på så härligt som denna dag, trots ett fantastiskt deltagarrekord!! Woooow, igen...

Tävlingsledningen vill verkligen passa på att TACKA för en fantastisk dag där MålarSalle, Sahlins Måleri bjöd på både dricka och korv. Evalds fixade kaffe och dagens "prick-över-i-et" stog fam. Strand (LÄS MILLIS) för; -HEMBAKT KAKA!! Mumma :-)

Resultaten da´!? Ja här kommer dom:
(OBS! Ett teknikstrul idag gör att Jocke "Skruvman" kan komma att köra om sin Etapp 1, han har hela kommande vecka på sig...)

PROLOG Grupp 1 till 4 Pdf, 39.2 kB.
ETAPP 1 Grupp 1 till 4 &/ PROLOG & ETAPP 1 Grupp 5 Pdf, 60.4 kB.

------------------------------------

Tisdag 7 november 2017

PROLOG OCH ETAPP 1 - PTdE 2017/2018

Startlistan ligger redo här nedan, missa den inte och läs på reglementet innan söndag!!

Prologen är "platt" och ca 9 km. Åktid 11 - 16 minuter!
Alla är välkomna till start, Reserver(!) viktigt och kul om ni kommer med på morgonen och kör prologen.

Etapp 1 kommer starta upp ca 12:00. Det är Grupp 4 som är först ut. Etappen äger rum i "london" på Zwift och det kommer vara en stängd bana, innebär att det i princip bara kommer vara de 8 i gruppen som är ute på banan samtidigt. Hittar någon utifrån in och vill vara med och köra är hen mer än välkommen!

Kolla in pdf:en för info om Prolog och Etapp 1 // HÄR Pdf, 324.4 kB.

------------------------------------

Söndag 5 november 2017

EN VECKA KVAR TILL START - PTdE 2017/2018

Startlistan är nu helt klar inför kommande söndag. Finns en del reserver dessutom. Kul om alla kommer med på farsdag. Vi kommer samlas på farsdags morgon, ha en genomgång om upplägget och sedan köra prologen. Alla 40 i de 5 grupperna plus reserver kör prologen. Är det så att man delar plats med någon (tillåtet i Grupp 3 till 5) kör båda startande prologen och man bestämmer inbördes vem som tar hand om Etapp 1. Kan du inte vara med på dagen (prologen) så kommer en reserv ta hand om din plats i Etapp 1.

Så snart prologen är gjord bjuder Sahlins Måleri på korv. Nya startlistor inför Etapp 1 görs i ordning och 1:a start ämnar vara igång kl. 12:00

Startavgiften skall vara betald innan Prologen körs. Swish, Cash eller in på ditt klubbkonto är det som gäller.

Mer info under veckan...

Startlista inför prologen och reserver som följer:

Tommy Evaldsson
Carl Ljunggren
Johan Linhart
David Ohlsson
Andreas N. Gomez
Mikael Strand
Anders Sahlin
Magnus Fahlgren

Joakim Kjellander
Monica Evaldsson
Rickard Evaldsson
Adam U. Wictorsson
Per Börjesson
Lennart Fransson
Nicke Svantesson
Kjell Evaldsson

Martin Bengtsson
Jimmy Evaldsson
Stefan Tornberger
Ivanda Eiduka
Anders Leijer
Fredrik Handfast
Fredrik Evaldsson
Niclas Ejderstig

Jonas Karlqvist
Andreas Bäck
Patrik Eliasson
Jonathan Karlqvist
Edvin Hasselblad
Edvin Hagberg
Helen Granberg
Tommy/Max Friberg

GRUPP 5:
Royne Bertelsen
Martin Grehn
Andrea Karlgren
Jesper Eriksson
Lars-Erik Wall
Andreas Wall
Ida Ejdestig
Millis Strand / Elsa Strand

Reserver:

Ulrik/Ida Ossiansson
Jens Johansson
Jerker Andersson
Rune Bäck
Risto Erkisson
Per Korpås
Claes Vinge
Sebastian Kroon
Rune Bäck
Reserv Grupp 5:
Ronnie Hollsten

------------------------------------

Torsdag 5 oktober 2017

EN FÖRSTA STARTLISTA INFÖR - PTdE 2017/2018

Vi startar upp säsongen på Farsdag. Nu finns en första startlista klar. Ett SMS eller en kommentar på PTdE Facebook om du känner att det inte funkar att vara med i vinter. Vi har haft 5 återbud sedan förra säsongen men reserverna knackar på dörren :-)

PTdE växer än mer, det blir en Grupp 5. En "fredagsgrupp" med samma villkor och bonussystem som Grupp 4 men skillnaden är att man inte kan komma ur gruppen!! Mer info om detta och övrigt kommer...

En första Startlista / HÄR Länk till annan webbplats.

------------------------------------

2017
------------------------------------
Torsdag 23 Februari 2017

FINALEN ÄR GJORD - PTdE 2016/2017

Vi lyfter på hatten! 5:år sedan mäste Vinnaren i PTdE, T.Boonen, vann Pro Tour de Evalds. Men idag var det dax igen!! Imponerande att kunna avsluta på bästa sätt, 7 man jagande i finalens jaktstart. Carl Quintana slet så när sitt hår för att plocka in de 2:31 han startade bakom men T.Bonnen inte bara höll undan. Han visade klass och forcerade ytterliggare 2 minuter. Imponerande.

STORT GRATTIS till Övriga Grupp 1:or:

Grupp 2 // Rookien Magnus S. Fahlgren
Grupp 3 // Nicke Petacchi
Grupp 4 // Per Körpis #pratarredanom2018

Resultat Etapp 12/FINALEN och sammanställning // HÄR Pdf, 58.5 kB.

-------------------------------------

Måndag 21 Februari 2017

FINALVECKA av årets PTdE 2016/2017

All info om Finalen och Jaktstarten längre ner.
Startlistor / HÄR Pdf, 42.3 kB.

Påminner också om avslutningen som är nu på söndag!!
SMS:a i "Gruppen" om att du kommer. Kommer även finnas en lista på anslagstavlan. Där skall du göra en markering om att du kommer på söndagens avslutningsstafett, prisutdelning och avslutningsmiddag, allt ingår i din startavgift. Välj också vad du vill äta så förbokas detta. Det är också bokat så vi kan duscha i Lumber & Karles nya fina duschrum.

Presentation av Stafettlagen kommer ut på Fredag. SMS och på Pro Tour de Evalds Facebook sida.

Beräknad tid, ca program:

 • Samling vid cyklarna 09:15
 • Start stafett 09:45
 • Lumber & Karle 12:00 för dusch
 • Lunch ca 12:40
 • Förbättringar i Reglementet
 • Prisutdelning och erbjudande från evalds
 • The End av PTdE 2016/2017 ca 14:00

-------------------------------------

Måndag 13 Februari 2017

FINAL av årets PTdE 2016/2017
Tacx / VIDEO L´eroica Tuscany Italiy // PTdE The Final 016 / 29,9 km / 580 h.m. max 13.9%

Börjar på en bit asfalt för att sedan i första klättringen gå in på grus, hela 10 km upp och ner på grusvägen, 8-12% och sedan på senare delen är det asfalt och några små toppar på 6-7%.

PTdE The Final 016 / 29,9 km / 580 h.m. max 13.9%

För dig som tävlande är det viktigt att veta följande:
Grupp 1:an kommer att starta 17:30 i Grupp 4 och Grupp 2, Servern skall upprättas 17:20 så starten kan gå på utsatt tid, alla åkare skall ligga med i servern "som vanligt". Därefter med den tid man ligger bakom startar 2:an, 3:an och 4:an med det avstånd man har*. Likadant med 5:an och 6:an, 7:an och 8:an som startar tillsammans i en sk. vågstart samtidigt som 5:an.

(*Det kommer vara mindre än 5 minuter mellan varje åkare. Starlistan som finns på plats kommer ha avdrag i tid mellan varje åkare så det inte blir för lång väntan på startlinjen. Ex. 4:an ligger 6 minuter och 12 sekunder bakom i resultatlistan. I den nya startlistan kommer starttiden vara 1 minut och 12 sekunder upp för att göra finalen mer rafflande och tätare. Givetvis läggs dessa 5 minuter på i slutliga resultatlistan. I och med detta får vi en "snabbare" startlista.)

"Åktiden" man har i mål adderas med den totaltid man har innan start. Detta blir givetvis din sluttid i PTdE 2016/2017. Ingen bonustid eller spurttid/spurtpoäng utdelas oavsett grupp. Oavsett om du får snabbare/långsammare tid än någon i annan grupp kommer ditt slutresultat/placering bli i den grupp du startar i finalen.

Resultatlista från 2015/2016 hittar du / HÄR Pdf, 47.5 kB.

-------------------------------------

Torsdag 9 Februari 2017

KUNGAETAPPEN
Otroligt intressant. Här kan man gotta ner sig i mycket statestik. På 3 varv av en 30 km bana hinner det hända en del kan man lugnt konstatera. Spana gärna i skiftningarna i resultatfilen med varje varvtid. Mycket intressant som sagt!! Kollar man 'Snabbaste tiderna för etappen' finner vi att det finns åkare från Grupp 1 i alla "4 grupperna"! Det var många veckor sedan det hände kan man lugnt konstatera!!

Värt att lyfta på hatten är det definitivt på alla Gruppsegrare, vilka åkningar det har bjudits på!! Rune Hinault som vinner Grupp 4 storstilat, ja såpass bra att han sätter Etappens 5:e bästa tid!! Grattis också till Anders Leijer som följer med Hinault upp till grupp 3.

Just i Grupp 3 Kör Per Börjesson otroligt respektgivande, han sätter en såpas bra tid, 8:onde totalt, att KjellE får ge vika på sin grupp. Per upp till 2:an å´ KjellE ner till 3:an med andra ord.

Grupp 2 då!? Ja här var alla väldigt nyfikna på vem som skulle dra längsta srået, MållarSalle, Skruvman, Johan Sahlberg, Rigge Ulrich, Lennart Utförskungen eller rent av tjejen med högsta placeringen Monkan M.Vos!?? Inget förhandssnack handlade om PTdE´s yngsta deltagare någonsin, knappt fyllda 15 Adam Ureke Wictorsson. Ja jösses vilken körning, skräll, att i såpass ung ålder hålla distansen ut var imponerande. Med etappens 7:e tid vann Adam riktigt snyggt. Liten skräll även på 2:a plats. Med mindre än 1.5 min upp till Adam kör M.Voss in på 2:a plats! Sjukt imponerande av dessa båda skrällar. Kul också för MålarSalle som höll ihop farten bra ända in på upploppet. Räckte tillräkligt bra för att åter klättra in i Grupp 1 så här innan Finalen. Magnus #storspurtaren tappade fart och tryck när grupp 1 gasade på ordentligt så det blev respass och gruppbyte med MålarSalle.

Grupp 1
Ja götapetter! Här gick det undan, 5-6 åkare som läst i PTdE forumen hade letat sig in till start, innebär att PTdE gruppen på 8 man nu var 13-14 stycken när starten gick! Fantastiskt kul, Tävlingsledningen tror att vi bara sett början av detta med åkare utifrån nu när Zwift gjort det möjligt. Full fart från start, snart hade J.Linhart fått en lucka ner till gruppledaren T.Boonen och övriga gänget. Tyvärr hade inte #storspurtaren eller #elitstrand en av sina bästa dagar utan hamnade på efterkälken redan i första lite längre stigningen, ooootroligt jobbigt att behöva gneta mer än 70 km helt alena, dessutom var för sig då de tappade klungan på lite olika ställen. Men J.Linhart trummade på, med god draghjälp fick han ett försprång på över 2 minuter som mest. I detta läge var det bara 30 km kvar och "klungan" bestod bara av en frusterad och jagande grupp 1:a T.Boonen, LöparDavid och Karl Indurain. Med 20 km kvar lämnade T.Boonen K.Indurain och LöparDavid för att göra ett sista försök, sekund på sekund åts upp för att i sista backen, ca 6-7 km från mål, tappa 10 sekunder igen. Nu var det 40 sek och snart klappat å´ klart för J.Linhart. Men! Skam den som ger sig, 4 km kvar, 30 sek! 3 km kvar, 25 sek! 2 km kvar, 5 sek å´ J.Linhart skricker ur sig, -Kraaaaamp.... 1.5 km kvar -10 sek och T.Boonen är ikapp och förbi!! Tävlingsledningen kan bara konstatera, -Det är inte över förenns det är över!!

Grattis till er alla, knappt 9 mil och åktider mellan 2:18 till 2:45 sätter sina spår det är ett som är sant.

Årets PTdE säsong går mot sin ända, endast Finalen kvar. Jaktstart!! Ordinarie tider, onsdag och torsdag i vecka 8 gäller. Vi tar sportlov v.7

Mer info om finalen och även avslutningsstaffeten, Prisutdelning och tillhörande Middag på söndag den 26:e februari återkommer vi med.

RESULTAT, VARVTIDER / HÄR Pdf, 65.1 kB.
RESULTAT ETAPP 11 / HÄR Pdf, 86.6 kB.

-------------------------------------

Torsdag 2 Februari 2017

Wooow, Flandern bjöd åter upp till dans! T.Boonen visade var skåpet ska stå, gammal är äldst var det någon som sa och när "The Muur" reste sig framför visade Boonen ingen pardon. Utan Quintanas närvaro blev det storslam, först i mål och hela försprånget till totalledande Carl Quintana blev uppätit! Grattis T.Boonen till det finfina banrekordet.

Bakom var det knallhårt om pallplatserna men jösses vilken forcering det blivit på #elitstrand!! Han satte verkligen Gomiz på plats och närmade sig även pallplats i totalen. Imponerande från ständig Grupp 4 plats under 2015/2016:s PTdE till att nu närma sig prispallen i totalen! Bra jobbat!!

I Grupp 2 var det fantastiskt kul att se MållaSalle tillbaks i vinnartackterna, hårt från start till mål! Å´ visst höll han undan för åldermannen KjellE trotts hans grymma forcering på slutet. Finfina tider. Båda in topp 8 i snabbaste tider...

I Grupp 3 hände det grejer, Pantani har åter vaknat till liv och satte en såpass bra tid att "botten" på Grupp 2 nu får passa sig inför Kungaetappen!! Men! Martin Bengtsson...

3:dje tid totalt!! Som Tävlingsledningen och förmodligen Martin själv väntat! Idag satt körningen som smäck!! GRATTIS!

Grupp 4 då!? Ja det bjöds verkligen upp till kamp även här. F.Handfast körde såpass att han nu kliver tillbaks till Grupp 3, riktigt kul! Mindre kul för F.Cippolini som nu får ta steget ner. Men kampen i Grupp 4 skulle stå mellan Fikastig, Baroonen och Rune Hinault! Som dom kämpade å´ slet, underbart att skåda, kämparglöd är något som definitivt finns i årets Pro Tour de Evalds.

Nästa vecka är det KUNGAETAPPEN! Missa inte att Grupp 4 startar på Måndag. Grupp 3 på tisdag. Grupp 2 på onsdag och Grupp 1 på torsdag. Starttider för alla grupper = 17:30.

Väl mött å´ trevlig helg hälsar Tävlingsledningen

RESULTAT ETAPP 10 / HÄR Pdf, 185 kB.

-------------------------------------

Söndag 30 Januari 2017

Pro Tour de Evalds går in i slutspurten! Etapp 9 är avklarad och endast ett placeringsbyten mellan grupperna. Karl Indurain kliver åter in i Grupp 1 och Rigge Ulrisch tar steget ner till Grupp 2.

4 varv och 12 stigningar avverkades på drygt 35 km! Återigen en etapp som blev tuffare än väntat. Resultat Etapp 9 och Komplett / HÄR Pdf, 119.2 kB.

-------------------------------------

Söndag 22 Januari 2017

Du har väl koll på de 6 etapperna som körs under januari och februari!? Om inte, här finns dom...
TÄVLINGSPROGRAMMET VÅR 2017 PTdE / HÄR Pdf, 423.5 kB.

-------------------------------------

Torsdag 19 Januari 2017

ETAPP 8
T.Boonen bemästrar kullerstenen bäst!! Quintana fick ge sig i målgången men gjorde alla rätt på di 5 spurtpriserna som var inlagda på dagens GP bana, 5 segrar av 5 möjliga! Grupp 1 visade att det är dom snabbaste cyklisterna, alla 8 grupp 1 cyklister har snabbast tider. Grupp 2 var kompakt ända in på målsnöret men Karl Indurain visade att spurtbenen fanns där, över 1000 watt när målportalen passerats.

8 varv a´ 5,1 km blev en utmaning, vissa grupper höll igen och det syns givetvis på sluttiden! Men i Grupp 4 och Grupp 1 var det aktivt med mycket jagande och försök. Eftersnacket på "Fältet Packas" och jagandet av bonussekundrar har varit överraskande positivt. Tävlingsledningen tackar för förtroendet av att ett GP även fanns med i årets PTdE.

Endast 2 flyttningar mellan grupperna. Grattis till Martin Bengtsson som kliver in i Grupp 3. Nu går årets tour in i avslutningen med endast 4 etapper kvar, backar och bergen kommer nu på riktigt...

Resultat Etapp 8 / HÄR Pdf, 146.2 kB.

-------------------------------------

Torsdag 12 Januari 2017

ETAPP 7
Då var det tänkt att Julmaten skulle varit uppäten och borta men i dagens Boxhill var det många som nog kände den gå upp och ner!!?

En som inte verkade påverkad är Carl Quintana! Vilken körning, först spurtar han ifrån hela Grupp 1 och därefter krossar han uppför nämnda Boxhill, återigen en utklassningsseger! Beundransvärt GRATTIS från hela Tävlingsledningen!!

6 åkare som byter grupper, och en hel del surrande om att "det-gått-fortare-på-träning". Tävlingsledningen kan konstatera att på träning har man koncentrerat sig för mycket på Boxhill och glömt av att man kommer in till foten betydligt mer sliten på tävling än träning, ej att förglömma när man bedömer sig själv...

Vi gratulerar gruppsegrarna, Rune Hinault (Emil Ekman), Klubbens ungdomsstolthet, Adam U. Wictorsson, David "Rookien" Ohlsson och åter Carl Quintana. Med dessa ord avslutar vi och ser redan fram emot en rapport från kommande Etapp 8 och säsongens omtalade GP lopp. 8 varv på en 5 km bana och 5 spurtpriser att köra om!!

RideON // RESULTAT ETAPP 7 Pdf, 214.5 kB.

-------------------------------------

Torsdag 22 December 2016

ETAPP 6
Då har PTdE gjort klart höstens omgång. Många härliga överraskningar men i toppen har Quintana visat att han är årets absolut bästa etappåkare! Idag var det utklassning uppför Watopias östsida. Stort Grattis hälsar Tävlingsledningen till Carl Quintana :-)

Som det sig bör när det är Bergstempo imponerar lättviktarna, mest av alla imponerade nämnde Quintana men även dagens "Reserv"! Med andra tid kliver Helen Granis in å´ dominerar i Grupp 3!! Upp till 3:dje plats för Fredrik Handfast. Alla frågar sig; -Va köstar det F.Handfast!!?

Nu tar vi Juluppehåll å´ ser fram emot v.2. London och London 8 väntar...

Dagens Resultat / ETAPP 6 Pdf, 223.7 kB.

-------------------------------------

Torsdag 15 December 2016

ETAPP 5
Höstens långetapp ägde nu rum i Holland. Amstel Gold Race stog som värd, PTdE The Cauberg Song var etappen på 710 höjdmeter å´ 49 kilometer!! "Igelkotten" till bana bjöd på gott motstånd. Stort Grattande till framförallt Åldermannen KjellE som vinner Grupp 3 och nu kliver in i Grupp 2, sjukt imponerande tycker tävlingsledningen :-)

Rigge Ullrich gör en 3:dje tid totalt och kliver från Grupp 2 till Grupp 1, Välkommen tillbaks!!

Grupp 1 visar att det står mellan 2 åkare, Carl Quintana och T.Boonen drog stenhårt från start, tider och åkningar som faktiskt utklassade övriga startfältet. Idag var det T.Boonen som fick dra det längsta strået, kanske inte så kontigt när det ändock är en finfin vårklassiker som var dagens etapp. Grattis T.Boonen till finfina tiden och showen.

RESULTAT / HÄR Pdf, 215.1 kB.

-------------------------------------

Torsdag 8 December 2016

8 hårdingar byter grupper, Tjejerna visar framfötterna och är snart både Monica Voss och Ivanda i Grupp 3 och jagar på "gubbarna". Kvar i 3:an är Cippo trots att han spöade sin käre bror Ulrich med en hel minut! Skruvman tar steget upp i 2:an tillsammans med Rookien D.Ohlsson! I 2:an har helt plötsligt nämnde Ulrich hamnat!! Hur gick det till?? Till sist, Lennart Utförskungen är åter i 1:an!! Vilken imponerande resa han gjort denna höst!! Men...

Carl Quintana!! Nu visar han verkligen vem som är kung i bergen, med 4:a (!!!!) minuter och 35 sekunder seglar han ifrån T.Boonen som slet sitt hår för att hålla ännu en Rookie, J.Linhart, och den gamle spanjoren A.N. Gomez bakom sig.

Zwiftalperna visade sig verkligen på den tuffaste sida, fantastiska körningar. Nästa vecka hamnar vi i europa igen, Holland och sista 49 km av Amstel Gold Race, The Cauberg Song väntar. Tills dess, håll till godo med dagens resultatlista / HÄR Pdf, 121.7 kB.

-------------------------------------

Torsdag 1 December 2016

Det händer mycket!! Etapp 3 är avslutad och rullåkning i USA!! Zwift och Richmond UCI Worlds 2015 har varit banan som gällt. Vilka race, Grupp 3 och 4 åker snabbt som om dom alla vill in i Grupp 1 och 2, å´ vilka skiftningar det är i grupperna. Spännande å´ jämt som det sig bör :-)

Grattis till Gruppsegrarna, Carl Quintana, MålarSalle, Helene Granberg alias Stefan Tornberger och Kvänums IF´s ungdomslöfte Adam Ureke Wiktorsson!!

Alla Resultat / HÄR Pdf, 228.1 kB.

-------------------------------------

Torsdag 24 November 2016

Etapp 2 har slutit säcken! T.Boonen ställde av hela högen och visade i mångt å´ mycket att han blir att räkna med denna vinter! Carl Quintana och Karl Indurain la beslag på etappens 2 och 3 tid, med 1 sekunds skillnad så tappade dom båda hela 4 minuter till den omutbare T.Bonnen!!

Som det sig bör så här i inledningen var det en mängd skiftningar i de 4 grupperna, överlag bra och jämna tider.

Komplett resultatlista, Etapp 2 / HÄR Pdf, 121.6 kB.

-------------------------------------

Fredag 18 November 2016

Efter en mycket lyckad inledning är det nu spända av förvånad som man väntar in höstens Tävlingsprogram! Tacx TTS4 VR har blivit helt omkörda av Zwift VR världar. Hösten kommer därmed innebära körningar i "officiell miljö" liknande Etapp1 men även "dold miljö" där vi loggar in på Zwift bana utan att ha andra motsåndare/likasinnade på banan, endast de i din grupp. Dock offentliggör vi Tävlingsprogrammet och tider så de kamrater vi har på FaceBook och sidan PTdE har alla möjligheter att logga in hemifrån för att möta upp till våra 4 grupper startande så bli inte helt förvånande om det står någon nyfiken "kamrat" på starlinjen :-)

Här kommer höstens tävlingsprogam. Vårsäsongens program dyker upp så snart jullovet är här...

Program HT / HÄR Pdf, 549.9 kB.

-------------------------------------

Söndag 13 November 2016

Resultat från Prolog och Etapp 1 hittar du i bifogad PDF / HÄR Pdf, 60.7 kB.

-------------------------------------

Söndag 13 November 2016

Pro Tour de Evalds 2016/2017 är här :-)
Reglement för säsongen och fjolårets resultatlista finns här nedan:

Komplett resultatlista för 2015/2016 / HÄR Pdf, 407.3 kB.

Pro Tour De Evalds 2016/17 // Reglement

Tanken med PTdE: - Bästa tänkbara vinterträningen!
Alla som deltager ska känna att man vinner på att ta fram sitt bästa. Åkarna skall gynnas så att dom som hamnar i de bakre grupperna för att ålder och fart tar ut sin rätt skall få bonussekunder och "tappa vikt" så att man kan avancera framåt i grupperna = Kommer att göra grupperna jämna och tighta oavsett kvalitet. Vilket då givetvis stimulerar lite extra att hålla igång vinterträningen och din form.

PTdE sedan 2007:
2007/2008 körde vi igång med endast 3 deltagare, PTdE har växt sedan dess :-) // Tidigare slutsegrare:
2008 = Tommy 'T.Boonen' Evaldsson / 2009 = Tommy 'T.Boonen' Evaldsson / 2010 = Christian Sääv / 2011 = Tommy 'T.Boonen' Evaldsson / 2012 = Tommy 'T.Boonen' Evaldsson / 2013 = Karl 'Indurain' Johansson / 2014 = Robert 'Obelix' Lundkvist / 2015 = Andreas 'Kittel' Hertz / 2016 = Andreas 'Kittel' Hertz / 2017 = ?

Nyheter inför 2016/2017
• 4 helt nya cyklar. Alla med en utväxling på 48-11 eller 50/52-12.

 • Vi kommer köra några etapper i populära programvaran Zwift. Mer info om Zwift hittar du på våran Facebook grupp Pro Tour de Evalds.
 • Du som deltagande cyklist skall lära dig starta programmen. Fråga/titta på dom som kan när du lär dig de första gångerna. Vi är 32 st! Måste funka smidigt!!
 • Shimano SPD (MTB) pedaler sitter monterat. Andra pedalsystem, se nedan...
 • Startavgiften höjs 100 kr då nya licenser måste användas, 4 cyklar köpts in och 3 datorer bytts ut. (Kostnader se reglementet nedan).
 • Reserver/personer som ämnar deltaga är mer eller mindre förutbestämda. Viktigt att inga "Grupp 1 & 2 nivåer" på reserverna plockas in/kommer till start. Finns en lista på de reserver som i 1:a hand skall användas i respektive grupp.
 • Reserver kan inte köra in några spurt-/eller bonustider.
 • Poängtävlingen tas bort. (För lite status i denna).
 • Städschema kommer finnas på plats där vi städar 1 gång var (3/pers åt gången) vid 11 tillfällen.

Så här är det tänkt:
• Vi tränar/tävlar på 8 stycken Tacx NEO trainrar. Bakhjulet sitter direkt på trainern, i dess svänghjul så man kan dra 1200 watt i 5km/h eller spurta i 1 minut på 2000 watt!! utan att maskinen "tappar" fästet. Felmarginalen är mindre än 2% mellan varje trainer så verkligheten är sjukt nära!!

 • Vi kör mestadels i Tacx Software 4, dess Virtual Reality men även Video. Inför säsongen 2016/2017 kör vi dessutom i programvaran Zwift.
 • Prolog + 12 etapper, 1+6 starter innan jul och 6 därefter. Prolog och första start, traditionsenligt på Farsdag, söndag den 13 november. Sedan står vi över kommande vecka för att vara igång i v.47. Övriga datum se kommande tävlingsprogram. Efter Jul startar vi upp i v.2.
 • 32 pers är tak, vi kommer att köra med 4 grupper och 8 man i varje grupp + event. reserver.
 • Reserver tillåts endast i Grupp 3 och 4 // Hamnar du i någon av dessa grupper och inte kan deltaga någon etapp är du "skyldig" att göra ditt bästa för att ringa in någon av reserverna som gärna vill bli inringda!! Reserver finns på denna lista och på evalds där cyklarna står.
 • Grupperna delas in efter resultat på den första etappen som är en prolog. Etapp 1 körs sedan på samma dag, Farsdag. Reserver är välkomna att deltaga i prologen på förmiddagen.
 • Den totala sammanställningen avgör hela tiden vilken grupp du skall åka i. Respektive grupp har en enkel rangordning. I grupp 1 dom 8 snabbaste och så faller det neråt...
 • Cykel väljs efter hur du är placerad i gruppen och vilken vecka/etapps nummer det är = Etapp 1 kör 1:an i gruppen på cykel nr. 1 (cykeln längst till höger när man står bakom), 2:an kör på cykel 2 osv... Etapp 2 kör 1:an på cykel nr 2, 2:an på cykel nr 3 osv...
 • Cyklarna har olika storlekar och skall så vara. Du ställer in cykeln så gott det går för just din längd och storlek.
 • Invägning och uppdatering på datorn inför varje start. Tävlingsklädsel på vid invägning och det är digitalvågen på plats som gäller.
  Vid invägning avrundas det uppåt, 80.1 blir således 81 (80.0 blir 80).
 • Handikappsystem: 51 år = -1 kg på vikten, 52 = -2 kg osv.
  OBS! = När man passerat 60 år blir det -2 kg på 61 i ålder osv... OBS! Dock är lägsta vikt 40 kg.
  Tjejer börjar samma system vid 31/41 år och har sitt ”tak” på 40 kg. Året du fyller gäller.
  Ex; Rutger är 71 år och väger 75 kg på vågen. -10 kg för det mellan 51-60 och -22 kg för 61 till 71. 75kg-10-22 = 43kg på vågen.
 • Visar det sig i efterhand att fel vikt blivit inlagd får man dagens långsammaste tid + 30 sekunder.
 • Avslutning sker söndag i v.8, vi avslutar med en stafett och sedan tillhörande middag med prisutdelning.
 • Innan start lägger man en stor handduk under styret och en liten handduk på styret för att "torka" med. Medtag handdukar själv. Cyklarna är utrustade med SPD pedaler. Vill du köra med Look, SPD SL eller annat pedalsystem tar du med egna pedaler och monterar tillbaks SPD pedalerna när du är redo. Övriga ordningsföreskrifter tas innan första start, prolog.
 • Bonussystem för att hålla grupperna tighta, tid enl. följande:
  Vinnaren i grupp 4 drar av 120 bonussekunder, 2:an drar av 105 bonussek, 3:an drar av 90 bonussek, 4:an drar av 75 bonussek, 5:an drar av 60 bonussek, 6:an drar av 45 bonussek, 7:an drar av 30 bonussek, 8:an drar av 15 sek.
  Vinnaren i grupp 3 drar av 60 sek, 2:an drar av 45 sek, 3:an drar av 30 sek, 4:an 15 sek.
  Vinnaren i grupp 2 drar av 30 sek, 2:an drar av 15 sek.
  I grupp 1 dras ingen bonustid av.
 • Banpris/bonustid (Spurt/bergspris): Innan start är det upp till respektive åkare att ta reda på var dagens Spurtpris finns att fightas om. Det kan vara en flagga, korsning, ett visst km angivelse eller kanske ett berg eller vattendrag! Först fram får tidsavdrag.Tiden som 1:an får är 20 sek, 2:an får 15, 3:an får 10 och 4:an får 5 sek. Om tveksamhet råder vem som klyver linjen först delar man på de sammanlagda bonussekundrarna. Bonustid gäller inte på den inledande prologen och ej heller på tempoetappen. Självklart gäller ingen bonustid i finalen. Samma Bonustid oavsett grupp.
 • Om du inte kan deltaga i någon av etapperna, sjuk, bortrest, annat, så får du samma sluttid som sista man i 'din' grupp + 2 minuter. Kör du i sista gruppen är det sista tid + 30 sekunders tillägg som gäller. Du behöver alltså inte bryta hela Pro Tour De Evalds för att du inte dyker upp denna etapp.
 • Ersättare/reserv är rätt att kasta in om du kör i Grupp 3 eller 4. Det finns 2-3 utvalda reserver för respektive grupp att kontakta, se lista. Har du eget förslag på reserv skall detta godkännas av alla övriga i gruppen! Måste du inkalla reserv skall detta vara godkänt och gruppen till kännedom minst 45-60 min innan start. Otroligt viktigt att DU som inte kan komma verkligen gör ditt bästa för att få in en reserv så någon cykel slipper stå tom.
 • Om du blir/är trött omotiverad och inte ”orkar” köra i mål = Bryter, är det omgångens långsammaste tid + 30 sek som gäller. Däremot om tekniskt problem, cykeln pajar (kedja går av, styrning eller motor pajar e. dyl.) och du inte klarar att fixa detta problem får du samma sluttid som sista man i ”din” grupp + 30 sekunders tillägg. Tänk på att det kan löna sig att ha ett multiverktyg nära till hands. Multiverktyg m.m. finns vid respektive cykel. Om cykeln pajar eller annat tekniskt fel inträffar inom första 3 minuterarna gäller omstart i hela gruppen. Detta gäller endast 1 gång! Händer det ytterligare 1 gång inom kommande 3 minuter så startar nu Den/De om banan/etappen själv-/a utan motståndare. (Se till att ta hålltider på gruppen som kör). Pajar cykeln på nytt, se punkt ovan. Tekniskt fel, se nedan:
 • "Kastar datorn/programmet" ut dig inom dom första 15 min. startar Du omgående om, själv och på samma etapp. Händer det fler gånger kör du om banan innan kommande måndag kväll. Gäller inte i finalen.
 • Alla, 1+12, etapper är förutbestämda (kommer på separat utskick). Etapperna går att skåda på kvanumsif.nu och Pro Tour de Evalds Facebook grupp.

Upplägg:
1:a etappen är en Prolog, ca 10 km. Etapp 1 går sedan på samma dag. (Farsdag).
Totalsegraren från föregående år är seedad att välja cykel först, sedan i fallande ordning. Nytillkomna lottas in efter dom seedade från föregående år. Innebär att man tar den cykel man får.

1 Tempoetapp med individuell starttid.
Bonussekunder på, utvalda spurter och bergstoppar samt på målgång tillämpas, läs mer ovan.
Längsta tävlingstiden blir drygt 2 timmar. Snitt tid över 1 + 12 etapper = 12 - 13 timmar (1 tim./etapp).

Finalen körs med individuell ”jaktstart”. 1:an går ut först, jagas av 2:an och därefter 3:an. 4:an. 5:an, 6:an, 7:an och 8:an startar på 4:ans tid och 5 till 8:ans starttid räknas givetvis av i slutställningen. Ingen Bonustid finns att köra om.

 • Startordning och tider som följer:
  Tävlingsdag är onsdag för Grupp 4, start 17.20 och 3, start 18.45. Torsdag för Grupp 2 och 1. Starttider 17.20 och 18.45. Då vi är 32 startande måste vi hålla dessa tävlingsdagar och tider! OBS! RESPEKTERA STARTTIDERNA, ni är många i gruppen och sista startgrupp per kväll vill garanterat INTE komma hem vid midnatt!! Så kom i god tid så ni kan förbereda cykelns sittinställning, handdukar, m.m. (30 till 45 minuter innan start är lämpligt då detta är den tid det brukar ta att värma upp och ställa in din cykel).
 • Kostnad= Medlemskort i Kvänums IF + Startavgift 500 kr + årskort 500 kr (reserver betalar medlemskort och träningsavgift 50kr/gång eller om reserv kommer och tränar utanför PTdE betalas lämpligen ett Säsongskort). Maskinunderhåll och prisutdelning med tillhörande middag och en dryck ingår. Qvänums Mat & Malt eller Lumber & Karle söndag v.8 gäller, stafett och middag, samling 09:00 - 26/2 2017. Kvänums IF skriver kvitto på startkostnaden om någon får tillbaks summan via jobbet. Träningsstöd, hälsovård, annat som gäller för din arbetsplats. Betalning kontant SENAST på startdagen (Farsdag) eller via Kvänums IF Bankgiro: 441-9776 OBS! Betalning skall vara gjord innan prologens start på Farsdag.
 • Resultatfilen tar Tävlingsledningen hand om, publiceras snarast efter komplett Etapp på kvanumsif.nu

  Övriga deltagare får gärna ta på sig att uppdatera och komplettera de olika gruppernas händelser och körningar på Pro Tour de Evalds Facebook grupp.

Må bäste man eller kvinna vinna :-)
Tävlingsledningen - Pro Tour de Evalds - Kvänums IF

Seedade med plats i årets startfält av Pro Tour De Evalds 2015/16 är:
Tommy Evaldson / Carl Ljunggren / Rickard Evaldsson / Lennart Fransson / Joakim Kjellander / Anders Sahlin / Fredrik Evaldsson / Martin Bengtsson

Nicke Svantesson / Johan Sahlberg /Per Börjesson / Kjell Evaldsson / Monica Evaldsson / Anders Leijer / Jimmy Evaldsson / Stefan Tornberger

Niclas Ejderstig / Emil Ekman / Ivanda Eiduka / Gunnar Wikstrand / Mikael Strand // Karl Johansson / Andreas Gomez / Jonas Karlqvist

Risto Erkisson / Per Korpås / Tobias J. Lundmark / Fredrik Handfast / Andreas Bäck / Johan Linhart / Adam Ureke Wictorsson / Magnus Fahlgren

Kölista som vill in i kommande PTdE, 2016/2017:
David Ohlsson
.
Reserver (gäller endast i Grupp 3 och Grupp 4:
Claes Vinge (endast grupp 3) / Daniel Hedergård (endast grupp 3) / Sebastian Kroon (endast grupp 3) / Per Johansson (Grästorp)

Rune Bäck / Helen Granberg / Jerker Andersson?

Klara reserver att ringa in under säsongen. Reserverna får mer än gärna vara med på prologen.

Du som inte är med i start eller reservlistan men vill vara med som ordinarie eller som reserv, maila tävlingsledningen omgående. kvanumsif@scf.se eller kontakta någon som finns med i listan här ovan.

-------------------------------------

Grupp 3: Martin Karlsson - Lars Ekström - Fredrik Sahlin - Niclas Ejderstig - Rune Bäck - Mikael Strand - Stefan Tornberger - Martin Bengtsson

Grupp 4: Johan

Gustavsson - Anders Leijer - Jimmy Evaldsson - Per Börjesson - Nicke Svantesson - Monica Evaldsson - Kjell Evaldsson - Ivanda Eiduka

Etapp 1:
Lite sammanfattning av kommande etapp. Det kommer bli lite klåsigt, ingen storm men väl 4btf! Vad är då BTF, ja det är lätt att tro att det är vindens fart i fot men så här skriver SMHI:

I början av 1800-talet utformade den brittiske amiralen Sir Francis Beaufort en skala för att beskriva vindens styrka utifrån segelföring på örlogsfartyg och vindens verkningar. Beauforts skala antogs som standard i engelska flottan 1838, och växte sedan fram som en internationell standard.

Senare har man gjort motsvarande beskrivning av vindens verkningar på land.

När de lägsta effekterna med knappt märkbar vind har passerats börjar det bli intressant (jämför Beaufort-värdet med andra skalor i tabellerna nedan).

 • 2 Beaufort: En vindflöjel (i gott skick) visar vindens riktning.
 • 3 Beaufort: Vinden sträcker en vimpel, sätter blad och tunna kvistar i oavbruten rörelse.
 • 4 Beaufort: Kvistar och tunna grenar rör sig. Damm och lössnö virvlar upp.
 • 5 Beaufort: Mindre lövträd börjar svaja. Vågor med utpräglade kammar på större insjöar.
 • 6 Beaufort: Stora trädgrenar sätts i rörelse. Det viner i telegraf- och telefontrådar (det är dock lite svårt att hitta några telegraftrådar idag).
 • 7 Beaufort: Hela träd börjar svaja. Man går ej obehindrat mot vinden.
 • 8 Beaufort: Kvistar bryts från träden och det börjar bli besvärligt att gå i det fria.
 • 9 Beaufort: Mindre skador på hus. Rökhuvar och taktegel blåser ner.
 • 10 Beaufort: Sällsynt i inlandet. Träd ryckas upp med roten, betydande skador på hus.

Kommer som sagt inte vara någon storm men 4 btf med riktning mot E är något gruppen inte får glömma att lägga in.

Passa på att njuta av rullåkningen :-) Dock kommer det på denna etapp vara svårt att få den "perfekta" rullen då banan svänger en hel del och även har sina små höjdskillnader.

Viktigt också, efter 9.9 körda kilometer har man nått upp på högsta toppen. Där, när man går igenom målportalen från fel håll är spurt- och poängpriset.

Lycka till alla hälsar Tävlingsledningen

_______________________________
_______________________________
Söndag 21 Februari 2016

Då var vecka 7 till ända. Dax att hoppa in i FINALVECKAN!

Dammrundan på GranCanaria är till denna säsong utbytt mot en fin liten runda i Italien! Börjar på en bit asfalt för att sedan i första klättringen gå in på grus, 8-12% och sedan på senare delen är det asfalt och några små toppar på 6-7%.

PTdE The Final 016 / 29,9 km / 580 h.m. max 13.9%

För dig som tävlande är det viktigt att veta följande:
Grupp 1:an kommer att starta 17:30 i Grupp 4 och Grupp 2, Servern skall upprättas 17:20 så starten kan gå på utsatt tid, alla åkare skall ligga med i servern "som vanligt". Därefter med den tid man ligger bakom startar 2:an, 3:an med det avstånd man har efter och likadant med 4:an, 5:an och 6:an. 7:an och 8:an startar tillsammans i en sk. vågstart samtidigt som 6:an. (Det kommer vara mindre än 5 minuter mellan varje åkare. Starlistan som finns på plats kommer ha avdrag i tid mellan varje åkare så det inte blir för lång väntan på startlinjen. Ex. 4:an ligger 6 minuter och 12 sekunder bakom i resultatlistan. I den nya startlistan kommer starttiden vara 1 minut och 12 sekunder upp för att göra finalen mer rafflande och tätare. Givetvis läggs dessa 5 minuter på i slutliga resultatlistan. I och med detta får vi en "snabbare" startlista.)

"Åktiden" man har i mål adderas med den totaltid man har innan start. Detta blir givetvis din sluttid i PTdE 2015/2016. Ingen bonustid eller spurttid/spurtpoäng utdelas oavsett grupp. Dock får man bonuspoäng för dom 3 snabbaste tiderna i gruppen. Oavsett om du får snabbare/långsammare tid än någon i annan grupp kommer ditt slutresultat/placering bli i den grupp du startar i finalen.


Påminner också om avslutningen som är nu på söndag!!
SMS:a i "Gruppen" om att du kommer. Kommer även finnas en lista på anslagstavlan. Där skall du göra en markering om att du kommer på söndagens avslutningsstafett, prisutdelning och avslutningsmiddag på Lumber & Karle, allt ingår i din startavgift. Välj också vad du vill äta så förbokas detta. Det är också bokat så vi kan duscha i Lumber & Karles nya fina duschrum.

Beräknad tid, ca program: Samling vid cyklarna 09:15 / Start stafett 09:45 / Lumber & Karle 12:00 för dusch / Lunch ca 12:40 / Prisutdelning och eventuella erbjudande från evalds / The End av PTdE 2015/2016 14:00

-------------------------------------

Fredag 12 Februari 2016

Kungaetappen som verkligen är värd namnet - Kungaetapp - !

Åtminstonde i inomhus miljö får vi väl lägga till. Att 67 km kan vara såpass jobbigt att det mellan 1:an och 32:an skiljer såpass som 1 timma och 14 minuter!! Ja bara det låter jobbigt!! Men vilken eloge han ska ha! M.Strands ersättare som skavde runt en knapp timma längre än majoriteten. Vi må tro att RookieReserven med den fantastiska uthålligheten vågar sig på att komma tillbaks...

Att det blev tidsavstånd även på årets Kungaetapp, ja det kanske inte var så konstigt med tanke på att det ändock var 1250 höjdmeter som skulle bestigas. Bara sista stigningen in mot mål var en körning på drygt 30 min, 9 km, ja en del tog upp emot timman på sig för dessa sista 450 höjdmeter! Snabbaste totaltiden slutade på 2 timmar och drygt 11 minuter! Carl Quintana tog den!! Grattis!

I Grupp 4 var det väl Panta... eller numera Guedetta som fick bekänna färg. I foten av backen fanns det en ledning på 4.5 minuter mot trippande 2:an, lättviktarn Ivanda. När det återstog drygt 5 kilometer var det fortfarande 2.5 minuter kvar till bakom jagande nämnda Ivanda, men i mål..!

Ja i mål var Guedetta 5 minuter! FEM MINUTER Bakom!! Den beryktade väggen slog sjuuuukt hårt! 9.5 minuter var ett faktum på eapp i sista stigningen...

I Grupp 3 visade KjellE att hans dubbla läger nere på GranCanaria denna vinter har gjort nytta, trots att M.Vos slet hårt för att aktersegla "Svärfar" denna gång så var det ålder före skönhet som segrade!

I Grupp 1 var det tvärtom, den "oövervinnlige" Kittel visade sig helt plötsligt mänsklig när det kom till sista stigningen. T.Boonen hade ryckt till sig ett försprång på både Kittel och C.Quintana men denna gång var det upplagt för en forcerande Quintana! 2.5 minuter efter vid foten av backen blev drygt 40 sekunder före T.Boonen i mål. Kittel, ja han "dog" å´ således var det skönhet före ålder som segrade i denna grupp.

Grupp 2 hade en legend först till 10 km och första Spurtpriset, Rune Hinault gjorde vad han kunde i dom "3 backarna" (se höjdkurvorna/profil nedan) men tyvärr räckte det inte riktigt utför och på platten. Nä´ tillslut viade det sig att så många gånger förr var det Skruvman som tog om hand om sista klättringen på bästa vis! Imponerande, till och med såpass imponerande att han körde till sig en plats i 1:a gruppen i finalen. Grattis Skruvman!

Finns många tider att beundra och förvånas över. Sträcktider mellan 10 km till 31 km, 31 km till 40 km och 40 km till mål. Se länken PTdE - KUNGAETAPPEN / HÄR Pdf, 55.8 kB.

Tävlingsledningen har som vanligt knåpat ihop en komplett resultatlista och kommande starlista inför nästa etapp, FINALEN! / HÄR Pdf, 40.1 kB.

Denna finalrunda går traditionsenligt med all säkerhet på GranCanaria - Dammrundan!!

-------------------------------------

Söndag 7 Februari 2016

Kungaetappen med stort K!!!
Redan vecka 6 och den fantastiskt omtalade Kungaetappen! Tidigare år har den sträckt sig mellan Maspalomas till Puerto de Mogan och tillbaks, har varit en fantastiskt fin resa. Dock har "hållorna" i vägen gjort att det inte känns så bra att åka där fram och tillbaks längre ;-)

Så Tävlingsledningen har skapat en ny Kungaetapp! Vi beger oss nu till fastlandet av Spanien, närmare bestämt till Nord Västra Spanien och Biscayabukten. Väl där hamnar vi i San Sebastian.

Ett fantastiskt område där man har hittat en sträcka som går ut med kusten och upp i dom västra Pyreneerna. Slingrande kustvägar varvas med vägar upp mot skidtopparna. Små smala asfaltsvägar i lagom lutning, upp till 11-13% som brantast. Ljuvligt!


Tävlingsledningen har också haft ett möte just idag, denna söndag, och konstaterat att då det bl.a. inte är någon vändpunkt samt att längd och kupering på banan kommer göra det spännande utdelas det inte mindre än 3 Spurtpriser på årets Kungaetapp. Dessa 3 spurtpriser skall noteras med tider och kommer sedemera bokföras för jämföreles och dokumentation för dom som gillart´...

Etappen i helhet ser ut som följer:

Starttider som gäller för Etapp 11, Kungaetappen är 17:45 //

Grupp 4 startar Måndag
Grupp 3 startar Tisdag
Grupp 2 startar Onsdag
Grupp 1 startar Torsdag

Ps. Vecka 7 är det sedan uppehåll och vecka 8 avgörs finalen på sedvanliga starttider. Missa ej heller avslutningsstaffeten samt prisutdelning med tillhörande avslutningsmiddag på söndagen den 28:onde februari

-------------------------------------

Lördag 6 Februari 2016

En MTB Etapp med 9 härliga varv! Ja det är den 10:onde etappen som avgörs i en tuff terräng. Kort distans men ca 600 h.m. gör den knappa timman utslagsgivande ändå...

RESULTATLISTA / HÄR Pdf, 39.4 kB.

-------------------------------------

Fredag 29 Januari 2016

Etapp 9 blev en skiftande etapp. Inte bara spurterna som är det avgörande. Att hålla fart under "uppsamlingsvarven" gör att hela gruppen åker fort och kan knapra in på gruppen framför. Ja, PTdE´s GP är lite trixande :-)

Kul att Pär Gustavsson fick visa lite åkstyrka, tog hem en finfin spurtvinst i Grupp 4. I Grupp 3 var Fikastig mest nöjd över att ha både Anders Leijer och Monkan Vos bakom sig. Hans plan var att köra "så fort som möjligt" på uppsamlingsvarvet, stanna innan varvning och låta alla slita hårt på just"uppsamlingsvarvet"!! Han lyckades sjuuuukt bra...

HerrljungaRobban har vaknat till liv i Grupp 2 och körde nu i mål på "en Grupp 1" tid vilket innebär avancemang i gruppen men fortsatt en bit kvar innan han är tillbaks i 1:a gruppen.

Kittel! Ingen tvekan om vem som är säsongens starkaste, med veckans etapp har han definitivt spikat igen resultatlistans topp både när det gäller tid och totalseger som poäng matchen! Veckans GP var en uppvisning, 5 spurtvinster av 5 möjliga och en enkel seger där bakomvarande T.Boonen och Quintana hade fulla schåå att ha F.Sääw utanför dagens prispall.

Frågan är om inte nämnde F.Sääw ändock ska ha veckans stora applåd!!? Säsongens första poäng är nämligen bärgade - Grattis!!

Resultatlista / HÄR Pdf, 40.2 kB.

-------------------------------------

Måndag 25 Januari 2016

Etapp 9 är på ingående!! Viktig info som följer:

PTdE lovers :-)
Veckans etapp är ett spurtande GP! Mycket Bonustid & Poäng står på spel.

Kort repetition:
Vi kör 20 varv i VR Golden Circle, ny bana inför 2016. Vind blåser i en 3:a och pilen pekar mot öst/East.

1/ Värm upp & ställ in din vikt som vanligt.
Koppla upp serven. När du valt Golden Circle så väljer man inte 'Training' uppe till vänster som vi vanligtvis gör utan raden under 'Lap race'.
Därefter tittar man åt höger och väljer banan varvbanan i Golden Circle.
Den som kopplar upp servern får inte missa att ställa in 20 varv och vind 3 mot East.

2/ När starten gått får ingen köra om gruppledaren på första varvet.
Detta är ett Mastervarv så ledaren håller gruppen samlad. Så snart första varvet är kört och man går ut på varv 19/20 är det fritt fram att köra om kommande spurt...

3/ Det är 5 spurtpriser att köra om. Varv 4, 8, 12, 15 och 18. 7st får bonus.
Uppe till höger i bild står det hela tiden vilket varv man är ute på så det är lite svårt att hålla koll på hur många varv man kört. Man får räkna baklänges helt enkelt. Innebär följande:
När man kör 4:e varvet (1:a spurtvarvet) står det 17/20 uppe till höger.
När man kör 8:e varvet (2:a spurtvarvet) står det 13/20 uppe till höger.
När man kör 12:e varvet (3:e spurtvarvet) står det 9/20 uppe till höger.
När man kör 15:e varvet (4:e spurtvarvet) står det 6/20 uppe till höger.
När man kör 18:e varvet (5:e spurtvarvet) står det 3/20 uppe till höger.

4/ Efter de 3 första spurterna följer ett Uppsamlingsvarv. Alla väntas in så det skapas en kompakt klunga. Den cyklist som ligger först får således helt enkelt stanna tills alla kommer ikapp. Väldigt viktigt att klungan är samlad med någon sekund när farten släpps fri efter dessa uppsamlingsvarv. Dessa varv gäller:
Efter 1:a spurten är det ett Uppsamlingsvarv. Varvräknaren står då på: 16/20
Efter 2:a spurten är det ett Uppsamlingsvarv. Varvräknaren står då på: 12/20
Efter 3:e spurten är det ett Uppsamlingsvarv. Varvräknaren står då på: 8/20

SPURTPRIS/BONUSTID (POÄNG) På spurt 1/2/3: 1a=30 sek (3.5 poäng) 2a=23 (3) 3a=18 (2.5) 4a=13 (2) 5a=9 (1.5) 6a=6 (1) 7a=3 (0.5)

5/ Efter 3:dje Uppsamlingen, varv 8/20, är det fri fart mot mål. Dock är det viktigt att hålla koll på varv 15 och varv 18 då det också är inlagt spurtpriser. Något mindre bonussekundrar att köra om här men samma antal poäng som dom 3 första spurterna. Dom 2 sista spurterna att hålla koll på:
Spurt 4 kommer när varvräknaren står på: 6/20
Spurt 5, sista spurten, kommer när varvräknaren står på: 3/20

SPURTPRIS/BONUSTID (POÄNG) På spurt 4/5: 1a=16 sek (3.5 poäng) 2a=12 (3) 3a=9 (2.5) 4a=7 (2) 5a=5 (1.5) 6a=3 (1) 7a=2 (0.5)

6/ Målgång och bonustid och poäng som "vanligt".

Startlistor och protokoll finns utskrivit och ligger på plats vid cyklarna.

OBS!
Ta gärna med någon kompis som kan hålla ordning på placering vid varje spurt. Du som åkare är dessutom skyldig att vara ärlig och hjälpa dom som skriver och sköter protokoll för att det ska funka!!

Se Reglementet för all övrig information.

Lycka till /
Tävlingsledningen - Kvänums IF

All ovan info i en PDF / HÄR Pdf, 33.8 kB.

-------------------------------------

Torsdag 21 Januari 2016

Etapp 8 - Video - Tour of Flander 07 - PTdE Van de Vlaander 058 - 43.5 km.

Belgien levererar från sin bästa sida, Team Evaldsson har visat att dom stortrivs bland "små-bergen". M.Vos, KjellE, Rigge Ullrich och T.Boonen visar alla att detta var banan med stort B!

KjellE tar 12:e tid
M.Vos kniper som första tjej någonsin en tid bland dom 7 bästa, Sjuuuukt imponerande!!
En som vaknat till liv är Rigge Ullrich som nu avancerar till 4:e plats med sin fin fina 3:e tid.
T.Boonen har vaknat till rejält och sätter årets stora dominant på plats med etappens snabbaste tid!

Gruppförflyttningar att beakta är Jimmy Pantani alias Guetta samt VångaMartins nedputtningar till Grupp 4. Avancerar gör Stefan Towerhill och N.Fikastig.

Nu ser vi redan fram emot Etapp 9 - GP i Golden Circle

RESULTATLISTA ETAPP 8 / HÄR Pdf, 39.9 kB.

-------------------------------------

Söndag 17 Januari 2016

Etapp 7 - VR - Golden Circle - Elperko el Chineso - 39.5 km.

Julgröten var både svald å´ ur ski... för Mr. Kittel! Ja jösses vilken dominans, rent av utklassning! Quintana slet sitt hår å´ T.Boonen bet sig mest i läppen och höll full koll på en jagande Gymkille!

MålarSalle knep vinsten i Grupp 2, avancerade och belönades med att peta ner Skruvman till nämnda grupp.

I Grupp 3 var det en hungrig P.Börjesson som hade riktigt brått och överraskade med omgångens 11:e tid och en forcering till Grupp 2. Nerpetad från 2:an vart således Emil E. som låg hemma med ångest över vinterns dunderförkylning!!

I grupp 4 visade Monkan M.Vos att höstens körning i Grupp 3 var ingen tillfällighet, nu är hon tillbaks igen! 5 sek före svärfar måste kännas fantastiskt, efter knappt 8 timmars körning!! Straffad för hennes avancemang blev nu Gunnar W. som får känna på det jagande läget i Grupp 4.

Etappen var tuff trots sina "låga" 350 höjdmeter. Tuff men omtyckt känns omdömet. Nästa etapp styrar runt i Belgien, närmare bestämt på delar av Tour of Flandern...

RESULTATLISTA ETAPP 7 / HÄR Pdf, 61.1 kB.

-------------------------------------

Måndag 11 Januari 2016

Etapp 6 - GPS - Chira till Ayacata på GranCanaria. Bergstempo, 11.7 km.

Carl Quintana tar hem det...

RESULTATLISTA / HÄR Pdf, 70 kB.

-------------------------------------

Söndag 20 December 2015

Etapp 5 - GPS - PTdE Medelplana RaceTrack, 52.3 km och ca 820 h.m.
En tuff bana där man kör ner till Hällekis och upp mot toppen på Högkullen 3 gånger om. Givetvis en bana som sätter sina spår, upp emot 2 timmars åktid på flertalet av de 32 startande.

Komplett resultatlista / HÄR Pdf, 61.1 kB.

-------------------------------------

Torsdag 10 December 2015

Etapp 4 - Video - PTdE till SanRemo, 37 km och ca 500 h.m.
En kul bana med en stigning upp på Cipressa 239 h.m, ca 15 min klättring för att sedan dundra ner till kusten och snart upp för Poggio, ca 130 h.m och 10 min klättring. Som vanligt tog det ut sin rätt och tiderna skifftar från drygt en timma till ca 1:20.

Hatten av för Kittel som verkligen fortsätter att dominera - GRATTIS!
T.Boonen lyckades knipa en andra plats med lite drygt 2 min bakom vilket får anses som ett steg framåt. Carl Quintana trampade såpass hårt att pedalen vickade ur vevarmen och fick i princip enbenstrampa in på 3:dje plats, starkt jobbat...

Det är fortsatt skiftningar i dom otroligt jämna grupperna så spana in denna veckas resultatlista och kommande startlista / HÄR Pdf, 60.3 kB.

-------------------------------------

Tisdag 8 December 2015

Etapp 3 å´ alla i mål!
En grym etapp där det äntligen var lite berg, bland annat stigning 5 gånger över samma topp och en härlig avslutning där man går 2 gånger upp till högsta toppen, en fjällstation. Total klättring på 580 h.m.

Så här kan det bli om man fått i sig lite för lite energi innan start...

RESULTATLISTA ETAPP 3 / HÄR Pdf, 61 kB.

-------------------------------------

Torsdag 26 November 2015

Etapp 2 är avgjord!
En etapp helt utan strul och "avåkningar/omkörningar", Tacx NEO är helt suverän, PTdE är jämnare, bättre och starkare än någonsin! Å´ starkast av dom starkaste Är Andreas "Kittel" Hertz, som han gasar, Quintana och T.Boonen slite väl nu sitt hår för att kunna hämta hem detta...

I Grupp 2 Visade Gymkillen att han gillar slätetapper och motvind bäst, dock väldigt hårt jagad av Daniel H, Petacchi och en frustande Skruvman.

Lättviktarna fick det jobbigare denna gång, en viss Monica Vos åkte tyvärr ur Grupp 3 lika fort som hon kom dit men väl kämpat. Å´ Grattis Vånga Martin, storslam i gruppen, en solskensseger som nu räker ända upp till 2:a plats i Grupp 2, endast 5 sek bakom ledande Skruvman.

I Grupp 4 visade "Combackande" Gunnar W att han vill avancera, med en tid som räckte till etappens 15:onde tid klättrar även mr. Wikstrand in i Grupp 2.

Väl kört alla :-)
Tävlingsledningen planerar nu för fullt inför kommande etapp, Montana i VR och dom första topparna närmar sig med stormsteg. Dax för "getterna" att kliva fram. Tills dess / RESULTATLISTA ETAPP 2 och startlista inför Etapp 3 / HÄR Pdf, 60.5 kB.

-------------------------------------

Mändag 23 November 2015

Då var PTdE igång på allvar...
Etapp 1 är avgjord och fjolårets vinnare visar verkligen att han inte legat på latsidan, är målsättning att gå igenom årets PTdE helt utan förluster måntro!??

Resultatlista för Etapp 1 och en sammanställning inför kommande Etapp 2 / HÄR Pdf, 41.7 kB.

Etapp 2 spås bli en blåsig historia! Närmare bestämt 5 bft Nordlig eller som "Pilen mot S" som programet tycker :-)

Etappen faller mer i höjd än vad dom tävlande får klättra, stigningen är inte mer än 80 meter på hela Etappen så det bör bli en snabb Etapp, men som sagt, motvinden är tuff, det vet vi alla som cyklat runt på Skaraborgsslätten!

Är väl ingen högoddsare att stora starka åkare blir vinnare och små, lätta bergsgetter får det kämpigare. Men alla ni som åkt bakom dom stora starka åkarna på Skaraslätten vet att "rullåkning" är bästa hjälpmedlet så se nu till att vara med från början så kommer det garanterat fina ryggar att följa...

Etapp 2 som följer...
PTdE Vindiga Hamstern Touren / ca 28 km / Vind 5S / Höjd drygt 70 meter

-------------------------------------

Onsdag 18 November 2015

Prologen är avgjord och det är dax för Etapp 1.

Resultatlista och kommande startlista inför Etapp 1 ser ut som följer / PDF RESULTATLISTA HÄR Pdf, 39.9 kB.

Grupp 1: Andreas Hertz - Carl Ljunggren - Robert Carlsson - Fredrik Evaldsson - Joakim Kjellander - Tommy Evaldsson - Sebastian Kroon - Anders Sahlin

Grupp 2: Lennart Fransson - Johan Sahlberg - Daniel Hedergård - Rickard Evaldsson - Emil Ekman - Fredrik Sääw - Pär Gustavsson - Gunnar Wikstrand

-------------------------------------

2014/2015
Måndag 16 Februari

Inför FINALEN av PTdE - Jaktstart. Om banan m.m. se en bit nedan.

För dig som tävlande är det viktigt att veta följande:
Grupp 1:an kommer att starta 17:30 i Grupp 4 och Grupp 2, Servern skall upprättas 17:20 så starten kan gå på utsatt tid, alla åkare skall ligga med i servern "som vanligt". Därefter med den tid man ligger bakom startar 2:an, 3:an med det avstånd man har efter och likadant med 4:an. Dock kör 5:an, 6:an, 7:an och 8:an i en sk. vågstart tillsammans med 4:an.

"Åktiden" man har adderas med den totaltid man har innan start. Detta blir givetvis din sluttid i PTdE 2014/2015. Ingen bonustid eller spurttid/spurtpoäng utdelas oavsett grupp. Dock får man bonuspoäng för dom 3 snabbaste tiderna i gruppen. Oavsett om du får snabbare/långsammare tid än någon i annan grupp kommer ditt slutresultat/placering bli i den grupp du startar i finalen.


På plats kommer en lista finnas på anslagstavlan. Där skall du göra en markering om att du kommer på söndagens avslutningsstafett, prisutdelning, "evalds/PTdE-erbjudande" och avslutningsmiddag på Lumber & Karle, allt ingår i din startavgift. Välj också vad du vill äta så förbokas detta. Det är också bokat så vi kan duscha i Lumber & Karles nya fina duschrum.

Beräknad tid, ca program: Samling vid cyklarna 09:15 / Start stafett 10:00 / Lumber & Karle 12:00 för dusch / Lunch ca 12:40 / Finito av årets PTdE 14:00

Lycka till ALLA!
Tävlingsledningen av PTdE - Kvänums IF

-------------------------------------

Dammrundan - Final - Jaktstart!

FINALEN av PTdE 2013/2014 är HÄR!
Nu ska det avgöras! Vem kör hem "Ledartröjorna" (Grupp 1:orna vinner dessa), Hertz har väl redan avgjort totalsegern och kommande års startavgift i PTdE. Poängpriset har årets Rookie också lagt beslag på men sedan finns det många fina platser att köra om :-)

Dammrundan från GranCanaria. Åktider i "verkligheten" brukar ligga mellan 1:30 ner till "vanliga" 1:05. Duktiga MTB åkare har ofta tider under timmen. "Världsrekord" på banan har tidigare storstjärnan tillika Kvänums IF´s hedersmedlem, Philip Tavell på 51:30! På våra trainrar och i GPS miljö gissar undertecknad på en snitttid för alla 32 runt 60 minuter. Så som i de senaste etapperna är det otroligt viktigt att vi startar upp servern i G4 och G2 kl. 17:20. G3 och G1 planeras till 18:40.

Jaktstarten och dess idé är kopierad från skidornas Tour de Ski, en tuff avslutning! Våran jaktstart funkar som följer: Ledaren i gruppen sticker senast 17:30, 2:an startar "sin" mellantid därefter, 3:an likaså och även 4:an men! När 4:an sticker hänger 5, 6, 7 och 8:an på i en så kallad vågstart. När "väntetiden" överstiger 10 minuter eller 20 minuter eller tom. 40 minuter som det är i grupp 1 dras dessa 10 minutare av så det inte blir längre någon längre väntan. // Lycka till...

Startlista / HÄR Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

Söndag 15 Februari

Kungaetappen är uppdaterad och nu lämnad bakom oss. Daniel Hedergård avslutade med att byta plats med Obelix, innebär att fjolårets total 1:a i PTdE nu som bäst blir 1:a i Grupp 3. Med tanke på att han har dryga 15 min till jagande P.Börjesson och HerrljungaRobban så sitter nog Obelix stadigt kvar på tronen.

Uppdaterad resultatlist / HÄR Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

Fredag 6 Februari

Kungaetappen, en etapp väl värd namnet! 78 km utmed sydvästra kusten på Gran Canaria. 78 km i böljande härliga backar, 1000 höjdmeter ut till Puerto de Mogan och lika mycket på väg hem då va klart...

Toppar och genomklappningar så det står härliga till. > J.Pantani satte alla på plats i Grupp 2 och bakom honom var Nicke Petacci länge solklar 2:a men en tidigare "talle i näsan" gjorde sig påmind och orken fanns av förklaringar själ inte kvar när tiden drog över 80-90 minuter. Nä då kom den gamle räven Skruvman farande och i släptåg drog han med sig Gymkillen. Sista backen, 5-6 km innan mål blev som ett berg för Petacci å Gymkillen var förbi. 4:de platsen blev ändock Petaccis å bakom honom kom J.Sahlberg starkt. Obelix å Indurain gick hårt åt sina kedjor så mekaniska problem blev ett faktum. Obelix blåa cykelkompis hälsar att 35 i cadens å 500 watt på pedalen kräver en motocross kedja om han ska fortsätta med att växla i detta läge!! J.Pantanis segertid var så stark att det räckte till Etappens näst snabbaste tid, imponerande!!

Men denna etapp var det nog T.Boonen som imponerade mest, ett knappt försprång på några sekunder redan från start ökade till som mest 1:40 innan säsongens suverän Andreas Kittel började närma sig undan för undan. Strax efter vändpunkt var det 1:20 och med 18 kilometer kvar var det inte mer än 17(!!) sekunder! Kittel kände nu vittring och en viss förtvivlan från T.Boonen. Men det hade kostat på och i stället för att gå ikapp dom sista sekunderarna blev det bokstavligen talat ett kort stopp för Kittel, T.Boonen gick då, på toppen av ett krön, med all kraft på pedalerna började avståndet i stället att växa och A.Kittel fick för 3:dje gången i år vika ner sig, han hade gått på rött för länge i sin jakt! Nu växte hornen även på Rigge Ulrich som i sin tur hela tiden tappat mot Boonen och Kittel. Ja, faktiskt även mot Johan Gusten som började gå som tåget på väg hem!! Men Ulrich visade att det finns en enorm potential när det börjar segla i medvind å´ i samma backe som Petacci tidigare parkerat var nu Ulrich ikapp! Här visades ingen nåd utan Kittel blev avställd för andra gången denna etapp! knappt 3 minuter på 6 kilometer säger sitt tydliga språk...

I grupp 4 var det lugnare, Fredrik Bäcksted eller LäkarSahlin som han heter till vardags ställde egentligen, bara, eller helt enkelt ut skorna å segla hem gruppsegern i ett nafs! Fikastig gjorde vad han kunde för att svara upp men Bäckstedt hade väl större mål i sikte, vara starkast, tuffast och snabbaste cyklisten i familjen måne´..!? Hans gruppseger räckte till att klättra sig in i Grupp 3 - Grattis!

I Grupp 3 blev den stora förloraren, en av årets rookie, som fick nöja sig med 3 veckor på raken i denna starka grupp. Byte av plats med Bäckstedt i grupp 4 blev ett faktum. Vi förmodar att A.Leijer redan ser fram emot kommande säsong och en gruvlig revansch med minst det dubbla antalet veckor i Grupp 3!!? En annan urstark åkare HerrljungaRobban visade hög klass när han sopade rent hus med etappens 5:e snabbaste tid! Allt annat än en gruppseger i avslutande dammrunda vore en dunderskräll. Endast 37 sekunder upp till gruppledande P.Börjesson! Vi misstänker att herr Börjesson kommer satsa knallhårt på tuffa backintervaller i kommande tävlingsfria sportlovsvecka. Allt för att hålla HerrljungaRobban borta från den åtråvärda "PTdE-Grupp-Seger-Tröjan".

Spekulationerna är givetvis i fullt tugg inför finalen. Kan Ulrich knipa 3:dje platsen i Grupp 1 och stå för säsongens och kanske PTdE´s historias största överraskning? Eller ska J.Gusten skippa biran å´ ta ett extra träningspass för att göra allt för att detta inte ska ske!?

Skruvman står i verkstan å´ river sitt hår för att han gav bort 10 minuter till J.Pantani för några etapper sedan! Nu är han helt plötsligt 1:30 efter å´ är i farosonen att inte klara gruppvinsten och den nämnda PTdE-Grupp-Seger-Tröjan!! Surret runt Gymkillen tystnade lite när han åkte ur Grupp 1 men det säjs att han tränat ner sig så ofantligt för att nu lyfta si så där en 5 minuter å´ blanda sig i striden om tröjan i Grupp 2. Oscar på läktaren hörde till och med när Gymkillen grymtade om att "-köra skiten ur tarmarna". Tävlingsledningen blev förvånade när dom hörde talas om detta men förstod lika lite som Oscar vad det var som var själva tanken med dessa ord!?? Dammrundan lär väl utvisa...

I Grupp 4 kör A.Leijer hem gruppsegern lika säkert som att Rune Hinault är med och stöttar än en gång med papper, penna, mellantidsrapportering, hejarop och ett sprudlande humör!! Tack för all hjälp hälsar alla 32 åkare!!

Dåså, bara finalen kvar - Dammrundan, 22 km och en snittlutning på 1.2% med max på knappa 20!! En värdig jaktstart att vänta! Mer info inom kort...

Resultat/ställning Etapp 11 / HÄR Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

Torsdag 5 Februari

Etapp 11 // Kungaetappen SPECIAL/STRÄCKTIDER/TOTALT / HÄR Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

Tisdag 3 Februari

Etapp 10 // Komplett resultatlista / Etapp 10 Länk till annan webbplats.

Etapp 11 - Kungaetappen är i gång. Vi har en Specialresultatlista här som dagligen uppdateras. Här ser du körningarna i Grupp 4 / Etapp 11 - Special:


SLUTTID

SPURTTID

VÄNDPUNKT

HEMRESA

Fredrik Sahlin


3

02:35:56

00:59:05

01:14:30

01:21:26

Niclas Ejderstig


4

02:48:14

01:04:40

01:20:10

01:28:04

Rune Bäck (Gunnar Svensson)


7

DNF

01:08:10

01:25:30

DNF
-------------------------------------

Fredag 30 Januari

Etapp 10 // PTdE MTB CX Full Power - 20x2.2km = 44 km / 1000 hm.

Hur kan det vara möjligt!???
Kittel dominerar vecka ut å´ vecka in, endast en viss T.Boonen som utmanat och snott ett par etappsegrar för årets stora utropstecken och dominant!! Men nu, när det var MTB på värsta igelkottbanan blev Kittel rejält utmanad och det av ingen mindre än Gruppens 8:a, han som 'aldrig' är i form!! -Skit ben idag, jag har inte tränat, för fet, hur orkar dom, nä´ jag hänger inte med!! Är ord vi hört under vintern. Men nu smäller han till i Värsta jagande Cadel Evens stil var han, Gusten, jagande Kittel. En impoerande körning som nu flyttar upp J.Evens rejält i gruppen - Med ettfett utropstecken - Grattis till säsongens bästa körning, storform som bådar gott inför kommande Kungaetapp!! Carl Quintana gör sin bästa lååångetapp, Härligt! Men MålarSlaktarn, vad händer!?? Med en sluttid som knappt platsar i Grupp 3, är det taktik, är det bonus sekundrar och rätt hoj som väntar när MålarSlaktarn nu lämnar toppgruppen!????

I Grupp 3 var det full fart på Tornet, PerraB och A.Leijer. Tävlingsledningen var helt övertygad om att det var Landsväg som var dessa herrars favorit underlag men nu visar dom något helt annat! J.Pantani rår dom inte riktigt på men hör man med Pantani själv så känns det som om han varit i fel grupp!(?) Är väl bara någon vecka sedan han utbrast; -Onsdagskörning, tävlas det på den dagen också?? Ja nu vet han å´ tackade för sig. Med etappens 9:onde snabbaste tid avancerade han åter till Grupp 2 och Torsdagskörning!! Men vad hände med F.Bäckstedt? Med så grymma körningar i bagaget blev det nu platt fall! Ett stenhårt rus över 4, 5 stigningar verkar det som om det blev för mycket när spurtkungen insåg att det fortfarande var mer än 2 toppar kvar innan just spurtpriset och faktiskt mer än 15(!!!!) toppar kvar innan målgång...

Grupp 4 var en rejält stukad och reducerad grupp, Rune Hinault som "reservade" för GunnarS. tog en "grafikpaus", LindaJ. JonasT. KjellE å´ gamle storfavoriten Cippo orkade aldrig ens till start. Så dom tre tappra blev DH Monkan, NickeFikastig å´ grupp vinnaren LarsE. Lars gjorde det så bra att han belönas med en plats i grupp 3. Grattis till avancemanget och F.Bäckstedt, Grattis till en av dom få som kört från Grupp 1 och ner till Grupp 4 under säsong. Ska det bli ett avancemang till Grupp 3 innan det är avgjort??

Grupp 2 var som vanligt ett getingbo! Fjolårets store konung, Spinningkungen - Obelix - drog stenhårt från start och lämnade hela styrkan kvar på startlinjen. Förmodligen med en enda tanke; -Jag ska tillbaks till toppen... Etappen gick bra, såpass bra att det landade på ett vunnet spurtpris, en andra plats i gruppen och 6:e åktid totalt. Än värre var rookien Johan Sahlberg som lugnt och metodiskt, utan några bonuspoäng på spurten, knapra in sekund för sekund och tillslut var förbi och la beslag på första platsen. Imponerande och ett väl värt Grattis! Som gubben i lådan kom också F.Sääw å´ kröp närmare å´ närmare på slutet, dock inte tillräckligt för att nå Obelix å´ Johan men "en" trevlig poäng och en tid som nu placerar, kanske den mest tränade gubben, i sin rätta grupp!!? Välkommen hälsas nu F.Sääw till Grupp 1. Kampen mellan Skruvman, Gymkillen, Indurain och nämnda F.Sääw och JohanS. var sjukt underhållande hälsar Tävlingsledningen.

Detta blev en etapp som blir väl värd att minnas, ska bli spännande att se om dom 32 man starka profilerna i årets PTdE röstar fram denna MTB Etapp till en repris kommande år..?

Nu ser vi fram emot kommande vecka och Kungaetappen. Missa inte att Grupp 4 kör på måndag // Grupp 3 på tisdag // Grupp 2 på onsdag // Grupp 1 på torsdag och alla grupper har samling vid 17:15 för att starta upp en server vid 17:30.

Preliminär resultatlista från Etapp 10 // HÄR Länk till annan webbplats.

(Emil å´ Daniel har aviserat att omkörningar skall ske)

-------------------------------------

Torsdag 22 Januari

Etapp 9 // PTdE´s GP - Spurtarnas Etapp!

Ja det blev som väntat en rafflande etapp, mest och "bäst" var det väl ändock i Grupp 2, hela 5(!) man som tagit bonussekundrar och poäng i spurtsamanhangen!! Grattis Karl Indurain till grupp segern och etappens näst snabbaste tid! 2:16.

I Grupp 4 höjdes det lite på ögonbrynen när 2 "Grupp 1" åkare ställde upp som reserver. Som väntat la Richard "den-gamle-skogsräven" hand om 1:a platserna å´ Körpåsarn, "Han-som-aldrig-är-i-form" fick nöja sig med andraplatserna!! Straffet dom fick för deras offensiva körning blev att båda sladdade utanför banan på slutet och kom aldrig i mål! En fingrerad måltid men inga målbonusar utdelas till dessa urstarka gossar. Observera att det finns ytterligare 3 åkare, Carl Quintana - Jimmy Pantani - Martin Vånga, som har kursiv text i resultatlistan, dessa 3 åkare har också tappat sina målbonusar då "gubbarna" valt att gena och parkera vid sidan av banan!!

I Grupp 3 gick som van/trogen HerrljungaRobban som tåget i början och på spurterna men sedan blev det lite som dom senaste gångerna, orken tryter! Eller!? Nä starkast visade det sig att Daniel Hedergård var, efter förra veckans bottennapp var han tillbaks med besked! T.o.m. såpass bra att han byter plats med Jimmy Pantani i G2 - Grattis!

Grupp 1 då!? Ja nu när det var lite plattare och mycket "cykel" finns det bara 1(!) gubbe! Vilken dominans, vilket storslam, vilken utskåpning! Andreas Kittel varvar hela(!!!!!) fältet och avslutar med 1136 watt in över mållinjen! En total kross och ett STORT GRATTIS - Hatten av!! Idag klappade Kittel med all säkerhet ihop säcken och årets PTdE! För inte kan en vilt jagande och frusterande T.Boonen plocka in 15 minuter på 3 återstående etapper!?? Men vem vet, större mirakel än så har säkert hänt...

RESULTATLISTA / ETAPP 9 Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

Måndag 19 Januari

Etapp 9 // PTdE´s GP - Spurtarnas Etapp!

25 varv på en 1.6 km bana där man slås om hela 3 minuters bonussekundrar och såpass mycket som 11 poäng utslaget på 5 spurter, var 4:de varv.

OBS! Upplägg måste beaktas och läsas på. Missar man "poängen" i hela upplägget kan man bli "straffad" med etappens långsammaste tid +30 sek!!

Banan finns i Virtual Training - Lap based training - Valeggio
Vind pekar mot S, styrka 7 .

Upplägg:

Gemensam start, alla 8 på startlinjen. När starten går är det ingen idée att rusa iväg då det är en Masterstart på ett varv som gäller. OBS! Gruppledaren i gruppen kör först och ingen får köra om honom. Det får max skilja 2 sekunder mellan 1:a och 8:onde åkaren. Tänk också på att när man startar så är första varvet markerat med 25/25.

1:a Varvet 25/25; Mastervarv enligt beskrivning ovan.

1:a Spurten 22/25; kommer efter Varv 4.
1:an & 2:an får dubbla bonussekunder = 30 & 15 sek / Poäng som vanligt 1.5 & 0.5

2:a Spurten 18/25; kommer efter Varv 8.
1:an & 2:an får dubbla bonussekunder = 30 & 15 sek / Poäng som vanligt 1.5 & 0.5

3:dje Spurten 14/25; kommer efter Varv 12.
1:an & 2:an får dubbla bonussekunder = 30 & 15 sek / Poäng som vanligt 1.5 & 0.5

OBS! Varv 5 (21/25), 9 (17/25) och 13 (13/25) är ett UPPSAMLINGSVARV där siste man i klungan talar om att "Jag är med". Detta måste ske under varv 5. Om någon/övriga i klungan måste stanna för att alla ska samla ihop sig så skall så ske annars "straffas" man med etappens långsammaste tid oavsett resultat under din/åkarens resultat. Lämpligt är att dom som har "för bråttom" stannar till i backen innan upploppet. Väldigt enkelt då att köra gemensamt med max 2 sekunders skillnad över varvningslinjen (mållinjen).


Från och med varv 14 är det slut på uppsamlingsvarv, fri fart...

4:de Spurten 10/25; kommer efter Varv 16.
1:an & 2:an får 15 & 8 sek / Poäng som vanligt 1.5 & 0.5

5:e och sista Spurten (6/25); kommer efter Varv 20.
1:an & 2:an får 15 & 8 sek / Poäng som vanligt 1.5 & 0.5

25:e varvet = Målgång med "vanliga" Målbonusar, Tid och Poäng.

Lycka till //

Tävlingsledningen

-------------------------------------

Lördag 18 Januari

Etapp 8 blev en tuff etapp, inte speciellt mycket höjdmeter (drygt 600) men mycket smått upp och ner och framförallt säsongens längsta!

Ja Belgien och avlutande 53 km av Tour de Flanders bjöd på sin bästa sida. Det höll sig stabilt i grupperna och faktiskt bara 2 åkare som bytte plats mellan grupperna. Karl Indurain kom tyvärr inte till start och åker nu från vecka till annan "Jojo" mellan grupp 1 och grupp 2.

Rigge Ullrich har kört väldigt bra hela vintern, endast något magplask men varit fast förankrad i toppen av Grupp 2. Nu överraskade han alla i Gruppen med att gå ut ganska hårt för att sno åt sig dom 15 bonussekundrarna som fanns redan efter 9 km. Endast F.Sääw vågade gå med och strax innan spurtpriset skuggade han Ullrich. Men ett litet ryck av Ullrich och bonussekundrarna var i land. Sedan matade han på med ett jämt tryck i backarna och för att köra väldigt hårt på topparna. Smart körning och pigga ben gjorde att han utklassade konkurrenterna i gruppen.

Jämnaste gruppen i etappen skulle visa sig vara Grupp 3. Där skilde det inte mer än 9 minuter mellan gruppvinnaren Martin Karlsson och gruppens STORFAVORIT Fredda Cipollini som landade med ett riktigt platt fall! Småbackarna i årets Tour of Flanders visade sig vara för tuffa för Cippos mjölkiga ben. Desto roligare då för Per Börjesson som äntligen fick vara med i toppen av gruppen, med 1 sekund spurtade han ifrån Daniel Hedergård och inkasserade nu en andra plats och äntligen 2 poäng till som han kan lägga till sitt första poäng som kom för någon vecka sedan, på väg uppåt..!?

I grupp 4 var det ingen knallöverraskning direkt på första platsen, Per Körpåsarn hoppade in som "Reserv" för Nicke Ejdestig, killen som normalt sett alltid kör heeeelt jämt (på sekunden) med sin sambo Linda Jansson :-) ). Nä, knallöverraskningen var tiden, 1:29:18! -Hur är det möjligt! Skreks det i PTdE cirkusen!! Vilken tid! Men sedan tisslades å´ tasslades det å´ tidigare PTdE aktörer började göra sig påminda om att Körpåsaran så sent som för 2 år sedan var med i toppen av PTdE och dominerade! Så frågan är i stället, -Hur mycket tränar karln? Är det tjuvträning på allra högsta nivå? Hur mycket har han mörkat? Vart ska det här bära vägen..? Ja i Etapp 8 räckte det ända till omgångens 3:dje snabbaste tid!! och en totalt utskåpning av konkurrenterna i Grupp 4! Grymt kört...

I grupp 1 var det som vanligt fight på "liv och död"! Utförskungen tappade kedjan hela 3 gånger och frågan är om det inte skallrades en svordom mellan väggarna när han såg konkurrenterna glida i väg!? Starka uppkörningar och knallhård fight med Gusten (som drog det längsta strået) gjorde att han ändock lade beslag på 6:e platsen. Målarn hade en skitdag! Trots bra tid räckte det inte till bättre än näst sista platsen. Carl Quintana gjorde allt för att hänga med den "omöjlige" Kittel men orken tröt för Quintana och stenhårt kom Gomez flygande i slutet av etappen, väl kört och grattis till 3:dje platsen. Men T.Boonen! Idag hade han inte fyllt benen med mjölk direkt!! Raketbränslet adrenalin å´ lagom mängd sockerblandning gjorde att han flög iväg från start! En rusning som förmodligen ingen trodde skulle bära för han blev ensam i toppen direkt och avståndet bara ökade och ökade...

Banrekord och etappens vassaste körning! T.Boonen fick visa att på hemmaplan, pavé sten och branta smått upp och ner är han livsfarlig som i fornstora dagar - GRATTIS!

Denna etapp var bra på många sätt, populär bana och äntligen lite medflytt med det tekniska. Efter att en sista "vattenskadad" pod blivit utbytt var det helt problemfritt i datoteket. Vi må hoppas att det nu håller i sig. Kommande etapp, den 9:onde är det dax för ett GP på 25 varv. Mer info om detta kommer snart.

Resultatlista Etapp 8 Länk till annan webbplats.

Tävlingsledningen

-------------------------------------

Måndag 12 Januari

ÄNTLIGEN 2015!
Som vi väntat, efter 3 veckors uppehåll var det äntligen dax att trampa igång PTdE igen!! Omstarten till ära har Tacx släppt en ny "VR värld" och där startade vi upp Etapp 7.

Knappt 40 km och endast 350 höjdmeter, mycket slätåkning och jösses! Ja jösses, när vi nu kört hälften och vi trodde/kände att grupperna börjat sätta sig ser vi vad "lite" höjdmeter och mycket slätåkning ändrar på villkoren. Hela 8 man byter grupper! 8 stycken!! Och det sker skiftningar i alla grupper.

Karl Indurain klättrar upp till G1 igen, Etappens 2:a tid visar på respekt och "comback" - Grattis!

Sebastian Gymkillen som varit hösten utropstecken brukar vara grym på slätåkat men gör en medioker 19:onde tid och tappar första gruppen...

Fjolårets vinnare Robert Obelix har vaknat, Etappens 8:onde tid gör att han nu avancerat till Grupp 2. Han drar också med sig Jimmy Pantani som fick god hjälp av Skruvman, snackas om vrööööölfika! Fick ge sig i G2 var Daniel H. och Robert C.

I Grupp 4 fick ÄNTLIGEN Fredrik Cippolini visa eller rättare sagt, äntligen känna på segersötman igen!! Grattis det var Cippo väl värd! Nu 19 minuter upp till G2 och 30 till G1! Känns långt men flera har visat förr att det går ta mycket tid på dom sista 5-6 etapperna! Anders Leijer fick lämna plats åt Cippo...

I Poängtävlingen har liksom i Resultatlistan Andreas Kittel dragit storslamm, men kolla in vem som jagar honom!!(?) Obelix är på poängjakt, hur långt bär det...

Resultatlista / ETAPP 7 Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

Torsdag 18 December

Etapp 6 - Yeeees, PTdE har nått halvägs och vi har en etapp helt utan strul och omkörningar. Å´ vilken etapp det blev, ett bergstempo med överraskningar i varje grupp!! Bland annat ett BANREKORD...

I grupp 4 fick vi ÄNTLIGEN se en Rune Hinault tillbaks i sadeln!! Riktigt lyckligt att ha honom tillbaks, klart godkänd tid och endast slagen med 7 sekunder av en annan vältränad Vara påg som ju huserar i Grupp 3. (Undrar du vem? Kolla resultatlistan :-) ) I G4 var det ju Monica Vos som blev stora utropstecknet!! Först i mål och näst snabbast i gruppen. Härligt. Å´ givetvis ett STORT GRATTIS till Anders Leijer som tog gruppsegern och 3 värdefulla poäng!

Angående poäng så får Per B. ta sig i kragen å´ sikta in sig på en spurtseger eller åtminstonde en andra plats på spurten så han åtminstonde får byta ut 0:an!!

I Grupp 3 blev det en enormt bra körning av nyaste KIF:aren Robert Carlsson 28:21 är etappens 4:de tid - Respekt! 2 körningar och nu har Robban avancerat till Grupp 2! Blir till att ta ledigt från jobbet efter jul och nyår...Tragiskt värre är det att gamle storcyklisten, med åtskilliga (nu krydda nog tävlingsledningen lite..?) etappsegrar i PTdE, Fredda Cippolini nu tar steget ner till
Grupp 4! Det ifråga sätts om inte Cippo gillar att tävla på torsdagar!??I Grupp 2 gick det som vanligt fort, brukar inte bara gå fort utan vara jämt dessutom. Andreas Gomez drog det längsta strået och bemästrade backen bäst. 29:29 är tiden och den i gruppen som höll sig under 30 minuter. Jocke Skruvman gjorde igår (åt Martin Karlsson) en tid på 31:03. Idag blev han 2:a i G2 på tiden 30:01!! Drygt minuten snabbare, Grattis!Nu håller vi tummarna för en bra jul och nyår och att Nicke Petacchi gör som för om åren, bränner av en 2 pass om dagen så han börjar klättra uppåt! Dit han hör hemma!! Nu är han endast 8 sek från en grupp 3 körning...Grupp1 - BANREKORD!
Andreas Kittel visar ingen pardon! Med sina 89 kilo detroniserar han hela startfältet i PTdE, han är den förste att bevisa att det går att klättra trotts att hans element är tryck och spurt!! På otroligt starka 25:02 knäcker han banrekordet med 50 (!!!!) sekunder, Carl Quintanas 2014 rekord. Flera starka körningar i denna grupp men idag är det bara Hatten av, övriga i gruppen (trots bra körningar som sagt) har lite hemläxa att göra över Jul och Nyår...Resultatlista och etappens körningar med poängställning / HÄR Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

Måndag 15 December

Etapp 6
Prologen och tempo i all ära men nu är det dax, PTdE´s stora tempoutmaning är här. Ett bergstempo på endast 11,2 km men...

En snittlutning på 3,5% och en maxlutning på 14,7% gör tempot till en riktigt värdig etapp. Carl Quintana har banrekordet, 2013 besteg han dom 420 höjdmetrarna hela 2 (!) sekunder snabbare än T.Boonen. 25:54 lyder den respektabla tiden...

(Fjolårets resultatlista följer nedanför banprofilen.)

Tänkt upplägg inför Etapp 6, omvänd jaktstart.
Grupp 4 samlas i god tid för att att kunna starta upp "servern" kl. 17:20. Alla står nu redo på startlinjen.

Först startar nr. 8 enligt resultatlistan, 1 minut senare startar nr. 7 osv.

Grupp 3 samlas 18:15 för samma upplägg.

Dagen efter på torsdag startar Grupp 2 upp som G4 dagen innan och G1 hänger sedan på som G3 gjort dagen innan.

Färdiga startlistor finns vid start. Håller vi tummarna riktigt hårt kanske Rune Hinault åter är där och servar, hejar och skriver :-)

GPS Ride (Gran Canaria) / Chira to Ayacata / 11,2 km / 420 höjdmeter

2013 års resultat:
Carl Ljunggren 00:25:54
Tommy Evaldsson 00:25:56
Joakim Kjellander 00:26:30
Niklas Kjellander 00:27:10
Andreas Gomez 00:27:35
Johan Gustavsson 00:27:58
Nicke Svantesson 00:28:02

Anders "Höna" Johansson 00:28:13
Ken Hofling 00:28:24
Robert Lundkvist 00:28:37
Staffan Granberg (Per Korpås) 00:28:40
Svante Alf. (Fredrik Sahlin) 00:29:01
Anders Sahlin 00:29:03
Rune Bäck 00:29:39

Karl Johansson 00:29:49
Per Börjesson 00:29:52
Emil Ekman 00:30:23
Carl Tagesson 00:31:07
Lennart Fransson 00:31:30
Jimmy Evaldsson 00:31:47
Tobias Merckx J.L. 00:31:49

Niklas Rosén 00:33:07
Kjell Evaldsson 00:33:37
Stefan Tornberger 00:35:05
Martin Karlsson 00:35:14
Viktor Bergman 00:35:44
Rickard Evaldsson 00:35:44
Christian Sääv 00:37:05

-------------------------------------

Måndag 15 December

Etapp 5 är klar!
Blev lite omkörningar denna vecka men jösses vilka körningar!!

Gymkillen har klättrat från Grupp 4 till att nu göra snabbaste tiden på etappen och således ta klivit ända upp i Grupp 1! Löjligt imponerande, surras om märkliga frukostar, pillerburkar och skruvande på motorer så det står härliga till. Dock har tävlingsledningen gjort efterforskningar och kan lugna alla spekulationer; -Gymkillen är helt enkelt i form! Svårare än så är det inte ibland konstaterar utredningen...

Poängställning, snabbaste tiderna och en komplett resultatlista finns / HÄR Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

Måndag 8 December

Etapp 4 är nu helt avslutad. Poängställning och alla tider samt kommande startlista finns klart / HÄR Länk till annan webbplats.

Poängställningen är spännade, 3 i topp från 3 olika grupper. //:

1:a / Andreas Kittel 15 poäng
2:a / Carl Quintana 10 poäng
3:a / Sebastian Gymkillen 9 poäng

-------------------------------------

Fredag 5 December

Etapp 4 och en tredjedel avverkad av årets PTdE - Första bergen har visat upp sig rejält och lättviktsåkarna har börjat avancera...

I grupp 4 fick Linda Jansson förstärkning av en viss Körpåsare, Per klämde till med gruppens snabbaste tid och faktiskt etappens 12:e tid! Grymt av en "reservare" på 90 pannor!! Stort utroppstecken i gruppen var annars "pappan" i gänget, KjellE klippte till med gruppens 2:a bästa tid och det räckte såpass långt som en 15:e tid totalt, respekt å´ Grattis!

Grupp 3 är ett getingbo, här fajtas man verkligen om avancemang, toppåkare som Nicke Petacchi, Fredda Cippolini, Gymkillen Kroon och fjolårsvinnaren Obelix alias Spinningkungen Robban! Ursäkta Gunnar, Leijer och Emil men vilka gubbar! Å´ alla i Grupp 3! Årets PTdE bjuder verkligen på tufft motstånd, för det är väl inte dålig form grabbar?? Grattis Gymkillen, etappens 3:dje snabbaste tid! Och ve å´ fasa, nu har muskelberget gått från Grupp 4 till att vara 2:a i just gruppen med samma siffra!! Grymt imponerande, var ska detta sluta..?

Ovan grupper hade lite datastrul så omkörningar kommer att ske, resultatlistan är således komplett och rättad senast måndag kväll. När torsdag kom och grupp 1 och 2 körde var allt datastrul som bortblåst. Något som däremot inte var bortblåst denna vecka var "vikten" på varje åkare. Gossarna över 73 kilo fick börja bekänna färg när backarna nu kom på rejäla besök. Således nya eller rättare sagt, nygamla åkare i toppen!

Ingen överraskning i grupp 2, Quintana som olyckligt ramlade ner från G1 förra veckan visade nu att 38 kilo inklusive cykel är lätt i bergen. Carl satte grupp 2 på plats och visade verkligen att det är toppgruppen som gäller! Grattis!! Imponerade gjorde också Rigge Ullrich, gruppens näst snabbaste tid visar att hans 15 timmar i veckan börjar sätta sig. Etappens 6:e tid innebär att det endast är drygt 3 minuter upp för att följa i Quintanas hjul till G1. Jimmy Pantani har tagit hand om jumboplatsen i gruppen så med tanke på det kvalitativa motståndet och det knappa försprånget mot varjflocken i G3 är det nog dax för ett träningspass innan kommande etapp...

Grupp 1
Här sätter vi ett stort utropstecken (!) till årets Rookie - Andreas Kittel! Helt obesegrad hitintills men nu kom det två pucklar i vägen å´ frågan är om det är "höjden" som är melodin för övriga deltagare!?? Ja, övriga har stått som statister vecka efter vecka men nu fick Kittel vika ner sig. T.Boonen visade för första gången denna säsong att han fortfarande är att räkna med, drygt 6 (!) minuter knapa han in på Kittel. Bakom dessa 2 starkaste åkare för dagen var det placeringsmässigt än tuffare, MålarSlaktarn, A.Gomez å´ Utförskungen Lennart hade duster ända fram till sista kilometrarna, helt klart är att bakom Kittel fightas det väldig om pallplaceringarna!
Prel. Resultatlista Etapp 4 / HÄR Länk till annan webbplats.

Som sagt, årets PTdE är definitivt det mest jämna och tuffaste någonsin. Kommande vecka är det fortsatt berg och klättringar som gäller, dock med rakt styre och lite rötter och stenar under hjulen och på skärmen. Är det dax för MTB åkarna att visa var troféerna hör hemma!?? Snart vet vi, Upp och Ner i 1200 höjdmeter kommer sätta sina spår...

Etapp 5 på G!

Etapp 5 36,87 km / ca 1,21 h.km. / 2 vind (2 av 7) N, norr / Spurtpris: Efter 13 km paserar målportal. = Spurtpriset.

-------------------------------------

Måndag 1 December

Etapp 3 är avslutad! Som tidigare veckor har det varit kamp in på mållinjen...

Ett extra GRATTIS till Fredrik "Bäckstedt" som verkligen gått från klarhet till klarhet, nu såpass starkt att han sopade undan benen fullständigt för kusin Målar Sahlin!! Kommande vecka blir det till och med en kusinkamp i Grupp 1. Dock lägger tävlingsseketariatet pengen på Målar Sahlin för nu ska vi in i bergen!! Aldrig varit "Bäckstedts" favorit men vem vet...

RESULTAT Etapp 3 / HÄR Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

Fredag 21 November

Dax för etapp 3, bergen smyger sig på. Dax att utmana topparna på allvar! Detta är en etapp som gjorde premiär i PTdE under 2012, en ganska kort etapp där vi klättrar 10 toppar! Spurtpriset startar ett rundvarv med 5 stigningar på samma topp, kommer bli synnerligen intressant innan långstigningen på 3 km och ca 6% lutning blir en del av den härliga avslutningen med målgång i toppen! Lycka till alla bergsfantaster :-)

Montana PTDE 2012 31,2 km / ca 720 h.m. / 3 vind (3 av 7) E, östling / Spurtpris: Efter 14 km når man toppen på stigning nr: 5. Där dyker det upp en målportal, mållinjen = Spurtpriset.

-------------------------------------

Torsdag 20 November

ANDREAS KITTEL!! STORT GRATTIS!

Vilken dominas, total utklassning - 6 minuter upp till tvåan!! Sjukt bra jobbat.

Annars var det kampen mellan "Lennart-Utförskungen", T.Boonen och A.Gomez det hejades på. Rullåkning och tjuvryck under halva racet innan A.Gomez fick ge sig. I långbacken (ca 4 km) drog sedan T.Boonen det längsta strået och lämnade Utförskungen bakom sig. Dock fanns det inget att göra åt "Målarkungen Sahlin" eller ännu mindre åt årets Rookie - Andreas Kittel - Grattis igen.

Grattis också till Carl Quintana, finfin gruppseger i G2. Här var det stor kamp och skifftningar på positionerna bakom. Tyvärr med ett "datastrul" så Tagesson har en chans till innan måndag kväll är över. Skruvman visade framfötterna å lämnade Johan Sahlberg å´ Vånga Martin bakom.

Grattis även till Johan Gusten i G3 som verkligen visade att han vill vara med högre upp, veckans 6e snabbaste tid är imponerande! Här bakom visade också Cippo att han är tillbaks och vill följa Gusten upp i grupperna.

I G4 säger vi stort grattis till Niclas Ejdern som tog storslam i sin premiär av årets PTdE - 1:a till spurten, 1:a i mål och 4.5 poäng vilket innebär från sista plats i hela touren till en 3:e plats i gruppen och dessutom en 3:e plats totalt i poängställningen.

Komplett resultatlista där det kan komma att ändras en del runt nämnde Carl Tagesson // ETAPP 2 Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

Måndag 17 November

Dax för Etapp 2 i PTdE. Komplett & Justerad resultatlista finns här nedan.

Under rubriken RESULTATLISTA, TOTALT ser du hur du ligger till och i vilken grupp du skall starta i veckan.

Du har väl koll på tiderna!? Onsdag startar Grupp 4, 17:20 / Grupp 3 startar 18:45. På torsdag startar Grupp 2, 17:20 & Grupp 1 startar 18:45. Kom i god tid innan start, 30-45 min. Det tar lite tid att starta upp din cykel och värma lite gran!

Ledaren i respektive grupp startar på cykel nr:2.

OBS! Ni som kör i Grupp 3 och 4 har rätt att kasta in en reserv om ni inte kan komma till start!! Alla hojar är pumpade & Kalibrerade till kl. 16:00 på onsdag.

Komplett och justerad Resultatlista / Etapp 1 Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

Tisdag 11 November - Etapp 2

Kommande bana på PTdE blir en ganska platt en, trots profilen på bild så är det mest vind och "rullåkning" som kommer var avgörande! Frågan är om åktiden klarar sig under 60 minuter!? Onsdag/Torsdag om drygt en vecka vet vi! Banan finns i alla 8 datorer för provkörning...

Ser ut som följer:

VR / Paradise Island / PTdE The Windie Hola 2014 / 39 km / Sydlig vind 7

-------------------------------------

SÖNDAG DEN 9 November - Etapp 1

Härlig Etapp!
Tyvärr var det inte fullt hus i Grupp 4 då det var just 4(!) återbud för dagen.

Bäst i gruppen med full pott på all tänkbar bonus (15 sek för spurtpris och 2 min för segern) körde stormörkaren från Prologen, 2012/2013 års slutliga vinnare Karl "Indurain" Johansson. Bra jobbat, hmmm.... (Jorå - Tiden var imponerande den ska ingen ta ifrån K. Indurain :-) )

Grupp 3
Här var alla förväntningar på "Comeback-ande", Fredrik "Cippo" Evaldsson och Fredrik F.Sääw. Ingen av dom lyckade riktigt leva upp till seger förväntningarna utan längst nådde ytterliggare en comeback-ande åkare, Daniel Hedergård! Stort Grattis, Imponerande!

Grupp 2
Fjolårs segraren Robert "Obelix" Lundkvist visar här att den svagare öppningen i Prologen var en ren tillfällighet, dagens 3:e snabbaste tid - Grymt å´ välkommen tillbaks i Grupp 1!

Grupp 1
Dagens STORA utropstecken visar att han inte komma bli någon "leksak". Frågan är bara "vem" vi har att göra med!? Är det en Kittel eller en Nibali!? Kommande etapper får visa var Andreas Hertz visar sina bästa sidor. Till dess - Grattis

Dagens resultat / ETAPP 1 Länk till annan webbplats.
(OBS! Andreas G och Carl L kommer att revidera resultatlistan. Ta hänsyn till det när ni synar grupperna och tiderna)

-------------------------------------

START SÖNDAG DEN 9 November - PROLOGEN!
Fantastiskt kul att se glädjen i alla Gubbar och för dagen En (1st!) Tjej när vi nu drog igång PTdE 2014/2015.

Stort Utropstecken i Prologen var Andreas "The Rookie" Hertz som drog längsta strået och definitivt satte alla på plats! Grattis. Delad 2:a plats fick vi Anders "Målarn" och Tommy "T.Boonen" på (imponerande, 25 timmars tävling i söndags och nu gå in på delad 2:a plats i Värsta Sprinten!)

Komplett resultatlista / PROLOGEN Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

START SÖNDAG DEN 9 November:
Här nedan är årets startfält av PTdE, tillika startordning på Prologen som äger rum 09:30 på söndag, farsdag.


Vi samlas på Evalds (OBS! I Kjellves lokaler rakt över gatan),
Kvänum kl. 08:50 för genomgång av årets PTdE. Vi kommer inte fördjupa oss i reglementet då mer än 20 pers varit med tidigare och vet hur det funkar. För dig som är ny eller nygammal är det viktigt att du öppet ställer frågor allt eftersom dagen går. Vi i tävlingsledningen vill att du lär dig starta upp hela systemet med hjälp av dom som kan och har lite koll...


Preliminärt program:
09:00 Genomgång
09:30 Startar fjolårets 1:a på valfri cykel, strax där efter kör 2:an (Tommy Evaldsson) i gång på nästa valfria (lediga) cykel. Så här rullar det på tills dess att alla 32 kört igenom prologen.
11:00 - 12:00 Sahlins Måleri bjuder på Korv och grupperna sätts ihop utefter placering på prologen.
12:00 startar Grupp 4
12:45 Grupp 3
13:30 Grupp 2
14:15 Grupp 1
OBS! Planerade tider. Viss förskjutning på tiderna kan komma ske...

Övrigt:
GLÖM INTE EN STOR HANDDUK UNDER CYKELN OCH EN MINDRE PÅ STYRET

-Vi sitter inomhus så snorande och fräsande görs i din eget medtagna handduk eller helst inte alls!!


- Vi har lite pedaler men vill att du tar med egna för att vara helt supersäker på att få några som passar dina medtagna skor.

LÄS NU IGENOM REGLEMENTET och förbered med startavgiften.
Kortbetalning går inte.cash eller in på klubbens konto gäller...

Starttordning på fjolårets resultat, nya och ny/gamla lottas in:

1 /

Robert Lundkvist
Tommy Evaldsson
Andreas Gomez
Nicke Svantesson
Carl Tagesson
Johan Gustavsson
Carl Ljunggren
Karl Johansson

2 /
Anders Sahlin
Joakim Kjellander
Christian Sääv
Fredrik Sääw (Anders "Höna" Johansson)
Lennart Fransson
Per Börjesson
Jimmy Evaldsson
S
tefan Tornberger

3 /
Emil Ekman
Martin Karlsson
Kjell Evaldsson
Viktor Bergman
Rickard Evaldsson
Fredrik Sahlin
Johan Sahlberg
Daniel Hedergård

4 /
Linda Jansson
Jonas Thelin
Fredrik Evaldsson
Anders Lejer
Niklas Ejdestig
Andreas Hertz
Magnus Arvidsson
Monica Fahlgren

____________________________________________

20140217

Inför FINALEN av PTdE - Jaktstart.
Om banan m.m. se en bit nedan.

För dig som tävlande är det viktigt att veta följande:
Grupp 1:an kommer att starta 17:30 i Grupp 4 och Grupp 1, Servern skall upprättas 17:20 så starten kan gå på utsatt tid, alla åkare skall ligga med i servern "som vanligt". Därefter med den tid man ligger bakom startar 2:an, 3:an med det avstånd man har efter och likadant med 4:an. Dock kör 5:an, 6:an & 7:an i en sk. vågstart tillsammans med 4:an.

"Åktiden" man har adderas med den totaltid man har innan start. Detta blir givetvis din sluttid i PTdE 2013/2014. Ingen bonustid eller spurttid/spurtpoäng utdelas oavsett grupp. Dock får man bonuspoäng för dom 3 snabbaste tiderna i gruppen. Oavsett om du får snabbare/långsammare tid än någon i annan grupp kommer ditt slutresultat/placering bli i den grupp du startar i finalen.

Alla cyklar är åter kalibrerade. Cykel nr: 7 har fått en ny ram då den gamla gett upp. Framväxeln funkar på alla cyklar, den lär behövas!

På plats kommer en lista finnas på anslagstavlan. Där skall du göra en markering om att du kommer på söndagens avslutningsstafett, prisutdelning, "evalds/PTdE-erbjudande" och avslutningsmiddag på Lumber & Karle, allt ingår i din startavgift.
Beräknad tid, ca program: Samling vid cyklarna 09:15 / Start stafett 10:00 / Lumber & Karle 12:30 / Finito av årets PTdE 14:00

Det kommer på tävlingsdagarna också finnas/delas ut en liten ankät som skall fyllas i, obligatorisk för alla och tas med till söndag. Den innehåller en 3 skalig bedömning om säsongens etapper m.m.

Övriga frågor kan ställas på Kvänums IF´s Facebook grupp eller direkt med Tävlingsledningen på plats i Kvänum.

Lycka till ALLA!
Tävlingsledningen av PTdE - Kvänums IF

-------------------------------------

20140215

FINALEN av PTdE 2013/2014 är HÄR!
Mycket spännande om slutplatserna, egentligen i alla grupper. Grupperna är ju givetvis "fixerade" så i finalen kör man om placeringen i din nuvarande grupp och en ursnygg "Jag vann gruppen" tröja, liknande tidigare år...
Då vi tidigare år kört i den gamla programvaran, 2.4 och 3.12 har det varit VR och Extreme MTB med banan Supercross som gällt som avslutning.

I flera år har det varit prat och önskan om att köra den verkliga banan från Gran Canaria, Dammrundan. Den är något kortare med lite färre höjdmeter men brantare på sina ställen än Supercross banan. Åktider i "verkligheten" brukar ligga mellan 1:30 ner till "vanliga" 1:05. Duktiga MTB åkare har ofta tider under timmen. "Världsrekord" på banan har tidigare storstjärnan tillika Kvänums IF´s hedersmedlem, Philip Tavell på 51:30! På våra trainrar och i GPS miljö gissar undertecknad på en snitttid för alla 28 runt 55 minuter. Så som i de senaste etapperna är det otroligt viktigt att vi startar upp servern i G4 och G1 kl. 17:20.

Jaktstarten och dess idé är kopierad från skidornas Tour de Ski, en tuff avslutning! Våran jaktstart funkar som följer: Ledaren i gruppen sticker senast 17:30, 2:an startar "sin" mellantid därefter, 3:an likaså och även 4:an men! När 4:an sticker hänger 5, 6 och 7:an på i en så kallad vågstart. Övriga frågor och svar tar vi här nedan. Banan finns i alla maskiner så det är fritt fram att komma och testa. // Lycka till...

-------------------------------------

20140206

RESULTAT ETAPP 11 - Video (Milano-San Remo) PTdE Viva Italia - 57.5 km - 710 h.m.

T.Boonen är tillbaks med besked! Satte Obelix och gänget på plats ordentligt med etappens snabbaste tid! Plockade in 8 MINUTER på spinningkungen!! Kan det tom. bli kamp om första platsen i finalrundans jaktstart!? Om 2 veckor vet vi...

I grupp 2 var det en sprudlande stark Karl Indurain som ville visa att fjolårets totalseger inte var ett engångstillfälle, etappsegrare med 1 minut och dagens 4 tid totalt.

I grupp 3 var det Lennart Utförskungen som höll Pro Tourens längsta trummpinnar i klart högst permitet och hög frekvens.

I grupp 4 var den STORA snackisen Mr. Viking! Förhandsfavoriten höll inte för trycket men trots sin 4:de plats i gruppen lyckades han få en totaltid som gör att han och gruppens vinnare Ken/Kenny/Kenth H tar sig förbi N.Kjellander och EmilE och får en lyckospark in i grupp 3 inför den spännande jaktstarten...

Och faktiskt känns det som om skiftandet i grupperna har varat genom hela årets säsong av PTdE, så även denna gång! Jämt som skam i toppen och botten på dom olika grupperna gör det extra faschinerande inför finalen.

Nu tar PTdE uppehåll under v.7. Onsdag v.8 startar vi igång finalerna. Mer info kommer innan dess så håll koll på FB och denna "flik", kvanumsif.nu

RESULTAT E11 Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

20140130

RESULTAT ETAPP 10 - VR Downhill Valley - PTdE 5,5x8 - ca 44 km - 1400 h.m.

Vilka etapper! Vilken härlig bana, klassisk MTB och vilka underbart jämna grupper! Visst nån sladdar och någon sticker ut men så är det alltid, inomhus som utomhus!!

Sammanfattningen denna etapp måste vara "skifftet" i snabbast tider, i princip hela Grupp 3 kör fort som om dom borde ligga i Grupp 2 och halva Grupp 2 går raka vägen in i Grupp 1 om vi tittar på tiderna, riktigt kul att skåda standarden på årets PTdE - Det starkaste/jämnaste startfältet någonsin! :-)

Gruppsegrarna då!? Ja det har varit så sjukt jämna och rafflande etapper/grupper så in och kolla resultatlistan. Dock verkar det som om årgång 70 var nått i hästväg starka denna gång...

Grattis T.Boonen - Skruvman - N.Kjellander - KennyH till gruppsegrarna

RESULTAT ETAPP 10 Länk till annan webbplats. (Godkännes på måndag kväll, 2 "kursiva" åkare finnes)

-------------------------------------

20140127

DAX FÖR ETAPP 10 - VR Downhill Valley - PTdE 5,5x8 - ca 44 km

Då var vi tillbaka i MTB miljön, från att tidigare ha kört ett kortare Marathon lopp, Upp & Ner, är det nu dax för ett klassiskt Cross Country lopp. Ungefär som det ser ut på Sverigecupen eller tom. på Världscupen, åtminstonde hur det brukar se ut i damklassen! ca 44 km och en bit över 1000 h.m. Vi kan definitivt konstatera att snittfarten är lite högre för oss när vi kör inomhus och utan "underlag" och vind. Gissningsvis en bra bit över 40 i Grupp 1. Verkligheten hade snarare varit knappa 30 km/h.

Grupperna har satt sig men vi ser riktiga fighter i botten på Grupp 1, 2 och 3 så mycket kan och kommer att hända innan dom 3 avslutande etapperna är färdigåkta. Gissningsvis har vi ca 3,5 timmar kvar att göra upp i!

Kommande banprofil,
ETAPP 10 // ca 5,5 x 8 varv = ca 44 km / ca 1400 h.m. / 0 vind /
Spurtpris: När man går igenom Start/Målportalen efter varv 3

-------------------------------------

20140125

ETAPP 9 - VR Montagna - Montana Roll - 40 km

GRATTIS OBELIX! Förmodligen kom avgörandet i denna fartfyllda etapp, T.Boonen tappade ytterliggare knappa 6 min och T.Merckx tog inte in någonting på den urstarke "Spinning-Kungen" Obelix som nu har över 10 minuters försprång!

I Grupp 2 var det sekundjämnt, Nicke Petacchi och Karl Indurain gjorde upp i sista kilometern, 2 sekunders fördel till fjolårets totalsegrare, Indurain.

Lennart "Utförskungen" satte dom alla på plats i Grupp 3 och i Grupp 4 var Gymkillen med och hjälpte Rigge Ullrich till en topplats, tillika en stark "Grupp 1 tid"!

Från förra veckans summering låg det en autosummering som vart fel. Det är Rosén som blivit lite drabbad. Dock påverkar det inte resultatlistans ordning någonting då det endast vart ca 30 sek som var fel.

Kommande avslutande etapper följer samma mönster som ifjol, dock med helt nya banor. Etapp 10 blir ca 45 km i Downhill Valley, Etapp 11 är Video och avlutande 55-60 km på Flandern Runt. Finalen blir en traditionell Jaktstart. Premiär blir det på Kvänums IF´s klassiska tävlingsbana "Dammrundan" på Gran Canaria. ca 22 km och 700 höjdmeter.

RESULTAT ETAPP 9 Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

20140120

ETAPP 8 - PTdE´s GP

Då var resultatlistan godkänd / ETAPP 8 RESULTAT Länk till annan webbplats.

Etappens spurtsegrare / RESULTAT Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

20140116

ETAPP 8 - PTdE´s GP

Så härligt att skåda alla fighting face när uppsamlingsvavet är gjort och alla smäller på igen! Må säga att detta blev en lyckad etapp, många olika spurtpriser har delats ut, 1:a platserna har varit "alldeles" för lika men om 2:a platserna har vi sett stora förändringar och olika pristagare. Å´ ett STORT GRATTIS till Rigge Ullrich som plockade sin första poäng i denna etapp, 0,5 POÄNG!! Grattis!

Poängtävlan verkar nu stå mellan totalledande Obelix och "up coming" C. Contador, spännande att följa...

Resultaten har varit spännade och snabba! Grupperna har satt sig men i mellan grupp 3 och botten grupp 2 är det riktigt hårt, tack vare bonussekundrarna passerade Per B. den hårdaste av dom hårdaste, R. Hinault! Men ingen vild gissning att sista ordet inte är sagt här, 4 etapper kvar och Hinault liksom Per gillar knölar å´ backar så spännande fortsättning följer på kommande etapper.

Grattis Karl Indurain som sätter snabbaste varvet, 1:56 och snabbaste sluttiden! Imponerande efter förra veckans "blysänke"!

 1. Petacchi verkade ha hittat formen idag men tyvärr är det "veckans omkörning" så på måndag kväll är resultatlistan godkänd. Tills dess, håll till godo /RESULTAT E8 Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

20140113

DAX FÖR ETAPP 8
PTdE´s GP - Spurtarnas Etapp! 25 varv på en ny (för året) 1.6 km bana där man slås om hela 3 minuters bonussekundrar och såpass mycket som 11 poäng utslaget på 5 spurter, var 4:de varv. Det är ett nytt upplägg som måste beaktas och läsas på. Missar man "poängen" i hela upplägget kan man bli "straffad" med etappens långsammaste tid +30 sek!!

Banan finns i Virtual Training - Lap based training - Valeggio
Vind pekar mot S, styrka 7 .

Upplägg:

Gemensam start som vanligt, alla 7 på startlinjen.

1:a Spurten kommer efter Varv 4.
1:an & 2:an får dubbla bonussekunder = 30 & 15 sek / Poäng som vanligt 1.5 & 0.5

2:a Spurten kommer efter Varv 8.
1:an & 2:an får dubbla bonussekunder = 30 & 15 sek / Poäng som vanligt 1.5 & 0.5

3:dje Spurten kommer efter Varv 12.
1:an & 2:an får dubbla bonussekunder = 30 & 15 sek / Poäng som vanligt 1.5 & 0.5

OBS! Varv 5, 9 och 13 är ett UPPSAMLINGSVARV där siste man i klungan talar om att "Jag är med". Detta måste ske under varv 5. Om någon/övriga i klungan måste stanna för att alla ska samla ihop sig så skall så ske annars "straffas" man med etappens långsammaste tid oavsett resultat under din/åkarens resultat.


Från och med varv 14 är det slut på uppsamlingsvarv, fri fart...

4:de Spurten kommer efter Varv 16.
1:an & 2:an får 15 & 8 sek / Poäng som vanligt 1.5 & 0.5

5:e och sista Spurten kommer efter Varv 20.
1:an & 2:an får 15 & 8 sek / Poäng som vanligt 1.5 & 0.5

25:e varvet = Målgång med "vanliga" Målbonusar, Tid och Poäng.

Start tider som innan Jul:
Grupp 4 = Onsdag 17:20
Grupp 3 = Onsdag 18:40

Grupp 1 = Torsdag 17:20
Grupp 2 = Torsdag 18:40

Lycka till //
Tävlingsledningen

-------------------------------------

20140113

ETAPP 7
Rättad/Godkänd Resultatlista / HÄR Länk till annan webbplats.
Statesik/Sträckresultat på Kungaetappen / HÄR Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

20140109

ETAPP 7
Vilken etapp, en riktig KUNGAETAPP som vinns av urstarke Tobias Merckx 96k, ett stort GRATTIS! Superimponerande körning hela etappen igenom. Totalledande Obelix drog fram som en skenande tromb å´ tog rekord på rekord fram till vändpunkt men sen hände nått!! Som så många gånger förr i bergen på Gran Canaria kom mjölkbudet farande med lite "leche", å´ det kostade på...

Fjolårsvinnaren Karl Indurain hade en riktigt tung dag, han sjönk som en gråsten i kallt vatten, från första grupp till tredje och nu är definitivt hans chanser på en fjolårs triumf pasé. Det får bli till att jaga poäng!

Stora överraskningar har det varit i denna stentuffa etapp, i Grupp 2 imponerade årets Rookie stort, Carl Tagesson tog något av en skrällseger mot många rutinerade åkare. Det på etappens 2:a tid! Ett super GRATTIS även till honom.

I grupp 3 var alla övertygande om att tidigare slutsegraren av PTdE Christian Contador skulle göra rent hus men tji fick han och alla stortippare! Ett besök hos mjölkbilen på vägen hem och även hans ben var överfyllda av den beryktade mjölken. Nä fram fick en av dom rutienrade "gubbarna" göra, utförskungen Lennart visade att han vill uppåt i grupperna. Grattis Fransson till bra körning.

Och var det prat om överraskningar så visade verkligen Jimmy Pantani att han inte legat på latsidan över julen, mycket julöl och skinka har gjort honom stark och riktigt konkurrenskraftig igen. Han krossade övriga i gruppen occh flög in på etappens 7:e bästa tid! Super och ännu ett grattis :-)

Så var det då resultaten, mycket omkastningar fortsatt så en mycket intressant lista, dock något preliminär då tävlingsledningen skall kolla av dom "kursiva" åkarnas tider senast måndag kväll. Finns 3 sådana. RESULTAT E7 Länk till annan webbplats.

Och för er "nördar", här kommer en mycket intressant lista där det är sträcktider på hela KUNGAETAPPEN / SPECIAL Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

20131224

ETAPP 6
Det blev en HEL DEL omkullkastningar i grupperna när denna Tempoetapp avgjordes. Hinault kliver ner ett snäpp, Kjellander Jr upp i 2:an och Carl "Quintana" kliver in i G1. Towehill "The Viking" tackar för sig i G3 och kommer in i 2014 kampera i G4. Ja omkastningarna är många. Komplett resultatlista med startornding inför Etapp 7 finns / HÄR Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

20131219

ETAPP 6
Starka gruppvinnare med STORA utropstecken = Bra kört!

T.Boonen vinner G1 med 25:56
Unga/superstarka Carl "Quintana" vinner G2 med etappens snabbaste tid 25:54! Imponerande!!
Imponerade gjorde också Jocke "Skruvman" som haft det motigt i några veckor, äntligen fick han visa vad han kan, seger i G3 på 26:30!
Å´så har gamle bergakungen Ken "The Man" vaknat, storstilad seger i G4 med omgångens 8:onde tid = 28:24

Grymt kört boys. Bergen är nu över för denna gång, touren tar lite julledigt och vi satsar nu på vecka 2. Då är det dax för säsongens låååång etapp. Etapp 7 kommer att vara runt 75-80 km och säkert 1500-2000 h.m. En snitt tid beräknas till 2 timmar. Kan bli delar av Flandern runt, en tur på Gran Canaria eller kanske någon fin led här hemmavid. Förmodligen blir det en GPS runda liknande etapp 6.

Här följer en prel. Resultatlista på Etapp 6 / Färdigkörd och rättad kommer den vara först den 23 december. / RESULTAT E6 Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

20131216

Checkad och uppdaterad resultatlista! Spana in poängställningen, Contador och Hinault knackar verkligen på ledarpositionerna. Kan någon putta undan 3 i topp trion nu sista etappen innan jul!? Lycka till i veckan / ETAPP 5 KLAR Länk till annan webbplats.

Etapp 6:

Då var det dax! Dax för 6e etappen å dax att köra mot klockan!! Etappen kommer vara en helt ny sådan, Gran Canaria står som värd och platsen/starten är på knappt 1000 höjdmeter vid Chira sjön. För er som varit med på Klubbens träningsläger vet mycket väl var det är.
Enkelt förklarat så är det utmed La Plata rundan, när vi gått igenom tallskogen och är på väg ner mot Chira sjön. Grusvägen slutar och blir till asfalt, där går nu starten.

Börjar platt några kilometrar för att sedan gå upp i några halvbranta serpentiner, max 12-13%. När vi kommer upp på stora vägen svänger det inte höger mot La Plata utan vänster upp till Ayacata där "vårat" fik är och nu målgång är. Från korsningen och upp till Ayacata stiger det i 2-4%. Målgångenligger på ca 1400 höjdmeter.

Totalt är detta bergstempo på ca 11km. Vi kommer stå på startlinjen alla 7 i gruppen men det är 1 minuts åktid mellan respektive åkare. 7an i gruppen startar först. Inga spurtpriser utdelas. Vi kör i LAN så spelreglerna är som vanligt. TTS 4.8 och banan finns i GPS ride. Glöm inte ändra alla inställningar för att se/få så mycket info som möjligt. Finns på settings. Grupper och starttider som vanligt.

Sista etappen inför jul uppehållet och sista etappen i bergen på ett bra tag...

-------------------------------------

20131212

Grattis PTdE grabbar, årets tuffaste bana är avverkad, jämt, tufft, överraskningar i toppen och överraskningar i botten! Bra jobbat å´ Grattis T.Boonen som är tillbaks i vinnarstil, årets första seger bärgades idag.

Denna etapp har datorer och program hållt sig lugna men tyvärr vart det lite strul i sista gruppen, G2. Per har i resultatlistan fått en fiktiv snitt tid. På lördag kör han om och kör han någon minut snabbare än 1:08 håller han sig kvar i G2 och Emil får snällt stanna kvar i G3. Men en preliminär lista fins här tillsvidare. / ETAPP 5 Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

20131209

Senaste resultatlistan Etapp 5 / UPPDATERAD Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

20131206

Grattis Obelix! Lidköpings Spinningkung bröt årets Merckx dominans, kul...
Gomez har vaknat också, jojo mellan Grupp 2 och nu tillbaks i 1:an. Bra jobbat!

Annars märks det tydligt att grupperna börjar sätta sig, Christian Contador jobbar sig nu uppåt, en etapp eller två så har han nog hamnat i den super jämna Grupp 2.

Nästa vecka är det dax för MTB åkning och sista innan jul bjuder på ett stentuff Bergstempo. Så häng i nu om det ska avanceras eller om man är på "snöret" att åka ur...

Veckans E4 etapp är så när som klar. Då åskan slog till i går kväll å´ Larva Karl fick motern bränd kvarstår hans körning. I resultatlistan finns en ficktiv tid, kursiv text. Tävlingsledningen tror inte att det kommer hända något i grupperna med hans kommande körning. Dock är det bra att ha koll på vilken cykel som gäller, beroende på Karls körning, när det är dax för grupp 2 kommande cykel.

Ride on hälsar "Tävlingsledningen" // RESULTAT E4 Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

20131203

Då var alla körningar gjorda och resultatlistan komplett // HÄR Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

20131130

I väntan på "Höna" ser resultatlistan ut som följer // PREL. E3 Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

20131128

Skiftningar i grupperna så det står "härliga till"! Grupperna som startar först råkar allt som oftast ut för störningar så några omkörningar kommer att ske. Resultatlistan som följer kommer att rättas måndag kväll så omkörning skall vara gjorda dessförinnan...

Grattis Obelix till (återigen) bästa tiden på Mallorca banan!! Å´ tyvärr då (ÄNTLIGEN) fick T. Merckx vika ner sig!!

Prel. Resultatlista E3 / HÄR Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

20131125

Obelix och Vånga Martin ångar på! Nicke Petacchi stannar kvar i G2 och Rune Hinault kliver för första gången ner i G4!!

Rättad och komplett resultatlista med poängställning / HÄR Länk till annan webbplats.

Nu på onsdag är det Mallorca 43 km och ca 600 h.m som gäller. I fjol var det Obelix som gick segrande ur etappen! Hur månne det bli i år, ska 96 kg Merckx gå att rubba ur sin segersvit?

-------------------------------------

20131121

Då var vi igång igen, etapp 2 är genomförd. Dock har vi dispans på 3 "uråkningar", Obelix, Rosén och Martin Vånga har fram tom. måndag kväll på sig att köra sina etapper. Innebär att det kan bli lite skiftningar i resultatlistan.

Vad tävlingsledningen kan bedöma ligger Rune Hinault i farosonen att halka ner en grupp till!! Om Obelix och Rosén kör om sina etapper ligger nyuppkomna Nicke Petacchi och T.Boonen i farosonen!

Övrigt att tillägga, bra kört boys och imponerande av gamle Merckx med sina 98 pannor att ta 3:e raka etappsegern! Grymt imponerande!! Nu må ve se om samma Merckx är så tuff när första bergetappen smyger sig in i nästa vecka...

Tills dess att vi vet håller vi ut med denna preliminära resultatlista / ETAPP 2 Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

20131111

Då har tävlingsledningen gått igenom och godkänt Resultatlistorna från Prolog och Etapp 1. Listan som lades ut efter målgång i går är rättad och korrigerad. Förändring som nu kan komma att ske är när Viktor startat om sin körning, möjligt att han kör upp sig till G3. I så fall puttar han ner KjellE.

Resultat / Prolog och Etapp 1 Länk till annan webbplats.

Resultat / E1 och Komplett lista inkl. Poäng Länk till annan webbplats.

-------------------------------------

20131110

Stort Grattis till Korpås Johansson-Lundmark - STORSLAM på dagens inledande etapper av PTdE 2013/2014

Tack också till Sahlins måleri för den goda korven :-)

Här kommer en sammanslagen lista på Prolog och Etapp 1
Komplett lista kommer senast, så snart Viktor kört klart sin etapp. Bra jobbat allihop, en super bra dag...

Prolog och Etapp 1 Länk till annan webbplats.

--------------------------------------

START SÖNDAG DEN 10 November:Här nedan är årets startfält av PTdE, tillika startordning på Prologen som äger rum 09:30 på söndag, farsdag.


Vi samlas på Evalds, Kvänum kl. 08:50 för genomgång av årets PTdE.
09:00 Genomgång
09:30 Startar fjolårets 1:a på valfri cykel, strax där efter kör Andreas Gomez i gång på nästa valfria (lediga) cykel. Så här rullar det på tills dess att alla 28 kört igenom prologen.
11:00 - 12:00 Sahlins Måleri bjuder på Korv och grupperna sätts ihop.
12:00 startar Grupp 4
12:45 Grupp 3
13:30 Grupp 2
14:15 Grupp 1
OBS! Planerade tider. Viss förskjutning på tiderna kan komma ske...

Övrigt: GLÖM INTE EN STOR HANDDUK UNDER CYKELN OCH EN MINDRE PÅ STYRET

-Vi sitter inomhus så snorande och fräsande görs i din eget medtagna handduk eller helst inte alls!!


- Vi har gott om pedaler men vill du vara helt supersäker på att få några som passar dina medtagna skor tar du med egna pedaler också.

1 / Karl Johansson
Andreas Gomez
Tommy Evaldsson
Robert Lundkvist
Christian Sääv
Nicke Svantesson
Korpås Johansson-Lundmark


8 / Lennart Fransson

Anders Sahlin
Joakim Kjellander

Per Börjesson

Niklas Kjellander

Rune Bäck

Fredrik Sääw

15 / Jimmy Evaldsson

Ken Hofling

Viktor Bergman

Kjell Evaldsson

Stefan Tornberger

Rasmus Andersson

Karl Ljunggren

21 / Martin Karlsson

Fredrik Sahlin

Niklas Rosén

Johan Gustavsson

Anders Johansson

Carl Tagesson

Emil Ekman

Prioriterade reserver:

Grupp 4 = Monica Fahlgren

Grupp 3 = Sebastian Kroon

-Övrigt finns att läsa i reglementet på kvanumsif.nu / Frågor är fritt fram nu och kl. 09:00 på farsdag

Välkomna och Lycka till hälsar tävlingsledningen - Kvänums IF

---------------------------------------------------

20130226

PTdE cyklist!
I fredags hade vi avslutning, traditionsenligt på Lumber å´ Karle. Hur trevligt som helst, lika traditionsenligt hade Christian Fåglum hjälpt/sponsrat med riktigt fina erbjudande på cykelställ, skor, hjälm och en uppsättning kläder.

För dig som inte var där men vill ta chansen, gör det nu innan torsdag den 28 februari kl. 17:00. Sen är det försent. Leverans inkl. tryck väntas fredag den 8 mars.

Spana in supererbjudandena:

PTdE Erbjudande 2013 Länk till annan webbplats.

20130221

Då har en vinter gått å´ PTdE 2012/2013 har fått en vinnare - Grattis Karl "Indurain" Johansson. Komplett resultatlista från alla etapper och sammanställning från dagens etapp:

FINALEN Länk till annan webbplats. // Komplett lista, ALLA RESULTAT Länk till annan webbplats.

20130215

ÄNTLIGEN!!!!!
Här är resultatet inför finalen!
Tommy tomte är helt borta från 1a plats chansen!
Karl "Vi åker ut" Johansson tar täten med lätthet!
Korpås & Svantesson petar ner Mr Fransson i grupp 2.

Finalen kommer att bli spännande!
Men frågan är om någon kan komma i närheten av Karls form .... Gomez ?**

//Per Korpås

Resultat Etapp 11 Länk till annan webbplats.

20130205
Vilken kamp! Karl "Indurain" plockar in knappt 3(!!!) MINUTER på T.Boonen under etapp 10. Det kommer bli knallhårt ända in på mållinjen av årets PTdE!

Imponerande tid av Lennart "Utförskungen", 54:39, där är Lennart dryga minuten före Gomez, Asterix och T.Boonen men Indurain klipper till med 53:24 på drygt 4 mil och mycket vind...

Kommande etapp är 58 km och ca 800 höjdmeter. Körs strax utanför Sienna, Italien. Video och 4.5 programvaran med andra ord.

Viktigt, INGA, ANT plus pulsband, mobiltelefoner med WiFi eller blåtand på. Kommande etapp skall det fungera :-)

Resultat / E10 Länk till annan webbplats.

20130203
I helgen har en hel hög varit å´ kört E10 etappen. Först på tisdag em/kväll läggs den rätta listan ut då det finns några åkare kvar. Dom åkare jag inte har tid på har just nu fått 01:05:00.

Just nu finns en lista ute med dom som kört hitintills. Dock saknas bonustider och poäng. Alltså endast måltiden finns noterad. Placering i grupp och snabbaste tiderna. I vissa grupper var inga "mellantider" uppskrivna alls så inte lätt att få reda på vem som skall ha bonustid och poäng. Hör av er till tävlingsledningen om besked på detta.

PREL. E10 LISTA Länk till annan webbplats.

20130128
Tips och info om kommande etapp.

Fått frågor om "Hur snabbt man ska lägga snitt farten på", inte lätt att svara på men förhoppningsvis har du som åkare lite koll på hur det ex.vis gick i förra etappen, om du inte har koll på snitt hastigheten går du in på den dator/cykel du körde på sist och kollar Analyser. Leta rätt på dig själv och kolla dina snitt farter så ska du nog snart komma fram till "din" fart. Tänk på att skruva upp lite och utnyttja rullen hela resan.

Info om kommande etapp:

 • Atlantis / PTdE 4an
 • 42,29 km lång / 579 h.m.
 • T. Boonen har provkört på följande värden:
 • Tid 1:02:55 / Snitt 40,35 km/h / 235 watt / Vikt 76 kg

20130127
Etapp 10 blir en nyhet!!

Vi ska köra en ny bana, vi känner igen den sen tidigare, drygt 40 km och relativt platt. Blåser mycket och styrning gäller så det kommer bli tufft trots uteblivna höjdskillnader. Vi kör i 3.5, Atlantis, och vi kommer att köra en och en med gemensam start. Dock, och här kommer det nya:

 1. Innan start skall vi ha tänkt till, hur fort kommer jag köra denna etapp i snitt fart!? Tänk efter vilket snitt du brukar ha på dom etapper vi kört i år, vad hade du på etapp 9:o? 3.5 som vi nu kör i har ju varit ganska höga snittfarter i, T.Boonen snittade ex.vis 48,5 km på etapp 9:o!! Utan vind men med 800 höjdmeter.
 2. Bestämmer du dig för ex.vis 37,7 km/h så går du in på den motståndare som finns på denna bana vi skall köra.
 3. Välj nu ikonen Duplicera så kommer det upp ännu en motståndare. Klicka i denna motståndare (en vit fyrkantig ruta du klickar i) och tryck upp eller ner snitthastigheten på denna motståndare till den tänkta snittfart du tror dig komma köra på.
 4. Är du nu redo trycker du på Start. Sätt dig på cykeln och håll pedalerna i gång tills alla övriga i gruppen är redo.

Poäng 1 med den invalda motståndaren är att du skall kunna ligga på rulle och kanske har valt lite högre snitt än du tror dig klara för att kunna åka lite snålskjuts. Fixar du rullen så kapar det 12-15% på watten!!

Poäng 2, spurtpriset utgår i själva racet men vid målgång kollar vi hur nära man kommit sin invalda motståndare, den som kommit närmast och näst närmast får tidsbonus och poäng på samma sätt som "Bergs-/spurtpriset" vi brukar ha på banan.

Reserver behövs i både Grupp 3 och 4 så hojta till om du vill känna på´t...

Reviderad resultat / Etapp 9 Länk till annan webbplats.

20130124
Etapp 9, vilket race, hårt i toppen i alla grupper (G3 nja), å´ vilka tider det bjöds på i Grupp 1! Karl Indurain och T.Boonen hade en otrolig kamp efter att Gomez och Sahlin dragit stenhårt första 5! Mellan 1:an och 2:an vart det ombytta roller mot förra veckans långetapp. T.Boonen spurtade hem etappen tätt följd av Karl Indurain. Gomez knep 3:dje platsen...

I Grupp 2 var det Nicke Petacchi som drog hårt tillsammans med vinterns Rookie, Mr Korpås. Petacchi drog det längsta strået och Rookien fick fullt upp med att hålla ännu en överraskning bakom sig, Per Börjesson som gjort en strålande PTdE så här långt.

Grupp 3 var tyvärr väldigt reducerat på grund av sjukdomar, resor och "pappaledighet", Grattis Sebastian!! Nicke Jr. Kjellander tog hem segern övertygande å´ såpass bra att han nu är tillbaks i grupp 2, grymt!

Grupp 4 hade också en hårdbatalj där vi börjar med att grattulera Gunnar Wikstrand till ett superrace, spurtpriset är definitivt Gunnars men tyvärr var det lite strul med 2 datorer så Rasmus och Viktor Vöckler har fram till tisdag fm. på sig att köra om. Först tisdag som poäng och slutställning blir 100% i G4 med andra ord...

En preliminär lista finns / Reviderad lista ovan...

20130122
Etapp 9, det börjar dra ihop sig med endast 4 etapper kvar. Det har satt sig en hel del i grupperna men fortfarande är det vissa skifftningar mellan vissa grupper. Grupp 3 är den klart jämnaste gruppen med bara någon minut mellan åkarna.

Kommande etapp är en bekanting sedan några år tillbaka, Cancer Course. Vi kör i 3.5.

 • ca 36 km
 • 800 h.m.
 • Spurtpriset ligger efter 15.9 km. Det är en "Finish" skylt som gäller. Skylten är placerad efter det att vi passerat/rundat den gamla borgen och är på väg ut på asfaltsvägen...
 • Ingen vind och ingen styrning
 • Kommer alla 7 till start i gruppen startar 1-3 i en "server" och 4-7 i en "server". Starta samtidigt så blir det lättare vid spurtpriset.

Starttider som "vanligt". Respektera tiderna och meddela någon på plats minst 20 minuter innan start om vilken cykel som gäller.

Lycka till //

RESULTLISTA / ETAPP 8 (Reviderad och Rätt) Länk till annan webbplats.

20130117
Grattis Gomez, vilken klättring och vilken tid!! Från Grupp 2 och 8:e plats till 5:e plats i Grupp1, super!! Dessutom i no:1 i Poängtävlingen! Grattis än en gång...

Vi lyfter givetvis också på hatten för T.Boonen som gått från 22:a plats (Grupp 4) och 13 minuter efter ledarkeps till att nu ta över Ledarkepsen i Grupp 1, frågan är om det nu blir repris på fjolåret!? Väl i spets så är T.Boonen orubblig, eller..?

Resultaten finns här ovan. (G3 och G4 hade lite strul och någon/några åkare kommer att köra om innan tisdag morgon för att förbättra sin tid och just nu helt uteblivna poäng. Senast tisdag förmiddag finns en 100% lista klar.)

20130110
Dax för Etapp 8 - Den långa...
Revanchläge! Vi kör en repris på fjolårets PTdE Marathon. Kommer inte upp någon profilbild här på siten men du som körde den lär minnas att det var några backar på vägen. Här kommer info om vad som väntar:

 • Programvara TTS 3.5 gäller / Extreme MTB / PTdE Marathon
 • 68 km / drygt 1800 h/m
 • Spurtpriset ligger tidigt, redan på "första" toppen, 21.8 km. Ett streck går rakt över vägen och på vänster sida finns det en "Finish" skylt. Går ej att missa.
 • Vinnartid 2012, T. Boonen 1:49:58 / Jumbotid 2012, C. Fåglum 2:14:17 / Så räkna med spridningar i fältet...

OBS!! ÄNDRADE STARTIDER (& dag för G4)

 • GRUPP 4 Startar först = TISDAG 15/1 Start: 17:30
 • GRUPP 3 Startar "som vanligt" = Onsdag kl: 17:20
 • GRUPP 1 = Torsdag och nu är det extremt viktigt att Grupp 1 kommer igång 17:05 (så grupp 2 slipper gå i mål "mitt i natten")
 • GRUPP 2 = Torsdag med start kl: 19:20

Kommer det 7 man till start i gruppen startar vi 2 "servrar". Ledarkepsen samt 2 & 3 i gruppen kör i samma server. 4 - 7 i server 2. Gemensam start i den mån det går i servrarna. 6 man eller mindre och vi startar endast 1 server.

Det är fortfarande 5 etapper och mer än 6 timmar kvar att slåss om minutrar, sekundrar och poäng så kör hårt...

20121221
Etapp 7 är avklarad!
En hel hög med deltagare som valde att avstå pga av div anledningar.
Men en taggad T.Boonen kammade hem segern tätt följd av Karl och Korpås.
Tyvärr blev det lite strul i grupp 2 med styrningen så Jocke och Lennart fick starta om men tog sig i mål med helt ok tid.
Omkastningar i grupperna tillhör vardagsmat detta året, är egentligen bara Viktor "Benen är i grym form" Bergman som har missuppfattat vilket håll man skall vandra i grupperna =)

Nu går vi på juluppehåll och taggar om inför vecka 3 som blir en riktigt långkörare!

God jul och gott nytt på er!

//Korpås, 43.16!

Resultat Etapp 7 Länk till annan webbplats.

20121217

Dax för GP! På begäran har vi gått tillbaka till "fjolårets-programvara-3.5" för att kunna göra GP loppet så rättvist och stabilt som möjligt. Öppnar upp för den tekniske, listige och givetvis åkstarke...

Styrning är tillbaks på allvar, trottoarkanter, vägpinnar och 10 meter utanför tänkt bana blir till att se upp med - Rullåkning där man kan hjälpas åt för att gå ifrån eller gå ikapp - Platt utan vind för den starke!

Var 4:de varv, transport på ca 1500 meter innan varvräkningen börjar, vid järnvägsövergången. Här är mållinjen för spurtpriserna med bonussekunder för 1:an och 2:an. 1:an får 8 sekunder bonus och 2:an får 4 sekunder bonus.

Bonus utdelas på varv 4, 8, 16, 20, 24 (glöm inte transporten på ca 1500 meter innan varvräkningen börjar) / Totalt (ca) 26 varv.
Många och viktiga bonussekundrar med andra ord...

Då "gamla" programvaran endast släpper in 6 pers samtidigt kör vi 2 uppkopplingar. 1, 2 och 3:a totalt startar upp ihop. 4 till 7 i gruppen startar ihop och gör allt för att jaga ikapp prispallen i gruppen. Uteblir någon i respektive grupp är det självklart 1 uppkoppling som gäller.

OBS! Vid start är det gemensam nedräkning i gruppen och minst 1 kontrollant måste finnas med då det gäller att räkna och skriva upp vem som tar hand om spurten var 4:de varv. Upp till varje grupp att hjälpas åt med detta.

Övrigt: Rambyte har skett på "Obelix-sönder-körda-ramen" (nr:5). Samt däcksbyte har skett på cykel nr: 2 och 3.

20121213

Utklassning från dagens snabbaste åkare - T.Boonen, som nu är på väg uppåt med stormsteg! Ett tufft bergstempo där 9,5 km höll ett snitt på 8.5% i lutning blev en riktigt gastkramande etapp med många jämna tider. Imponerade stort gjorde också junioren Niklas Kjellander med etappens 4:de snabbaste tid!

Stort Grattis till etappens gruppsegrare:
T. Boonen - Lennart "Utförskungen" - N. Kjellander - Victor Vockler

Resultatlistan med Placering i Gruppen, Snabbaste tiderna, Totalställning och Poängställningen finns / HÄR Länk till annan webbplats.

Endast 1 etapp kvar innan Jul uppehållet, planlagt är ett GP på 1,6 km x 25 varv med bonussekunder vart 5:e varv. Bana m.m. provkörs under helgen. Vi återkommer söndag/måndag med all info om kommande bana.

20121211

Då var etapp 5 klar. Grupp 1 till 4 ligger / HÄR Länk till annan webbplats.

Etapp 5 blev en riktig "mustare", tyvärr drog snö, storm och elavbrott in över PTdE vilket gjorde att starttider på G3 och G4 blev helt förryckta. Några stackare fick tyvärr stå över då det inte fanns starttider som passade, men men så kan det vara när modergjord bestämmer sig för att busa...

Nu är det dax för etapp 6 och det är viktigt att ni kollar av totalställningen i ovan resultatfil då det blivit lite omkastningar i grupperna. Lennart "Utförskungen", J. Karlgren och N. Kjellander är förpassade neråt i grupperna. Uppåt har bla. fjolårets Överlägsne segrare T.Boonen gått, bäva måne G1! Även A. Gomez och Starke Arvid har tagit sig uppåt i grupperna så lycka till nu alla i respektive grupp.

OBS! Ni som tidigare uteblivit någon etapp och då skulle startat i G1 till G3 har fått sista tid i gruppen plus 2 min och inte plus 30 sek som det är om du uteblivit från G4. Rättelse som seketariatet gjort fel på en 4-5 gubbar. Men nu är alltså allt rätt enligt reglementet som är daterat fredag i v.8 2012.

Ledarkeps inför etapp 6 sitter nu på: Obelix - J. Karlgren - N. Kjellander och Johan Odh

Etapp 6
Ännu en bana skapad av Rookien P. Korpås, om det är en favorit låter vi vara osagt men spännade blir det då det är ett individuellt tempo som gäller. Innebär att inga poäng eller bonussekundrar utdelas överhuvud taget. Banan är "endast" 12 km, snitt lutningen ca 5,5%

Etapp 6 12 km / ca 520 h.m. / 0 vind (0 av 7) / Spurtpris: x = x

20121202

Etapp 5 på G!
Nu har Mr Korpås tagit fram stora stenarna och lagt på höjden!
1,21km HÖJDMETER!!! sen är ju banan rätt lång likaså =)
Banan är provkörd men EJ avklarad i dagens läge =)

Etapp 5 36,87 km / ca 1,21 h.km. / 2 vind (2 av 7) N, norr / Spurtpris: Efter 13 km paserar målportal. = Spurtpriset.

20121129

T.Boonen är på väg tillbaka!! Etapp 4:s snabbaste tid!
Grattis Christian Contador - Tommy T.Boonen - Jocke Skruvman - Johan Odh alias SkaraJohan som klippte till med gruppsegrarna.

Dom "10 klättringarna" kändes för alla, en hel hög av åkare imponerade. Förutom ovan nämnda vill åskådarna på plats framhäva "Rookisarna", Korpås och Sahlin men även J. Karlgren - Rune Hinault och Mr Hovling visade vad dom kan i bergen!

Nästa vecka är det en ca 40 km lång MTB bana som skall bemästras så ladda nu för kurvor, spångar, backar, utförslöpor och en hel hög höjdmeter!

Dagens resultat, Snabbaste tiderna och Totalt / HÄR Länk till annan webbplats.

20121125

Dax för etapp 4, bergen är här på allvar! En kort etapp där vi klättrar 10 toppar! Spurtpriset startar ett rundvarv med 5 stigningar på samma topp, kommer bli synnerligen intressant innan långstigningen på 3 km och ca 6% lutning blir en del av den härliga avslutningen med målgång i toppen! Lycka till alla bergsfantaster :-)

Etapp 4 31,2 km / ca 720 h.m. / 3 vind (3 av 7) E, östling / Spurtpris: Efter 14 km når man toppen på stigning nr: 5. Där dyker det upp en målportal, mållinjen = Spurtpriset.

20121122

Andreas Gomez åker jojo och Obelix får vi snart döpa till Karl Alfred, måste vara spenat den mannen äter, eller?!! Sjukt bra jobbat är det i alla fall. Grattis alla Gruppsegrare - Obelix - MålarSalle - F.Sääw - Jojon!

Det blev en riktigt tuff etapp där det slutade med ca 21 minuter mellan Obelix och sista man! Fortsatt mycket omkastningar i grupperna, precis som det sig bör...

Kommande vecka fortsätter bergen, 10 små toppar skall bestigas på ca 32 km, dryga 700 höjdmeter gäller så nu må man få deffa lite för att ta sig upp :-)

Lycka till

Resultat G1 till G4 Länk till annan webbplats.

20121120

Dax för nästa etapp. För er som var med i fjolårets PTdE kommer känna igen denna Etapp. En tripp på Mallis är det som gäller. I år startar etappen lite tidigare, innebär en klättring på knappt 3 km direkt i början med max 10.4% lutning. I utförslöpan som sedan följer ligger spurtpriset. Målgången är inte i toppen på sista stigningen utan stannar av redan efter ca 30% så slätdraget innan och den tidiga spurtuppgörelsen om bonussekundrarna blir viktiga...

Ska överraskningarna fortsätta eller har grupperna börjat "sätta" sig!? Vi kommer ha en åktid runt 70 minuter så det finns mycket tid att köra på!

Lycka till gänget...

Etapp 3 40,6 km / 603 h.m. / 0 vind (0) / Spurtpris: Efter exakt 5 km där tripp mätarn helt enkelt slår över från 4,9 till 5.0 = Spurtpriset.

20121116

Överraskningarna haglar vidare!

Andreas G. tappar allt!! Från en solklar första plats till störtdyk i 4:an där redan fjolårets totalvinnare T. Boonen hamnat! Robert Obelix och Karl Indurain går som tåget. Mycket händer givetvis däremellan, flera Rookies som visar framfötterna, kul...

RESULTAT Länk till annan webbplats.

20121113

Etapp 2 / Resultat Grupp 3 & 4:CykelMåltid

Spurt

Målbonus

Poäng

Tid

Placering i gruppen

Totalpoäng & Tid:

Robert Lundkvist


400:51:46

00:00:15

00:01:00

1,5

00:50:31

1


1,5

01:30:37

Daniel Hedergård


200:57:39

00:00:08

00:00:45

0,5

00:56:46

2


0,5

01:37:10

Niklas Kjellander


500:58:08

00:00:15

00:02:00

1,5

00:55:53

1


1,5

01:37:33

Joakim Kjellander


600:59:02

0

00:00:30

0

00:58:32

3


0

01:38:38

Stefan Tornberger


300:59:11

00:00:00

00:00:15

0

00:58:56

4


1

01:39:04

Sebastian Thörn


500:59:13

00:00:00

00:00:00

0

00:59:13

5


0

01:39:23

Rune Bäck


601:00:45

00:00:00

00:01:30

0

00:59:15

3


1

01:40:14

Ken Hofling


301:01:25

00:00:00

00:01:15

0

01:00:10

4


0

01:41:12

Tommy Evaldsson


701:02:53

00:00:00

00:00:00

0

01:02:53

6


0,5

01:42:50

Gunnar Wikstrand


201:02:43

00:00:00

00:01:00

0

01:01:43

5


0

01:43:05

Christian Fåglum


101:03:23

00:00:00

00:00:00

0

01:03:23

7


0

01:44:14

Svante A. (Generalen)


400:58:17

00:00:08

00:01:45

0,5

00:56:24

2


0,5

01:44:48

Kjell E. (Mats A.)


101:06:25

0

00:00:45

0

01:05:40

6


0

01:52:04

Johan Odh


001:06:55

0

00:00:00

0

01:06:55

7


0

01:55:19

PDF fil på ovan resultat / HÄR Länk till annan webbplats.

20121113

Etapp 2 är här, Valleggio - Jobbish time. Vi väntar med "video" körning och Tour of Flander. Det är fortsatt VR, vind, styrning, armbåge mot armbåge som gäller. En bana som kräver sin man, inga berg att prata om men väl taktisk list då det gäller att bemästra några korta toppar och en del utförsåkning innan spurtpriset. Lycka till och glöm inte ledarkepsarna!

Banprofil

Etapp 2 40 km / 614 m.ö.h / S4 vind (4 av 7) / Spurtpris: Efter 20.7 km svänger man in på en grusväg, ca 800 meter därefter passeras en målportal = Spurtpriset.

20121111

Då var vi igång! Grattis Andreas Gomez som visat riktigt duktig åkning idag, finns ett gäng överraskningar så här långt, Gomez - Korpås - Sahlin är några storstilade namn efter prolog och etapp 1. Sen finns det lite "tidigare" Grupp 1 åkare som sladdar en del! T. Boonen - Nicke Petacchi - F. Sääw. Slarvat med träningen eller fullständigt nertränade för att komma starkt fram i vinter?? Å´så några riktiga uppstickar som utnytjat bonussekundrarna till fullo! J. Pantani å´ Rigge Picknickkorg i Grupp 1!! 8 överraskningar må vi från tävlingsledningen säga...

På onsdag och torsdag är det dax för etapp 2. Planerat är en Video och det skall kunna bli sista (ca) 40 km av Tour of Flandern. Exakt baninfo kommer senast på tisdag.

Starttider onsdag:

Grupp 3 17:20 // Grupp 4 18:45 Samling minst 30 min innan start.

Starttider torsdag:

Grupp 1 17:20 // Grupp 2 18:45 Samling minst 30 min innan start.

Startgrupp och resultat på Prolog och Etapp 1 / HÄR Länk till annan webbplats.

20121111 //
20121106

Kommande söndag, 11 nov, är det dax att starta upp årets PTdE. Samling på evalds i Kvänum för genomgång kl. 08:30. Första starterna beräknas vara igång 09:00. Startlista inför prologen följer.

OBS! Vi startar upp enligt fjolårets resultatlista, snabbast ifjol startar och sedan är det rullande start. Innebär att dom som placerade sig 1-7 startar någorlunda samtidigt när först har kommit i mål hoppar 8:an på denna cykel och sedan låter vi det rulla tills siste man har startat. Nytillkomna är inlottade efter fjolårets cyklister.

Startlista:

Tommy Evaldsson, Christian Sääv, Fredrik Sääw, Lennart Fransson, Karl Johansson, Nicke Svantesson, Robert Lundkvist

Johan Odh, Rune Bäck, Andreas Gomez, Jimmy Evaldsson, Jocke Kjellander, Johan Karlgren, Svante Alfredsson

Daniel Hedergård, Rickard Evaldsson, Stefan Tornberger, Ken Hofling, Kjell Evaldsson (Mats "Skara" Andersson), Christian Fåglum, Viktor Bergman

Per Börjesson, Per Korpås, Anders Sahlin, Gunnar Wikstrand, Niklas Kjellander, Magnus Arvidsson, Sebastian Thörn

20121105

Banprofiler Prologen samt Etapp 1

Prologen 7,9 km / 78 m.ö.h / N5 vind (5 av 7)

Etapp 1 knappt 21 km / 289 m.ö.h / W3 vind (3 av 7) / Spurtpris: "Under Järnvägsbron" mellan 12 och 12.1 km

20120926

DAX ATT STARTA UPP 2012/2013 ÅRS Pro Tour de Evalds //

Pro Tour De Evalds 2012/13 // Reglement. Så här är det tänkt:

Nyheter inför 2012/2013

 • 7 cyklar = 28 startande
 • Nya trainrar med en helt ny programvara, Tacx Software 4.0 Advanced
 • Musik spelas på en separat dator och inte på någon träningsmaskin
 • Meddela vilken cykel du tänkt köra på, ca 30-45 min innan start
 • Reserver tillåts endast i Grupp 3 och 4
 • Mer bonustid i Grupp 3 och 4
 • Nytt poäng och bonustidssystem
 • Noggrannhet med vikt och med starttider. Fasta tider, inget flyttande av etapperna gäller.
 • Ledarkeps till varje gruppledare som Skall användas på nästkommande etapp.
 • Prolog + 12 etapper, 7 starter innan jul och 6 därefter. Prolog och första start söndag den 11 november (farsdag), samling 08:30 på evalds i Kvänum. Övriga datum är löpande veckor med uppehåll för Jul/Nyår/Trettonhelgsveckan samt v. 7. Förändringar kan komma att ske. All info på kvanumsif.nu
 • Vi kommer att köra med 4 grupper och 7 man i varje grupp + eventuella reserver.
 • Grupperna delas in efter resultat på den första etappen som är en prolog. Etapp 1 körs på samma dag.
 • 7:an i respektive grupp väljer cykel först, sedan höjande ordning…
 • Den totala sammanställningen avgör hela tiden vilken grupp du skall åka i. Respektive grupp har en enkel rangordning. I grupp 1 dom 7 snabbaste och så faller det neråt.
 • Liknande alla Etapplopp är det en poängtävling i ”tävlingen”.
  Målpoäng = att 1:an, 2:an och 3:an i varje grupp får poäng, 3, 2 och 1. 4 till 7 blir således utan.
  Banpoäng, är en utvald punkt på banan. En skylt, en korsning, en kilometerangivelse eller ett ”berg”. Vid detta banpoäng utdelas det 1,5 till 1:an och 0,5 bonuspoäng till 2:an. Övriga blir utan. Högst poäng efter 12 körda etapper vinner ”Poängtävlingen”. Ett fint skänkt pris från huvudsponsoren evaldsmtb.se Poängtävlingen ingår inte i Prolog och Tempoetappen.
 • Invägning och uppdatering på datorn inför varje start. Tävlingsklädsel på vid invägning (Ledarkeps, iPod, pulsklocka även om den fästes på cykeln, m.m.) och det är digitalvågen på plats som gäller.
 • Vid invägning avrundas det uppåt, 80.1 blir således 81 (80.0 blir 80).
 • Handikappsystem: 51 år = -1 kg på vikten, 52 = -2 kg osv. OBS! Dock är lägsta vikt 60 kg.
  Tjejer börjar samma system vid 31 år och har sitt ”tak” på 50 kg.
 • Visar det sig i efterhand att fel vikt blivit inlagd får man dagens långsammaste tid + 30 sekunder.
 • Innan start pumpas cykeln med prick 7 kilo, stor handduk under styret och en liten handduk på styret skall läggas fram. Medtag handdukar själv. Övriga ordningsföreskrifter läses på plats innan första start.
 • Bonussystem, tidenl. följande:
  Vinnaren i grupp 4 drar av 120 bonussek, 2:an drar av 105 bonussek, 3:an drar av 90 bonussek, 4:an drar av 75 bonussek, 5:an drar av 60 bonussek, 6:an drar av 45 bonussek, 7:an drar av 30 bonussek. Vinnaren i grupp 3 drar av 60 bonussek, 2:an 45 bonussek, 3:an 30 bonussek, 4:an 15 bonussek.
  Vinnaren i grupp 2 drar av 30 bonussekunder, 2:an drar av 15 bonussekunder.
  Vinnaren i grupp 1 drar av 0 bonussekunder, 2:an drar av 0 bonussekunder.
 • Banpoäng (Spurt/bergspris) och bonustid: Innan start är det upp till respektive åkare att ta reda på var dagens banpoäng finns att fightas om. Det kan vara en flagga, korsning, ett visst km angivelse eller kanske ett berg! Först fram får 1,5 poäng, 2:an får 0,5 poäng. Tiden som 1:an får är 15 sek och 2:an får 7,5 sek. Om tveksamhet råder vem som klyver linjen först delas poäng (1+1) och bonussekunderna tar 7.5 + 7.5 sek. Banpoäng/bonustid gäller inte på den inledande prologen och ej heller på tempoetappen. Samma poäng/bonustid oavsett grupp.
 • Om du inte kan deltaga i någon av etapperna, sjuk, bortrest, annat, så får du samma sluttid som sista man i din grupp + 2 minuter. Kör du i sista gruppen är det sista tid + 30 sekunders tillägg som gäller. Du behöver alltså inte bryta hela Pro Tour De Evalds för att du inte dyker upp denna etapp.
 • Ersättare/reserv är rätt att kasta in om du kör i Grupp 3 eller 4. Det finns 2-3 utvalda reserver att kontakta. Har du eget förslag på reserv skall detta godkännas av alla övriga i gruppen! Måste du inkalla reserv skall detta vara godkänt och gruppen till kännedom minst 45-60 min innan start.
 • Om du blir/är trött omotiverad och inte ”orkar” köra i mål = Bryter, är det omgångens långsammaste tid + 30 sek som gäller. Däremot om tekniskt problem, cykeln pajar (punka, kedja går av, styrning eller motor pajar e. dyl.) och du inte klarar att fixa detta problem får du samma sluttid som sista man i ”din” grupp + 30 sekunders tillägg. Tänk på att det kan löna sig att laga en punktering eller ha ett multiverktyg nära till hands. Slang och multiverktyg finns i vid respektive cykel.Om cykeln pajar eller annat tekniskt fel inträffar inom första 3 minuterarna gäller omstart i hela gruppen.
 • Alla, 1+12, etapper är förbestämda (kommer på separat utskick). Upplägg:
  1:a etappen är en Prolog, ca 10 km.
  Totalsegraren från föregående år är seedad att välja cykel först, sedan i fallande ordning. Nytillkomna lottas in efter dom seedade från föregående år. Innebär att man tar den cykel man får.

1 tempoetapp med individuell starttid.

6 etapper kommer att köras med styrning.

Poängberäkning på, utvalda spurter och bergstoppar samt på målgång tillämpas till lämpas.

Längsta tävlingstiden blir ca 1 tim 45 min till 2 timmar.

Finalen körs på ”Dammrundan” (Programvara 4.0 Google Earth) eller liknande bana. Med individuell ”jaktstart”. 1:an går ut först, jagas av 2:an och därefter 3:an. 4:an, 5:an, 6:an och 7:an startar på 4:ans tid och 5 till 7:ans starttid räknas givetvis av i slutställningen. Ingen Banpoäng eller Bonustid finns. Poängberäkningen i mål räknas från snabbaste tid och inte placering i mål.

 • Startordning och tider som följer: Tävlingsdag är onsdag för Grupp 3, start 17.20 och 4, start 18.45. Torsdag för Grupp 1 och 2. Starttider 17.20 och 18.45. Då vi nu är 28 startande måste vi hålla dessa tävlingsdagar och tider! OBS! RESPEKTERA STARTTIDERNA, ni är många i gruppen och sista startgrupp per kväll vill garanterat INTE komma hem vid midnatt!! Så kom i god tid så ni kan förbereda cykeln med luft, handukar, sadelhöjd m.m. (45 till 60 minuter innan start är lämpligt då detta är deadline när alla i gruppen skall ha gjort sitt val av cykel. Fixar du inte denna tid måste du ha meddelat någon i gruppen vilken cykel du skall/tänkt ha).
 • Kostnad = Medlemskort i Kvänums IF + Startavgift 300 kr + årskort (reserver betalar medlemskort och startavgift. Säsongskortet kan bytas mot att betala per tävlings/träningstillfälle). Maskinunderhåll och prisutdelning med tillhörande middag och en öl eller dryck ingår. Qvänums Mat & Malt eller Lumber & Karle fredag i slutet av februari gäller, prel. 24/2 2012. Kvänums IF skriver kvitto på startkostnaden om någon får tillbaks summan via jobbet. Träningsstöd, hälsovård, annat som gäller för din arbetsplats. Betalning kontant på startdagen eller via Kvänums IF Bankgiro:
 • Undertecknad tar hand om resultatfilen, övriga deltagare tar på sig att uppdatera en ”veckoblogg” på kvanumsif.nu använd er av diskussionsforumet eller logga in och fyll på med info. Kvänums IF på Facebook är ett annat viktigt forum där mycket dialoger ”skall” föras J

Seedade med plats i årets startfält av Pro Tour De Evalds 2012/13 är:

Tommy Evaldsson, Jimmy Evaldsson, Jocke Kjellander, Nicke Svantesson, Rickard Evaldsson, Christian Sääv, - Karl Johansson, Kjell Evaldsson, Fredrik Evaldsson, Viktor Bergman, Rune Bäck, Fredrik Sääw,Lennart Fransson, - Robert Lundkvist, Johan Odh, Andreas Gomez, Johan Karlgren, Svante Alfredsson, Daniel Hedergård, Stefan Tornberger, - Ken Hofling, Christian Fåglum. (=22 st)

Nyanmälda som har plats: Per Börjesson, Per Korpås, Anders Sahlin, Gunnar Wikstrand, Niklas Kjellander, Magnus Arvidsson (=6 st)

Fet markerade ovan har anmält sig och lämnat 100% klartecken (20121002)

På kö eller reserver: Johnny "Generalen" Karlsson, Mats Andersson (2st men här finns utrymme för fler…)

1:a Reserv för Grupp 3 = Sebastian Kroon

1:a Reserv för Grupp 4 = Martin Johansson

Reserv för Grupp 3 eller 4 = Mats Andersson

Reserv för Grupp 3 eller 4 = Johnny "Generalen" Karlsson

Reserv för Grupp 3 eller 4 = Peter Ekholm

Kontakt för dig som har intresse men inte finns med på namn här ovan,kvanumsif@scf.se

Ni som är med ovan finns med på en sms lista där ni kan hålla kontakten.

Mvh Tävlingsledningen

SÄSONGEN ÄR SLUT, VI VÄNTAR IN OKTOBER 2012 FÖR NY START - HAR DU INTE KÖRT TIDIGARE OCH ÄR INTRESSERAD AV START SKICKAR DU ETT MAIL TILL kvanumsif@scf.se OCH INFORMERAR OM DITT INTRESSE.

Här hittar du aktuellt: PROGRAM Länk till annan webbplats. (alla etapper, vill du ladda ner/hem någon etapp? vänligen skicka ett mail till kvanumsif@scf.se)

Här hittar du senaste: Etapp 12 (Slutställning) / RESULTAT och STARTLISTA Länk till annan webbplats.

----------------------------------------

Etapp 11 är avgjord, etappen blev precis lika tuff som väntat och med lite sjukstuga som vandrar runt har det inte gjort dom 53 km lättare!

2012-02-01 22:39

I Grupp 1 och i totalen har T. Boonen spikat igen fullständigt, ännu en seger och en ledning med knappt 20(!) minuter. Flera åkare som levererat över förväntan och tyvärr några som underpresterat rejält men här är det som nämnt "sjukstugan" som spökar. Dessto roligare då och nämna om omkastningarna:

I Grupp 1 går Lennart, Utförskungen från klarhet till klarhet från 5:e till 4:e plats och nu jagar han F. Sääw i finalen. Kan han få hjälp av Petacchi och Indurain kanske han kan plocka in 1:44 på framförvarande och klättrar upp på pallen!?

Karl Indurain gjorde också en stabil körning och visar att han definitivt hör hemma i grupp 1. Nicke Petacchi har nu 6:e platsen, endast 39 sek upp men hela 4:38 ner till Obelix som är i toppen på grupp 2.

I grupp 2 är det Odhen som nu går som tåget, med omgångens 4:e bästa tid så klättrar han förbi Rune Hinault med hela 5:40 så 3:dje platsen i gruppen är med all säkerhet säkrad. Obelix körde fortsatt bra och klättrade förbi Chippo som fortsätter att tappa, slutstriden i grupp 2 står mellan dessa grabbar, endast 18 sek upp så jaktstarten kommer bli spännande kommande vecka.

I Grupp 3 blev det inga omkastningar alls men det är jämnt om första platsen, Skruvman jagar Karlgren med samma antal sekunder som Chippo jagar Obelix, alltså 18! J. Pantani har säkrat 3:dje platsen men missar av framförvarande och kanske kanske han kan plocka in 1:56!?

I Grupp 4 handlar det endast om 2:a platsen, ska Martin hålla dom 17 sek som Mr. Hofling jagar!? Ja snart vet vi...

Så här blev tiderna på etapp 11: (Resultatlista finns under fliken Pro Tour de Evalds här ovan)

Driver; Cykelnr; och Tid;

Tommy Evaldsson


3


01:22:36

Fredrik Sääw


4


01:23:04

Lennart Fransson


1


01:23:43

Johan Odh


5


01:23:47

Andreas Gomez


1


01:25:14

Karl Johansson


5


01:25:33


Jocke Kjellander


6


01:26:16

Johan Karlgren


3


01:26:19

Robert Lundkvist


6


01:26:38

Jimmy Evaldsson


4


01:26:53

Christian Sääv


6


01:27:23

Kjell Evaldsson/Per Börjesson


5


01:27:27


Nicke Svantesson


2


01:27:35

Sebastian Kroon


4


01:27:42

Svante Alfredsson


1


01:28:04

Rickard Evaldsson


5


01:28:53

Ken Hofling


3


01:29:07

Rune Bäck


3


01:29:51


Stefan Tornberger


1


01:30:04

Fredrik Evaldsson


2


01:30:39

Martin Johansson


2


01:30:43

Daniel Hedergård


2


01:30:52

Christian Fåglum/Tobbe Johansson


6


01:31:15

Viktor Bergman


4


01:41:30

__________________________________________________

Karl Indurain upp i 1:an! Chippo ramlar ur & T. Boonen total dominerar etapp 10...

2012-02-01 22:39

Grattis Karl, efter många slitsamma etapper är det faktum, in i Grupp 1! Tyvärr (oavsett vem) så byter Chippo plats med K. Indurain. Chippos form har varit lite vacklande denna vinter och nu är det tyvärr en "sjuke" som gör att Chippo ramlar ur...

Ja sjukdom har drabbat grupp 1, även Christian Sääv var idag på hemmaplan och missade 10:onde etappen = sista tiden i gruppen plus 2 minuter blir resultatet.

Så 4:a man var det på startlinjen och med krasch och styrning blir detta en klar fördel då det inte är så trångt att ta sig iväg. Dock var Lennar lite het och körde in i Nicke som kom ut som 3:a efter Fredrik Sääw. T. Boonen var helt superhet och drog stenhårt på startlinjen vilket gjorde att övriga inte såg röken av honom förrän på mållinjen!

Lennart kämpade hårt för att komma ikapp Nicke Petacchi och F. Sääw. Petacchi blev lite för het och körde in i Sääw, en vurpa och Lennart var ikapp sen var det kamp fram och tillbaks innan det var F. Sääws tur att lägga sig, 2 gånger!! Vilket gjorde att han fick kämpa för hårt och sedan lyckade fälla sig själv ytterliggare en gång och det är alldelles för många vurpor för att kunna ta poäng i detta gäng!

Lennart kom ikapp Petacchi när det var ca 3 kilometer kvar, han skricker håll höger å´ det gör Nicke så snällt men när Lennart knappt passerat gör nicke en liten manöver för att täcka men faller på eget grepp! Så Lennart tar sin första 2:a plats i årets Pro Tour de Evalds - Grattis!

Snabbaste tiderna i etappen:


CYKEL:Tommy Evaldsson


1

00:30:59

Johan Odh


5

00:32:04

Andreas Gomez


1

00:32:23

Karl Johansson


2

00:32:40

Lennart Fransson


5

00:32:48

Viktor Bergman/Rigge


5

00:32:57

Sebastian Kroon


4

00:33:08

Nicke Svantesson


4

00:33:15

Robert Lundkvist


6

00:33:23

Rune Bäck


3

00:33:41

Jimmy Evaldsson


4

00:33:42

Fredrik Sääw


6

00:33:51

Jocke Kjellander


3

00:34:56

Rickard Evaldsson/Per Börjesson


5

00:34:58

Svante Alfredsson


1

00:35:17

Ken Hofling


3

00:35:40

Daniel Hedergård


2

00:35:42

Christian Sääv


x

00:35:51

Fredrik Evaldsson


x

00:35:51

Stefan Tornberger


2

00:35:59

Johan Karlgren


6

00:36:33

Christian Fåglum


6

00:36:39

Kjell Evaldsson


4

00:36:56

Martin Johansson


1

00:37:06

1 min & 37 sek mellan 1 & sista åkare i Grupp 2, så jämt!

Krascherna fortsätter att vara det stora samtalsämnet, eller ja, hur man blivit "prejjad" och sedan kraschat. Eller ännu värre, hur snäll man varit och blivit omkull åkt när gubben man släppt förbi vinglar till och fäller en själv! Ja gösses vilka race Pro Tour de Evalds bjuder på denna vinter!

Resultatlistan är uppdaterad, vi väntar på grupp 1 som kör nu på tisdag. I grupp 1 får framförallt Lennar "Utförskungen" se upp med K. Indurain som nu "bara" är 33:08 efter, så en långsammare tid än så för Lennart och Karl är förbi!!

Grattis också Johan Odh till dagens superkörning, ett par tre krascher och ändock vinterns tredje gruppseger!!

Mycket krascher och få omkastningar!
Ja så känns det när grupp 3 och 4 dragit igång den korta, 20.5 km, etapp 10.

 1. Pantani har sent om sides vaknat till liv och drar in sin första seger för säsongen, Grattis till ett klanderfritt åk från start till mål!

Därbakom var det desto mer krascher och rävspel, det skulle visa sig att det inte var lätt att komma om Skruvman som la beslag på 2:a platsen.

Stackars Daniel hade 3 krascher på mållinjen! Vill till att sikta rätt...

Grupp 4 blev också en tuff uppgörelse, Viktor Jr. Bergman hade kastat in handduken så Rigge styrde åt honom, blev en storskredsseger så det är bara att grattulera Viktor till att ha avancerat till 23:e platsen!

Annars var senariot som ovan, svårt att komma om!

20111222

Tiderna från Chippo Killer:

Tommy Evaldsson3?00:26:33

Ken Hofling5?00:26:40

Rune Bäck4?00:27:02

Christian Sääv1?00:27:17

Johan Karlgren3?00:27:19

Niclas Svantesson6?00:27:51

Fredrik Evaldsson5?00:27:54

Fredrik Sääw2?00:28:04

Karl Johansson6?00:28:38

Lennart Fransson2?00:29:07

Svante Alfredsson5?00:29:15

Andreas Gomez1?00:29:34

Johan Odh5?00:29:43

Jimmy Evaldsson6?00:30:00

Rickard Evaldsson6?00:30:17

Jocke Kjellander4?00:30:19

Sebastian Kroon3?00:30:32

Per Börjesson/Viktor Bergman2?00:30:41

Robert Lundkvist4?00:31:27

Martin Johansson38000:32:10

Kjell Evaldsson47500:32:17

Daniel Hedergård1?00:33:20

Stefan Tornberger2?00:33:58

Jesper/olausson/Christian Fåglum110000:36:48

--------------------------------------------------

20111206

Jocke Skruvman har tyvärr kastat in handuken för etapp 4, tyvärr kan det bli så att han får stå över även 5e etappen. Förkylning sätter stopp. Skruvman jagar just nu reserv inför torsdagens race.

Så här ser komplett resultatlista ut efter etapp 4. På sidan 2 ser ni startordningen inför veckans "bergsetapp", 1000 höjdmeter och 45 kilometer

/ Resultat och startlista Länk till annan webbplats.

Snabbaste tiderna i Etapp 4:


Robert Lundkvist 1 01:02:07
Tommy Evaldsson 2 01:02:41
Lennart Fransson 3 01:04:00
Fredrik Evaldsson 4 01:04:25
Christian Sääv 5 01:06:10
Fredrik Sääw 6 01:06:48

Niclas Svantesson 7 01:07:48
Sebastian Kroon 8 01:07:48
Stefan Tornberger 9 01:08:56
Andreas Gomez 10 01:09:03
Johan Karlgren/Peter Krook 11 01:09:09
Svante Alfredsson 12 01:09:19

Johan Odh 13 01:09:20
Karl Johansson 14 01:10:53
Rune Bäck 15 01:11:05
Jocke Kjellander 16 01:12:53
Kjell Evaldsson/Per Börjesson 17 01:13:06
Ken Hofling 18 01:13:28

Daniel Hedergård 19 01:14:08
Christian Fåglum 20 01:14:25
Rickard Evaldsson 21 01:14:39
Martin Johansson 22 01:16:54
Jimmy Evaldsson 23 01:17:27
Viktor Bergman/Johan Bender 24 01:17:46

Etappen blev precis så fruktad som väntad! Trots att längden dragits ner med ca 10 km blev sista 11 km stigningen oerhört tuff. Mycket omkastningar i grupperna har det blivit...

GRUPP 1 och 2

Då vi saknar resultat från 2 åkare så skall vi inte till 100% utropa att den gula tröjan nu hamnar på... - Fredda "Chippo" Evaldsson men allt tyder på detta. Just nu har Chippo andra platsen i mål och det skall i så fall räcka till att ta över tröjan. Med 3 sekunder tillgodo på T. Boonen som åter visade att han är att räkna med i bergen! Idag körde han in i princip allt han tappade på platten och motvinden förra veckan.

Christian Contador, Nicke Petacchi och K. Indurain hade inte sina bästa dagar utan tappade både tid och placeringar idag. Tyvärr lämnar Indurain grupp 1 för denna gång men han har precis som J. Pantani lovat att "snart" börja träna så då kanske han/dom är tillbaks...

Vansinnigt kul att vara 24 man i denna fantastiska Pro Tour! Det blir verkligen fullt med överraskningar för vem skulle tro att Rune "Bergsgeten" Hinault skulle ge vika när bergen väl kom till tävlingen! Dagens näst långsammaste tid gör att han närmar sig grupp 3 med stormsteg!! Men dagens överraskning...

Robert Obelix, 96 kilo!! Vilken supertid, hitintills etappens snabbaste tid! Å´ vilka watt han drar, hujedamig att grejjerna håller ihop (kom på att det gör det inte alla gånger, vi har ju redan svettsat ihop en ram han bänt av :-)!! Obelix dominerade totalt idag oavsett resultat på Jocke Skruvman och Johan Odh välkomnar vi dig till GRUPP 1 - GRYMT!

GRUPP 3 och 4

 1. Pantani Evaldsson har verkligen börjat leta efter formen! För 2 veckor sedan var målsättning att kliva in i grupp 1, idag är han snubblande nära att ramla ur grupp 3!!

Nykomlingarna från Lidköping har visat framfötterna rejält, det är inte bara Johan Odh som kört fort utan nu har även Andreas Gomez klättrat uppåt och Karlgren leder nu grupp 4! Bra jobbat av Krook som stöttade Karlgren idag.

Imponerar gör också Sebastian "Gymkillen" och The Viking - Stefan Tornberger. Frågan är om inte Gymkillen är tillbaks i grupp 2 när nu återstående grupper skall köra, snart vet vi...

-------------------------------------------------------------------

Nu är det klart! Johan Odh går som tåget, omgångens näst snabbaste tid men tyvärr räcker det inte riktigt ända fram till Grupp 1, däremot visar "Skruvman" att han vill vara kvar i ettan! Grymt... / Resultat nedan

RESULTAT Länk till annan webbplats.

Niclas Svantesson 1 85 kg 00:46:50

Johan Odh 2 ? 00:46:55

Karl Johansson 3 98 kg 00:47:06

Christian Sääv 4 82 kg 00:47:14

Fredrik Evaldsson 5 88 kg 00:47:24

Robert Lundkvist 6 ? 00:48:11

Sebastian Kroon 7 ? 00:48:20

Daniel Hedergård 8 ? 00:48:40

Rickard Evaldsson 9 ? 00:48:42

Lennart Fransson 10 ? 00:48:54

Jocke Kjellander 11 ? 00:49:27

Andreas Gomez 12 ? 00:49:27

Stefan Tornberger 13 ? 00:50:04

Rune Bäck 14 ? 00:51:21

Tommy Evaldsson 15 86 kg 00:51:40

Christian Fåglum 16 ? 00:51:40

Viktor Bergman 17 ? 00:51:44

Svante Alfredsson 18 ? 00:52:07

Fredrik Sääw 19 83 kg 00:52:10

Ken Hofling 20 ? 00:52:26

Jimmy Evaldsson 21 ? 00:52:59

Kjell Evaldsson 22 ? 00:53:04

Martin Johansson 23 ? 00:53:06

Johan Karlgren 24 ? 00:53:34

Niclas Svantesson 1 85 kg 00:46:50

Johan Odh 2 ? 00:46:55

Karl Johansson 3 98 kg 00:47:06

Christian Sääv 4 82 kg 00:47:14

Fredrik Evaldsson 5 88 kg 00:47:24

Robert Lundkvist 6 ? 00:48:11

Sebastian Kroon 7 ? 00:48:20

Daniel Hedergård 8 ? 00:48:40

Rickard Evaldsson 9 ? 00:48:42

Lennart Fransson 10 ? 00:48:54

Jocke Kjellander 11 ? 00:49:27

Andreas Gomez 12 ? 00:49:27

Stefan Tornberger 13 ? 00:50:04

Rune Bäck 14 ? 00:51:21

Tommy Evaldsson 15 86 kg 00:51:40

Christian Fåglum 16 ? 00:51:40

Viktor Bergman 17 ? 00:51:44

Svante Alfredsson 18 ? 00:52:07

Fredrik Sääw 19 83 kg 00:52:10

Ken Hofling 20 ? 00:52:26

Jimmy Evaldsson 21 ? 00:52:59

Kjell Evaldsson 22 ? 00:53:04

Martin Johansson 23 ? 00:53:06

Johan Karlgren 24 ? 00:53:34

---------------------------------------

3 grupper har kört och det är fortsatt omkastningar! Stefan Tornberger klättrar upp till grupp 3, Martin Johansson är tillbaka i Grupp 4. Gula tröjan har bytt "ägare". Christian Contador är tillbaka på topp, ett helt år sedan sist! Grattis! Tidigare "gultröja", T. Boonen och F. Sääw hänger löst i Grupp 1.

I grupp 1 var det en styrning som satte stopp för T. Boonens fortsatta framgång. Protest lämnades in av dagens vinnare (storstilat). Men efter provkörning och uppvärmning så godkände ovan nämnda att styrningen var ok. Styrning skulle med andra ord ha bytts ut innan start.

Då liknande fall tidigare har hänt, bla. var Chippo då den drabbade, så har tävlingsjuryn inte bifallt protesten. T.B. accepterar och tackar dagens vinnare för den inlagda protesten och lovar nu att ta nya tag mot den Gula tröjan oavsett kommande grupp.

 1. Sääw fick ett kedjestrul och mekade inte tillräckligt bra så han fick då sista tid i gruppen -30 sek. Allt enligt reglement.

Kampen i övrigt var supervass i denna grupp. Nicke Svantesson briljerade på slutet och satte av hela ligan som jagade bakom. Grymt jobbat...

I Grupp 3 och 4 var det inte lika jämt på vinnarna men bakom dom har det varit tuffa tag fram och tillbaks.

RESULTAT INNAN GRUPP 2 KÖRT Länk till annan webbplats.

---------------------------------------------------------------------------

Ja vilka ändringar det blev! Odhen gick från sista grupp in i 2:a! Christian Contador gick från 3:dje till första grupp. Karl Indurain kör "äntligen" i första gruppen, som han har väntat!! Rune Hinault och Jocke Skruvman ramlade ner från första till andra grupp. Robert och Gymkillen Kroon ramlar ur andra grupp till 3:dje, turerna är många och ack va jämt det är....

I 3:dje grupp skiljer det endast 1:53 från första till sista man.

Aktuell ställning (Tider i pdf filen/länken nedan)

Grupp 1

Tommy Evaldsson
Christian Sääv
Fredrik Sääw
Niclas Svantesson
Fredrik Evaldsson
Karl Johansson

Grupp 2
Jocke Kjellander
Rune Bäck
Jimmy Evaldsson
Rickard Evaldsson
Lennart Fransson
Johan Odh

Grupp 3
Svante Alfredsson
Robert Lundkvist
Daniel Hedergård
Viktor Bergman
Sebastian Kroon

Grupp 4
Martin Johansson
Ken Hofling
Stefan Tornberger
Kjell Evaldsson
Christian Fåglum

Resultat Prolog och Etapp 1 - 2 Länk till annan webbplats.

________________________________________________

20111109

Torsdag kväll klockan 18.30 kör Grupp 2 sin Etapp 2. Ska någon/några kunna åka såpass fort så mer än Rune "Hinault" Bäck ramlar ner till Grupp 2? Jocke Skruvman har bara 2 sek tillgodo på Hinault så han står i såfall näst i tur!

Odhen klev idag in i tävlingen, missade Prolog och Etapp 1 då en förkylning var ett faktum. Han körde nu från sista plats till toppen av Grupp 3, någon skall ner från Grupp 2 men ytterliggare nått bottennapp i den gruppen och Odhen klättrar in i Grupp 2!

Det blir en spännande åktur i morgon/torsdag kl. 18.30, missa inte detta...

Spana in sidan 3 i denna pdf för att se ställningen och resultat från Etapp 2. Kollar du in sid. 4 så är det lättare att se aktuellt resultat innan Grupp 2 kört...

Resultat innan Grupp 2 kört Länk till annan webbplats.

--------------------------------------------------------------

Ikväll, tisdag, tjuvstartar Grupp 1! Vi startar upp vid 17.15. Övriga grupper kör...

Grupp 3 kör Onsdag kl. 17.15

Grupp 4 kör Onsdag kl. 18.30

Grupp 1 kör FLYTTAD TILL: Tisdag kl. 17.15

Grupp 2 kör Torsdag kl. 18.30

Det är styrning i nästa etapp och bergsgetterna kommer att älska den för det är årets första "bergsetapp", 30 km // Lycka till

Kolla in sista sidan i nedanstående pdf för att se din startgrupp:

RESULTATLISTA / PROLOG OCH ETAPP 1 Länk till annan webbplats.

20111103

Då är programmet klart för kommande söndag, starten av Pro Tour de Evalds 2011/2012


Lite tider:
Vi samlas på Evalds i Kvänum kl. 09.00
Genomgång av reglementet, som finns här nedan att läsa (www.kvanumsif.nu)

Första start av årets Pro Tour de Evalds ca. 09.45
Första startande är fjolårets vinnare av Pro Tour de Evalds, Tommy "T.Boonen" Evaldsson löpande därefter startar övriga. Nytillkomna lottas in efter seedade fjolårs åkare.

Prologen räknas vara slut senast 12.00
Förhoppningsvis står ingen cykel tom utan att vi kan fylla på allteftersom, då lär prologen vara avgjord än tidigare.
Prologen avgör din startgrupp, snabbast startar i Grupp 1, långsammast tid hamnar i Grupp 4.
Fördelning löpande däremellan givetvis.


Lunch uppehåll 12.00 - till en kvart innan din start.


Etapp 1 startar upp 13.00 med Grupp 1

Grupp 2 startar ca 13.50

Grupp 3 startar ca 14.40

Grupp 4 startar ca 15.30

-----------------------------------

Dagens banor:
Prologen är en etapp på 9.5 km, startar i byn Callisto och är i huvudsak platt med lätt vind. Avslutar med en liten stigning (puckel) som vi döpt till U-båten. Christian "Contador" Sääv vann fjolårets start på 13:17 min, det lyder fortfarande som banrekord. Gissningsvis är 14 minuter en bra rikttid om man skall rå på en plats i grupp 1 till Etapp 1.
(Ingen styrning).

Etapp 1 är "nybyggd" och givetvis då helt ny för Pro Tour de Evalds. Eftermiddags race på 22.8 km där vindstyrkan ökat mot förmiddagens prolog. Det är samma område som prologen men man startar väster om Callisto och möts omgående av terräng och små kuperat. På dessa 7 första kilometer möts man av 3 småbackar så ryck och hård körning kommer förmodligen ske i dom allra flesta grupper. Därefter är det ganska platt till ca 8 kilometer innan mål då man möts av U-båten igen (avslutningsbacken i prologen). Nu är det åter platt så hjälps man åt i gruppen finns det alla möjligheter att köra ikapp dom eventuella utbrytarna. Avslutningen in mot mål är i motvind så hela etappen är som gjord för list och rullåkning. Förmodligen vinner den starkaste spurtaren i respektive grupp. Rikttid ca 35 minuter.
(Ingen styrning).

-----------------------------------

Övrigt:
- GLÖM INTE EN STOR HANDDUK UNDER CYKELN OCH EN MINDRE PÅ STYRET Vi sitter inomhus så snorande och fräsande görs i din eget medtagna handduk eller helst inte alls!!

- Vi har gott om pedaler men vill du vara helt supersäker på att få några som passar dina medtagna skor tar du med egna pedaler också.

- Tips! Startar du inte förrän senare på eftermiddagen kanske du vill testa någon "Testbike" av Evalds och åka ut på ett träningspass, glöm inte utomhus kläder i så fall!

- Kommande banor, schema m.m. finns att se på söndag vid start.

- Det finns några, 2 eller 3, platser kvar så än har du möjlighet att få med någon polare till start. Funkar att vederbörande i så fall hänger på nu på söndag.

- Värt att notera, under fjolåret fanns det endast 3 etapp segrare i Grupp 1, Slutsegraren T.Boonen, Christian Contador och F. Cippolini. Hur många nya blir det i år och kommer fjolårets etapp segrare fortsätta sina segertåg??

-----------------------------------

Dessa är just nu anmälda,
(startordningen tar vi på söndag) = Tommy Evaldsson / Jimmy Evaldsson / Jocke Kjellander / Nicke Svantesson / Rickard Evaldsson // Christian Sääv / Fredrik Sääw / Karl Johansson / Kjell Evaldsson / Viktor Bergman // Fredrik Evaldsson / Sebastian Kroon / Stefan Tornberger / Svante Alfredsson / Lennart Fransson // Daniel Hedergård / Rune Bäck / Ken Hofling / Robert Lundkvist / Martin Johansson / Johan Odh /? / ?


VÄLKOMNA TILL START //
Kvänums IF - evaldsmtb.se
Tävlingsledare Kjell Evaldsson
Banchef Tommy Evaldsson__________________________________

Pro Tour de Evalds 2011/2012 - 20111025

Japp, nu kommer det närmare och våra trainer har redan börjat gå varma. För att få bokningarna till att funka har vi nu lagt ut en officiell kalender här på kvanumsif.nu (Detta gäller inte PTDE utan om du vill komma och cykla annan tid). Klicka på kategorin ovan till höger / Boka Trainer

För att alla 5 cyklar skall vara i toppskick har vi planerat 2 arbetsdagar, vi kommer då fixa så att växlar funkar och att det är likvärdiga klingor/utväxling på cyklarna. Vi kommer också byta bakdäck så alla startar med nya däck. Och viktigast av allt, vi plockar bort cyklarna, städar och rengör så vi får en trivsammare miljö runt oss.

Arbetsdagar: Nu på Söndag den 30 oktober, kl. 16.00 – 18.00 // kommande måndag den 31 oktober kl. 17.00 – 19.00 // Möt upp så vi får flyt och ordning på hojarna!!

Då det gäller PTDE så har vi nytt deltagrekord på gång men vi saknar 3 ordinarie åkare (maxtak = 25 pers), har du någon polare som tvekar, på´n… (eller henne)

Svart markerade är klara, prologen kommer att starta efter fjolårets resultat, T. Boonen startar således först:
Tommy Evaldsson
Jimmy Evaldsson
Jocke Kjellander
Nicke Svantesson
Rickard Evaldsson


Christian Sääv
Fredrik Sääw
Karl Johansson
Kjell Evaldsson
Viktor Bergman


Fredrik Evaldsson
Sebastian Kroon
Stefan Tornberger
Svante Alfredsson
Per Börjesson


Lennart Fransson
Daniel Hedergård
Rune Bäck
Ken Hofling
Robert Lundkvist

Martin Johansson
Johan Odh
?
?
?

Rickard Johansson
Johan Wiktorsson
Johan Bender

Tänkta reserver:
Magnus Almén
Johan "Skara" Andersson
Richard Karlsson
Fredrik Jansberger

Må bäste man vinna... // (Fet markerade har anmält sig och lämnat klartecken)

Mvh Tävlingsledningen

-----------------------------------------------------------------------------

20111009

Pro Tour De Evalds 2011/12 // Reglement. Så här är det tänkt:

 • Prolog + 12 etapper, 7 starter innan jul och 6 därefter. Prolog och första start söndag den 6 november, övriga datum se nedan.
 • Vi kommer att köra med 5 man i varje grupp, 15 man ger 3 grupper, max 25 man och 5 grupper, först till kvarn för att få plats...
 • Grupperna delas in efter resultat på den första etappen som är en prolog.
 • 5:an i respektive grupp väljer cykel först, sedan höjande ordning…
 • Den totala sammanställningen avgör hela tiden vilken grupp du skall åka i. Respektive grupp har en enkel rangordning. I grupp 1 dom 5 snabbaste och så faller det neråt.
 • Liknande alla Etapplopp är det en poängtävling i ”tävlingen”. Innebär att 1:an, 2:an och 3:an i varje grupp får poäng, 3, 2 och 1, 4 och 5 blir således utan. 1 bonuspoäng tilldelas också spurtprisvinnaren. Högst poäng efter 12 körda etapper vinner ”Poängtävlingen” och vinner ett fint skänkt pris från huvudsponsoren evaldsmtb.se. Poängtävlingen ingår inte i Prolog och Tempoetappen.
 • Invägning och uppdatering på datorn inför varje start. Tävlingsklädsel på vid invägning och det är digitalvågen på plats som gäller.
 • Vid invägning avrundas det uppåt, 80.1 blir således 81 + 10 kg för cykeln (80.0 blir 80 + 10 för cykeln). Om etappen körs i det nya 3.0 programmet är cykeln inkluderad = man lägger då inte på cykelvikten 10 kg.
 • Handikappsystem: 51 år = -1 kg på vikten, 52 = -2 kg osv. OBS! Dock är lägsta vikt 60 kg + cykel. Tjejer börjar samma system vid 31 år och har sitt ”tak” på 50 kg + cykel.
 • Visar det sig i efterhand att fel vikt blivit inlagd får man dagens långsammaste tid + 30 sekunder.
 • Innan start pumpas cykeln med prick 6 kilo, stor handduk under styret och en liten handduk på styret skall läggas fram. Medtag handdukar själv. Övriga ordningsföreskrifter läses på plats innan första start.
 • Bonussystemenl. följande:
  Vinnaren i grupp 5 drar av 75 bonussekunder, 2:an drar av 60 bonussekunder.
  Vinnaren i grupp 4 drar av 60 bonussekunder, 2:an drar av 45 bonussekunder.
  Vinnaren i grupp 3 drar av 45 bonussekunder, 2:an drar av 30 bonussekunder.
  Vinnaren i grupp 2 drar av 30 bonussekunder, 2:an drar av 15 bonussekunder.
  Vinnaren i grupp 1 drar av 0 bonussekunder, 2:an drar av 0 bonussekunder.
 • Spurtpris: När 50% av banans längd är körd finns det ett ”gömt” spurtpris på 15 bonussekunder att slåss om. Spurtpriset som gäller är först över kommande ”Finish” skylt som dyker upp. Om tveksamhet råder vem som klyver linjen först uteblir bonussekunderarna. Spurtpris gäller inte på den inledande prologen och ej heller på tempoetappen. Samma spurtbonus oavsett grupp.
 • Om du inte kan deltaga i någon av etapperna, sjuk, bortrest, annat, så får du samma sluttid som sista man i din grupp + 2 minuter. Kör du i sista gruppen är det sista tid + 30 sekunders tillägg som gäller. Du behöver alltså inte bryta hela Pro Tour De Evalds för att du inte dyker upp denna etapp. Ersättare/reserv kan vara rätt att kasta in om övriga i din grupp samtycker.
 • Reserver är tillåtit om det kör ihop sig någon etapp, dock skall det vara övriga i gruppen till kännedom och med ett klartecken att man kastat in en reserv innan start.
 • Om du blir/är trött omotiverad och inte ”orkar” köra i mål = Bryter, är det omgångens långsammaste tid + 30 sek som gäller. Däremot om tekniskt problem, cykeln pajar (punka, kedja går av, styrning eller motor pajar e. dyl.) och du inte klarar att fixa detta problem får du samma sluttid som sista man i ”din” grupp + 30 sekunders tillägg. Tänk på att det kan löna sig att laga en punktering eller ha ett multiverktyg nära till hands.Om cykeln pajar eller annat tekniskt fel inträffar inom första 3 minuterarna gäller omstart i hela gruppen.
 • Alla 13 etapper är förbestämda (kommer på separat utskick). Upplägg:
  1:a etappen är en Prolog på valfri cykel, ca 10 km.
  1 tempoetapp med individuell starttid.
  6 etapper kommer att köras med styrning.
  1 etapp kommer att köras med krasch.
  Längsta tävlingstiden blir ca 1 tim 45 min till 2 timmar.
  Finalen körs på Dammrundan (Programvara 3.0 Google Earth) med individuell ”jaktstart”. 1:an går ut först, jagas av 2:an och därefter 3:an. 4:an och 5:an startar på 4:ans tid och 5:ans starttid räknas givetvis av i slutställningen. Inget spurtpris finns och poängberäkningen räknas från snabbaste tid och inte placering.
 • Startordning och tider som följer: Tävlingsdag är måndag för Grupp 5, start 17.00 Tävlingsdag är onsdag för Grupp 3, start 17.00 och 4, start 18.30. Torsdag för Grupp 1 och 2. Starttider 17.00 och 18.30. Vi försöker hålla dessa tävlingsdagar och tider dock är vi flexibla om det behövs, vilken grupp som kör när kan med andra ord skifta från vecka till vecka. Ha koll på mail och hemsida; www.kvanumsif.nu Kom i god tid så ni kan förbereda cykeln med luft, handukar, sadelhöjd m.m.
 • Kostnad 700 kr, årskort, maskinunderhåll och prisutdelning med tillhörande middag ingår. Qvänums Mat & Malt eller Lumber & Karle fredag i slutet av februari gäller, prel. 24/2 2012. Kvänums IF skriver kvitto på startkostnaden om någon får tillbaks summan via jobbet. Träningsstöd, hälsovård, annat som gäller för din arbetsplats.
 • Undertecknad tar hand om resultatfilen, övriga deltagare tar på sig att uppdatera en ”veckoblog” på kvanumsif.nu använd er av diskussionsforumet eller loga in och fyll på med info. Kvänums IF på Facebook är ett annat viktigt forum.

Må bäste man vinna... // (Fet markerade har anmält sig och lämnat klartecken)

Mvh Tävlingsledningen

Pro Tour de Evalds 2010/2011

FINALDAGAR // 20110223-25

T.Boonen gjorde det! Tog in ”O-intagbara” 2.02 minuter…

I Grupp 1 blev finalen en rysare efter etapp 11:s strul då Boonen tappade hela 6,20 minuter på C. Contador. Nu blev det en härligt sjukt spännande avslutning där alltså T. Boonen gjorde en storstilad bedrift, att ta in drygt 2 minuter på 30 kilometer!

 1. Contador hade 2.02 minuter tillgodo på Boonen och ytterligare 3 minuter på N. Petacchi. Därefter startade F. Cippolini och F. Sääw ca 7 och en halv minut efter. Contador var iskall innan start och hade verkligen inte tagit ut segern i förväg, däremot var han fast besluten på att ta dagens snabbaste tid och på så vis kunna ta hem poängtröjan-/tävlingen. Så i ett högt tempo runt dryga 400 watt bar det i väg. När T. Boonen väl fick starta såg tempot ganska likt ut så efter dom första 2 kilometrarna var det fortfarande ca 2 minuter tillgodo. Efter första riktiga backen och ca 9 minuters åktid hade T. Boonen plockat in ca 15 sekunder och nu började forceringen ta fart…

Bakom hade alla kommit iväg, Chippo väntade på att F. Sääw skulle lägga kung å´ fosterland bakom sig och dra fullt för att gå ikapp framåt men insåg snart att om han ville ikapp N. Petacchi så skulle han allt få göra jobbet själv. Chippo bestämde sig å´ gick nu hårt. När sista 6 kilometers stigningen började var Chippo inte mer än ca 400 meter bakom och han började känna vittring, dock var Petacchi fortsatt lugn och körde kontrollerat så på toppen med endast 2 km utför och avslutande 2 kilometrarna på Supercrossbanan var avståndet det samma. Petacch knep komfortabelt 3 platsen, ca 1 minut bakom hamnade F. Cippolin och på 5 plats rullade F. Sääw i mål, ytterliggare 1 minut efter.

Topp duon då? Jo, T. Boonen gjorde några rejäla stönande å´ stånkande (vissa i publiken vart vettskrämda å´ trodde nog att han skulle kollapsa) och hittade snart in i en forcerande trall där meter på meter, sekund på sekund plockades. Vid 15 körda kilometer var halva försprånget upphämtat och nu var det lätt upp och ner i 5 kilometer innan sista 6 kilometers stigningen startade. Vid foten av stigningen hade avståndet blivit ca 300 meter eller 40 sek. Fortsatt meter på meter plockades och när krönet närmade sig, 7-800 meter kvar, var Boonen ikapp! Utan pardon trycktes det på runt 400 watt ända upp till toppen och där hade det blivit en lucka på drygt 100 meter, C. Contador var däckad! Sista 4 kilometrarna blev en defilering, T. Boonens finaldag var fulländad, banrekord på (44:41 x 30.1km x 40.5/snitt x 362/snitt watt) Poängtröja och Den Gula Ledartröjan var åter på sin plats!

Resultat i tid kommer…
___________________

Grupp 3

Att någon bakomvarande skulle plocka in tiden junisen V. Bergman kör till sig kändes omöjligt, men skulle Kjelleman hålla ut emot Rune B. Hinault!? Och skulle Mr. Viking med sina ”utomhus-ben” kunna bemästra Rickard F. Schleck, ja det var frågan..?

Bergman drog iväg bra, med sina 5 minuter tillgodo behövde det aldrig infinna sig någon stress utan lugnt, hårt och metodiskt körde Viktor in gruppsegern. Dock på dagens andra snabbaste tid, vid en första placering i tid hade han hotat T. Boonen i grupp 1 rejält om poängtröjan.

Bakom blev det en kamp, Kjelleman hade bara 1 minut på Rune B. Hinault men med Kjelles goda rutin skulle det kunna räcka långt på en så pass ”kort” bana som 30 kilometer. Halvägs in på loppet hade Hinault fått vittring, han borrade då ner huvudet i styrstamen och gav sig den på att den var en ”Shiv”* från Specialized han satt på. Kjelleman trodde Rune B. Hinault fått någon som putte på honom för han flög nu ikapp och förbi! Avslutningen på Hinault var grym och dagens snabbaste tid var ett faktum, 48:40. Noterbart, när Kjelleman efter målgång nämnde till Rune B. Hinault att –Satan du flög ju förbi mig! Svarade Rune B. Hinault –Ja faa.. jag märkte inte att jag kört om dig förrän en bit upp i backen! Jösses säger vi som följt loppet, huvudet i styrstamen å´ bara borra på, sicken gubbe!

Mr. Viking då? Ja äntligen lyckades han köra ifrån någon inomhus med sina utomhusben – Grattis!

Resultat i tid kommer…

*världens snabbaste tempohoj (reds. anm.)

________________________________________________

20110220

Då har även Grupp 3 kört näst sista etappen, årets längsta på knappt 54 kilometer! En comeback på Rune B. Hinault och en reserv för Rickard F. Schleck, inte vilken reserv som helst utan självaste Jon M. Martinez en riktig lättviktare skulle sätta färg på etappen!

Vid första lilla bergsknallen drog dessa lättviktare iväg, efter 2 mil hade man fått ett försprång på en kilometer. Bakom jagade Kjellman, Junisen Bergman och Mr. Viking hårt. Men dom skulle få det tufft för Jon M. Martinez var i strålande form, ökade lätt innan spurtpriset och resterande halva blev en defilering. Kul med tanke på att det var premiär i årets Pro Tour De Evalds för Martinez.

Rune B. Hinault tog inte oväntat hand om andra platsen. Det blev en kamp mellan bakomvarande trio men Mr. Viking fick bekänna rejält med färg när dom sista 18 kilometrarna skulle klättras, ja det avslutar med en riktig ”trädkrone-klättring”, upp och ner vilket tar kol på den som har en dålig dag. Å´ just idag var det Mr. Viking som fick rejält med mjölk i benen. Bergman och Kjellman kämpade nu om den sista poängplatsen och det blev ungtuppen Bergman som ville mest eller helt enkelt orkade mest i stigningarna. Grattis grabbar…

Så här gick det i etappen:

Grupp 3: (Grupp 1 och 2 står en bit ner)


Spurtbonus: Målbonus: Sluttid:

Jon Ornelid (R. Johansson) 01:27:27 00:00:15 00:00:45 = 01:26:27
Rune Bäck (J. Bender) 01:28:44 00:00:00 00:00:30 = 01:28:14
Viktor Bergman 01:32:55 00:00:00 00:00:00 = 01:32:55
Kjell Evaldsson 01:33:34 00:00:00 00:00:00 = 01:33:34
Stefan Tornberger 01:39:01 00:00:00 00:00:00 = 01:39:01


Och så här är totalställning:
(Sista finaletappen avgörs i jaktstart, se To Next för starttid. Special på 5:an som startar på 4:ans tid och lägger på mellanskillnaden vid målgång).

Grupp 1 Totaltid To Next:
Christian Sääv 09:15:01
Tommy Evaldsson 09:17:03 00:02:02
Niclas Svantesson 09:20:12 00:03:09
Fredrik Evaldsson 09:22:49 00:02:37
Fredrik Sääv 09:25:19 00:02:30

Grupp 2
Joakim Kjellander 9:50:03 00:24:44
Jimmy Evaldsson 09:56:42 00:06:39
Rickard Evaldsson 09:59:00 00:02:18
Karl Johansson 09:59:04 00:00:04
Sebastian Kroon 10:01:54 00:02:50

Grupp 3
Viktor Bergman 10:23:07 00:21:13
Kjell Evaldsson 10:28:53 00:05:46
Johan Bender (Rune Bäck) 10:29:53 00:01:00
Rickard Johansson (Jon Ornelid) 10:32:30 00:02:37
Stefan Tornberger 10:33:47 00:01:17

Och så här står det i poängtävlingen:

Totalpoäng:
Tommy Evaldsson 19
Viktor Bergman 18
Rickard Evaldsson 18
Joakim Kjellander 17
Christian Sääv 16

Fredrik Evaldsson 15
Karl Johansson 15
Niclas Svantesson 14
Jimmy Evaldsson 14
Stefan Tornberger 13

Sebastian Kroon 11
Kjell Evaldsson 10
Johan Bender (Rune Bäck) 10
R ickard Johansson (Jon Ornelid) 9
Fredrik Sääv 7

________________________________________________

20110217

 1. Contador gjorde det! Tog in ”O-intagbara” 4 minuter…

Contador visade tidigt att han skulle vara att räkna med, drog hårt och lätt dom första 5 kilometrarna. Dock var det T. Boonen som satte färg på det hela när han ryckte till sig 50-60 meter på första lilla knäppan. F. Sääv fick det redan här väldans tungt, hans förkylning hade satt spår och hamnade redan nu efter 5-6 km åkning på dekis.

Boonen ångade på och spräckte upp fältet så N. Petacchi fick ge vika, F. Cippolini fick ett kort motorstrul och fick tufft jobba ikapp Contador. Efter knappt halva racet, på platten pratade Chippo och Contador ihop sig och gjorde allt för att brygga upp Boonens försprång, dock slutade detta försök med att Chippo la in en spurt när det var hans tur att föra och Contador kändes på fallrepet, så när det var dags för Contador att dra så sjönk farten, med andra ord –Samspelet var så där…

 1. Boonens avstånd ökade istället så mellan 150 och 200 meter var differensen när dom sista tunga 18 kilometrarna skulle avgöras. Chippo fick nu strul med en sjunkande sadelstolpe och tappade 150 meter till på Contador som nu tagit upp jakten på allvar mot T. Boonen. Chippo gjorde ett sista försök att närma sig men nu sa ben och vilja ifrån. Contador tog in mer och mer så när 12 kilometer kvarstog var han ikapp. En hård fartökning i omkörningen skulle ge en lucka men Boonen var snabbt med på noterna och efter ytterligare 8 kilometers åkning satt grabbarna som frimärken på varandra, då hände det…

Svart skärm och dagens etapp var över för T. Boonen, 4 kilometer kvar av 54! C. Contador fick nu en komfortabel hemresa. Banrekord på 1 timma 22 minuter och 31 sekunder! Grattis!!

 1. Cippolini landade en minut och 5 sek efter. N. Petacchi fixade 3e platsen på 1:26:54 och F. Sääw knep fjärde platsen på 1 timma 28 minuter och 18 sekunder. T. Boonen plus 30 sek på det.

Grupp 1 har med all sannolikhet prispallen klar, finalen körs kommande torsdag och det är jaktstart som gäller. Gul tröja inför sista etappen har nu C. Contador och han kommer vara jagad i följande ordning:

Christian Sääv / 00:00:00
Tommy Evaldsson / 00:02:02
Niclas Svantesson / 00:05:11
Fredrik Evaldsson och Fredrik Sääw (+00:02:30) / 00:07:48
4:an och 5:an startar på 4:ans tid. 5:ans tid adderas vid målgång, aktuell tid se parentesen ovan.

________________________________________________

20110211

Skruvman avgjorde grupp 2 och Rigge Picknick korg avancerar från sista till 3:dje plats! Vilken avslutning det kommer att bli...

Hela ligan i grupp 2 hängde ihop tills det att Gymkillen fick ett kedjebrott, lagade snabbt men tyvärr tappade Sebastian 12-1300 meter på klungan och detta skulle sedan straffas sig då han fick slita ont för att komma ikapp såpass nära som ca 400 meter men sen kom mjölkbudet å´ fyllde på surt i gymlåren. Blev en rejäl aktersegling och distanserad med drygt 4 minuter mot Skruvman.

Rigge Picknick drog hårt vid spurtpriset och skaffade sig en 300 meters lucka som inte täpptes till förrän dom sista tunga tuffa 18 kilometrarna. Karl Indurain var tuff på platten dessförinnan och bryggade upp för J. Pantani och Skruvman som då tackade för kaffet och lämnade Karl bakom sig.

Dock visar det sig att Skruvman är starkast för dagen, han får med sig dagens överraskning Rigge Picknick. Efter 5-6 ryck och försök skakar han tillslut av sig Rigge. I dessa ryck och backar mot mål kör dom ifrån J. Pantani och Karl Indurain. Efter det att Karl fått släppa är det J. Pantanis tur och få känna på syrafyllda ben som snart blir till stockar! Detta öppnar åter igen för Karl som lyckas ta sig förbi och ta in 20 sek på J. Pantani i sammanhanget.

Grymt kört boys / Etappens resultat:

Skruvman / 1:34:18 (-30 sek)

Rigge Picknick / 1:34:36 (-15 -15)

Karl Indurain / 1:36:41

 1. Pantani / 1:37:04

Gymkillen / 1:38:03

________________________________________________

20110210

Hallå Go´ PTDE vänner, det börjar dra ihop sig. Ikväll kör Grupp 2 näst sista etappen. Grupp 1 och 3 har flyttats och kör i v.7.

v.8 går finalen, den avgörs med en jaktstart liknande Tour De Ski. 1:an går ut först, 2:an därefter sedan 3:an. 4:an och 5:an startar på 4:ans tid, 5:ans starttid räknas givetvis av i sammandraget. Inget spurtpris finns och poängberäkningen utgår helt från snabbaste tid och inte placering.

Då vi bara har två etapper kvar ber jag er som inte betalt att verkligen fixa detta omgående!! 650 spänn, missa inte detta!

Torsdag den 24/2 är det som sagt stor finaldag, dagen efter på fredag är det avslutningsmiddag med tillhörande prisutdelning på Lumber och Karle. Bord är bokat till 18.15. Föranmälan till undertecknad måste ske så vi får plats vid bordet då det är ”After Work” fest PTDE till ära just denna kväll J

Vi kommer också sammanfatta vinterns tävlingar med en summering och förslag på kommande vinter, ta med er synpunkter på etapper, kompletteringar på reglementet m.m.

Typ:

 • GP loppet skall köras med spurtpris var 5:e varv
 • Prolog och etapp 1 körs en lördag.
 • Öppen anmälan tom. sista september, målsättning 25 – 30 man (5-6 grupper)
 • Mer etapper med krasch, ingen krasch alls.
 • Myglande av vikt, långsammaste tid +30 sek
 • Reservers vara eller icke vara
 • Handikappsystemet på ålder och tjej
 • Längre etapper, kortare etapper, tempolopp, jaktstarter
 • Ranking och val av cykel
 • I finalen får ledaren i gruppen välja cykel först
 • En skribent (journalist J ) i varje grupp
 • Facebook, media
 • m.m. m.m.

Ja tänk till så antecknar vi och kommer med en plan och nytt reglemente till början av oktober då kommande säsongs upptaktsmöte äger rum.

________________________________________________

20110130

Måndag den 31 kör Grupp 3 sin 9e etapp. Samling kl. 18.15 missa inte detta spännande GP.

________________________________________________

20110130

Etapp 10 väcker fasa! Styrning med krasch...

Ja nu i veckan är det dax att köra den beryktade etappen det har snackats om i månader! "Med krasch" innebär att om man kör in i framförvarande så kraschar man och blir liggande på marken tills dess att bakhjulet stannat! Händer det i en utförsbacke är det inte svårt att räkna ut om(!) man tappar!? Nä´ det handlar bara om hur många meter det hinner bli innan bakhjulet har stillat sig. Man får under inga som helst omständigheter försöka stannat bakhjulet utan det är bara att snällt vänta tills det står still.

Detta moment i samband med en "medel" vind som inbjuder till mycket Rullåkning kommer innebära mycket taktik och smarta drag utmed den korta etappen på 20 km. Första 7-8 km är uppför så det kommer att bli tufft från första tramptag.

Antar att alla 15 är sportsmän liknande Enduroåkarna ute i skogen som ropar på varandra när det är dax för omkörning, eller?? Eller rättare sagt -Eller hur!

Ett glödhett tips från tävlingsledningen är att provköra etappen och krasch momentet en gång innan start.

Lycka till och må smartaste man segra etappen //

Tävlingsledningen

________________________________________________

20110127

Etapp 9 är körd och kom det ett avgörande då det gäller slutsegern idag!?

I Grupp 1 har T. Boonen drygat ut ytterliggare, C. Contador har nu mer än 3 minuter upp till den Gula tröjan. Stort utropstecken idag var dock F. Cippolini som tar hem andra raka etappsegern! Han har nu lämnat sistaplatsen i gruppen. En annan som också imponerade var...

I Grupp 2 revancherade sig Picknick-kungen Rigge ordentligt på förra veckans jumboplats till en fin fin seger. Rigge gör nu precis som Chippo i grupp 1, avancerar en plats. J. Pantani visade också gryende form och en grym attack villighet efter en si så där uppstart på detta året. Men va hände med Gymkillen..?

Grupp 1

Fredrik Evaldsson / 52:48 (-15 i spurtpris) / 3+1 poäng

Tommy Evaldsson / 53:21 / 2 poäng

Niclas Svantesson / 53:22 / 1 poäng

Fredrik Sääw / 55:22

Christian Sääv / 56:25

Grupp 2

Rickard Evaldsson / 54:40 (-30) / 3 poäng

Jimmy Evaldsson / 54:59 (-15 & -15 i spurtvinst) / 2+1 poäng

Karl Johansson / 55:17 / 1 poäng

Joakim Kjellander / 55:29

Sebastian Kroon / 57:29

Grupp 3 har flyttat sin etapp till måndag eller tisdag i kommande vecka.

________________________________________________

20110125

Sammanställning efter etapp 8

PDF Fil Länk till annan webbplats.

________________________________________________

20110124

Poängtävlingen, 3 poäng till 1:an 2 poäng till 2:an och 1 poäng till 3:an. 1 extra poäng till det inlagda spurtpriset.

Sammanställning efter 8:a etapper:

1 / Tommy Evaldsson 14
2 / Karl Johansson 13
3 / Rickard Evaldsson 12
3 / Christian Sääv 12
3 / Niclas Svantesson 12

5 / Stefan Tornberger 11
6 / Viktor Bergman 10
6 / Joakim Kjellander 10
6 / Jimmy Evaldsson 10
10 / Fredrik Evaldsson 9

10 / Sebastina Kroon 9
12 / Johan Bender 8
13 / Rickard Johansson 5
13 / Kjell Evaldsson 5
15 / Fredrik Sääv 3

_________________________________________________

20110119

Summering av etapp 8, grupp 1 läser ni om nedan...

Grupp 3 startade upp på onsdag, dock med frånvaro på både J. MX Bender och Rickard F. Schleck. Mr. Viking Tornberger har nu tagit över Johan Wiktorssons plats helt och hållet. Han tackar för kaffet och startar upp dagen stenhårt, dock vill varken Kjelleman eller Viktor Bergman vara på efterkälken utan bjuder upp till kamp tämligen omgående. Banan som är platt och endast lätt blåst i borde passa som hand i handsken för Mr Viking. Med tanke på alla pass här "ute" på slätten i ur och skur så borde slätdraget sitta där!?

Dock visar det sig att lättviktaren Bergman blir dragaren. Han rullar i mål som slutsegrare. Mr Viking tar 2a platsen och Kjellman får då 3e platsen, dock med stort !! tar Kjelle hem spurtpriset ute på banan, starkt jobbat!

I Grupp 2 var allt förhandssnack om hur tight det skulle bli, internt i gruppen och tight på grupp 1. Dock gick starten lite för lugnt, ingen tjurrusning förän Karl Indurain ledsnade efter 3 km(!). Då kom ett första ryck, han fick en 30-40 meter innan gruppen började ta upp jakten.

Nu visar det sig att övriga förlitar sig på att gymkillen (med värsta slätdraget) skall gå i kapp Karl, helt enkelt göra jobbet. Men gymkillen, med lurar i öronen å´ Rammstein på högsta volym, verkar ha hittat sitt tryck på "Pecis lagom" för att Inte gå ikapp utan i stället tappa en meter här och en meter där. Kvar är då Skruvman och J. Pantani, Rigge Picknick har fullt upp med sin ryggsäck å´ ligga på hjul så han räknas inte som en "Brygga upp" kille. J. Pantani går om Gymkillen, försöker, Skruvman på hjul, man orkar inte. Gymkillen knallar förbi å´ så har man tappat ytterliggare några meter på K. Indurain. Nästa försök är Skruvmans, Pantani på hjul förbi Gymkillen men snart faller man tillbaks, Gymkillen förbi...

Å´så fortsätter det tills det att Pantani stöter av Skruvman, kommer i kapp Gymkillen och lägger sig på hjul. Dock nöter Gymkillen ut Pantani och snart faller han tillbaks till Skruvman igen! Nu väljer dom att följas åt till dess att några kilometer kvarstår, Skruvman får till ett litet uns till ryck (läs farökning) och Pantani får se sig akterseglad...

Karl imponerar, en tid under timman och knappt slagen av grupp 1. Grattis Karl Indurain!!

Tider:

Grupp 2

Karl Johansson / 59:56 (-30 -15 spurt)

Sebastian Kroon / 1:01:40 (-15)

Joakim Kjellander / 1:02:43

Jimmy Evaldsson / 1:02:51

Rickard Evaldsson / 1:03:32

Grupp 3

Viktor Bergman / 1:05:00 (-45)

Stefan Tornberger / 1:05:21 (-30)

Kjell Evaldsson / 1:05:29 (-15 spurt)

Johan Bender /1:05:29 (+30 ej start)

Rickard Johansson / 1:05:29 (+30 ej start)

_________________________________________________

20110119

Etapp 8 har startat...

Då har etapp 8 startat upp efter Jul och Nyårs uppehållet. Grupp 1 har tagit ledigheten på allvar och tränat riktigt hårt, vi har fått se en otroligt jämn tillställning där Fredda "Chippo" Evaldsson kör till sig en första etapp seger. Bevisar att hans förankring på sistaplatsen i gruppen kanske är på väg att släppa!? 4 etapper kvar att bevisa på...

Gruppen körde hårt från start, Chippo missade att banan svänger vänster 145 grader efter 500 meter och släppte direkt lucka på 80-90 meter innan han hittade rätt och fick börja jaga. T. Boonen fick "fuktproblem" med styrningen och tvingades ganska snart bryta då cyklisten på skärmen svängde av sig självt. Efter 4-5 km har Chippo gnuggat sig ikapp och nu turas alla fyra om att köra riktigt hårt och försöka skapa lucka men med lite vind så gör det stor nytta att ligga på rulle så några riktiga luckor blir det inte utan det varierar mellan 1 - 2 till 100 - 200 meter.

Efter knappt halva racet skapar ändock C. Contador och Chippo en lucka på några 100 meter och Nicke Petacchi och F. Sääv fightas hårt om vem som skall dra och/eller köra ifrån den andre. När man närmar sig dom sista 6 kilometrarna går man in i stan och här var Petacchi och F. Sääv inte mer än 100 efter igen. Fredda Cippolini gör det ödestigra och kör fel när han har en hundring ner till C. Contador men då visar han att julmaten satt sig på rätt ställe. Ökar till en bit över 400 watt och jobbar sig ikapp och förbi, vinner med "hela" 8 sek! Mycket imponerande. Men väl jobbat hela gänget, ett övertygande race.

// Tävlingsledningen

Måltider Grupp 1:

Fredrik Evaldsson / 59:34

Christian Sääv / 59:42 -15 (Spurtpris)

Fredrik Sääw / 59:51

Niclas Svantesson / 59:52

Tommy Evaldsson / 59:52 +30 (Maskinhaveri)

Sluttider kommer när övriga grupper kört klart.

_________________________________________________

20101216

Då startar Pro Tour De Evalds 2010/11 upp igen...

Efter några (jul-) veckors ledighet tar vi nya tag, dax för etapp 8! En platt etapp med lite krokar och vind. Rullåkning och styrning kommer bli en viktig faktor. Mycket frågor och funderingar på form hit och dit har disskuterats i några veckor nu, äntligen går vi in i ett avgörande! 5 Etapper kvar...

Grupp 1 startar upp redan idag Tisdag. Starttid kl. 20.30

Grupp 3 kör som dom ska, Onsdag kl. 18.30

Grupp 2 kör också på "sin" tid, Torsdag kl. 18.30

Ställning i Touren är som följer

Grupp 1:

Tommy Evaldsson / 5:22:46

Christian Sääv / 5:23:53

Niclas Svantesson / 5:27:06

Fredrik Sääv / 5:30:38

Fredrik Evaldsson / 5:33:38

Grupp 2:

Joakim Kjellander / 5:45:56

Jimmy Evaldsson / 5:48:56

Sebastian Kroon / 5:52:06

Rickard Evaldsson / 5:52:11

Karl Johansson / 5:54:08

Grupp 3

Johan Wiktorsson 6:03:46

Johan Bender / 6:08:31

Viktor Bergman / 6:11:15

Rickard Johansson / 6:12:55

Kjell Evaldsson / 6:13:11

_________________________________________________

20101216

Boonen håller hårt i den Gula ledartröjan och ökar på avståndet lagom innan Juluppehållet...

I den 7 etappen, sista innan juluppehållet var det jaktstart som gällde, först i mål hade således ledartröjan över jul. T. Boonen startade med 14 sekunders försprång på Christian Contador, i mål var det 53 och ännu en etappseger till Boonen!! En härlig forcering i dagens backtempo vilket gjorde att grabbarna bakom kanske får snacka ihop sig och lagköra om dom ska komma ikapp efter juluppehållet.

Forcerade och överraskade gjorde också Fredda Cipollini han klämde till med etappens snabbaste tid! Chippo var 7 sek snabbare än T. Boonen och 18 sek före F. Sääw. Tappade mest i dagens etapp var det Petacchi som gjorde.

Banan då!? Ja det blåste motvind och det var uppför i ca 8 km av totalt 11,7 så det krävdes sin man. Tiderna var överlag något långsammare än förväntat men julborden har ju startat upp så kanske det var lite övervikt eller dåligt preppade hojar som ställde till det. Bra kämpat allihop.

Mesta och bästa fighten skedde i Grupp 2 där Mange ArmStrong startade 4(!) minuter efter Karl Indurain och Gymkillen, ArmStrogng såg Bara möjligheter i att forcera och plockade meter på meter, sekund på sekund. 4 min var snart uppätit på Karl Indurain, som inte gillar backarna något vidare i år, och siktet var inställt på Gymkillen. Friskt påhejjad av div. supportrar var det rena "karneval-stämningen" runt åkarna. Som sagt, meter på meter, sekund på sekund. Med 900 meter kvar var det endast 5 sek som skilljde men då visade Gymkillen att "biffarna" till lår inte skulle vika ner sig utan höll hårt i tacktpinnen och kriga uta´bara helv... för att dom 5 skulle vara just 5 över mållinjen! Grymt imponerande av båda herrarna. Man kan lugnt summera Grupp 2 med tre ord = jämt och benhårt!

Grupp 3 visade att vikt går före skönhet, junisarna Bender och, återigen i topp, Bergman körde som tåget och distanserade Kjelleman och mr: Viking med 3-5 minuter!

Så här var resultaten i Grupp 1:

Tommy Evaldsson / 4:55:06 / 00:00 // 27:40

Christian Sääv / 4:55:20 / 00:14 // 28:33

Niclas Svantesson / 4:57:51 / 02:45 // 29:15

Fredrik Sääv / 5:02:47 / 07:41 // 27:51

Fredrik Evaldsson / 5:06:07 / 11:01 // 27:33

(Alla aktuella tider syns på varje åkare, officiell sammanställning kommer / Tävlingsledningen)

Grupp 2 och 3 följer här nedan:

_________________________________________________

20101215

Resultatlista:

Grupp 3

Johan Wiktorsson (Stefan Tornberger) / 5:28:46 / 00:00 // 35:00

Johan Bender / 5:36:50 / 08:04 // 31:41

Rickard Johansson / 5:37:25 / 08:39 // Ej Start (35:30)

Kjell Evaldsson / 5:38:46 / 10:00 // 34:25

Viktor Bergman / 5:41:13 / 12:27 // 30:02

Grupp 2:

Joakim Kjellander / 5:15:53 / 00:00 // 30:03

Jimmy Evaldsson / 5:19:22 / 03:29 // 29:32

Karl Johansson / 5:19:58 / 04:05 // 34:10

Sebastian Kroon / 5:20:13 / 04:20 // 31:35

Rickard Evaldsson (Magnus Almén) / 5:24:13 / 08:20 // 27:58

_________________________________________________

20101213

Pro Tour De Evalds rullar på, dax för Tempo med Jaktstart innan juluppehållet...

Sista chansen innan jul att köra till sig lite bra tider och placeringar. Observera att etappen är ett Bergstempo utan bonussekundrar på spurt och målgång. Det har blivit en förändring på starttid i Grupp 2, denna grupp kör på onsdag med samling kl. 19.00.

Cykel väljs i "vanlig" ordning, sist väljer först. När starten går för ledaren i gruppen står övriga snällt kvar på startlinjen tills det att tiden är kommen.

Startordning är som följer:

Grupp 3, samling onsdag kl. 18.15

Johan Wiktorsson (Stefan Tornberger) / 5:28:46 / 00:00

Johan Bender / 5:36:50 / 08:04

Rickard Johansson / 5:37:25 / 08:39

Kjell Evaldsson / 5:38:46 / 10:00

Viktor Bergman / 5:41:13 / 12:27

Grupp 2, samling onsdag kl. 19.00

Joakim Kjellander / 5:15:53 / 00:00

Jimmy Evaldsson / 5:19:22 / 03:29

Karl Johansson / 5:19:58 / 04:05

Sebastian Kroon / 5:20:13 / 04:20

Rickard Evaldsson (Magnus Almén) / 5:24:13 / 08:20

Grupp 1, samling torsdag kl. 16.30

Tommy Evaldsson / 4:55:06 / 00:00

Christian Sääv / 4:55:20 / 00:14

Niclas Svantesson / 4:57:51 / 02:45

Fredrik Sääv / 5:02:47 / 07:41

Fredrik Evaldsson / 5:06:07 / 11:01

_________________________________________________

Totala sammanställning, Poäng och Tid / Etapp 1 till 6 Länk till annan webbplats.

_________________________________________________

Vem är Mario Cipollini?

Tävlingsledningen har fått lite frågor angående smeknamnen på på dom startande i årets PTDE. Svaret är väldigt enkelt i dom flesta fallen, typ: Picknick Rigge = Gillar hellre en bulle och en bärs än ett extra träningspass. Gymkillen = Gillar inte berg utan knaprar gärna lite Burnex och lyfter lite vikter. Christian Contador = Överlägsen i bergen och bra "overal". Mr. Viking = Cyklar gärna ute trotts 20 minus. Ja, enkelt som sagt. Men...

Sen finns det en kille som skiljer sig lite från dom övriga - Cipollini! Han som vunnit huuuuur måååånga etapper som helst i "dom stora" sammanhangen. Nu när han kommit på ålderns höst och Tydligen inte vinner någonting längre presenterar han sig så här: Fredrik Eval... OJ! Nu blev det fel // Länk = Mario Cipollini Länk till annan webbplats.(Höj volymen och glöm cykeln det är "Vem är Cipollini" som är det primära :-) )

Mvh

Tävlingsledningen som härmed svarat på frågor om smeknamn

_________________________________________________

20101209

 1. Boonen kör åter i Gult!! Tappade efter 5, kom tillbaka och ikapp Contador efter 43, avgjorde på sista kilometern av dom 45! I Grupp 2 var det Gymkillen som inte ville vara sämre han, visar definitivt att han gillar banor med "tryck" i...

Resultat från kvällen:

Tommy Evaldsson / 1:08:36

Christian Sääv / 1:08:45

Niclas Svantesson / 1:11:53

Fredrik Sääw / 1:12:02

Fredrik Evaldsson / 1:13:24

Sebastian Kroon / 1:11:24

Rickard Evaldsson (Magnus Almén) / 1:12:54

Joakim Kjellander / 1:14:18

Karl Johansson / 1:14:42

Jimmy Evaldsson / 1:16:09

Sammanfattning om dagens etapp 3x3x3

Grupp 1 drog i gång helvilt, Christian Contador drog som bara attan redan från första tramptag, Petacchi och Boonen var dom som klarade att följa första kilometrarna men snart började Petacchi att sladda och Chippo var ikapp. F. Sääw fick lite strul från start och jobbade hårt för att närma sig denna duo.

Efter 4 km var Boonen ikapp och stötte lite på Contador men han lät sig inte luras utan gasade på nytt när dom första tre pucklarna var över. Efter halva racet och "bara" 3 stycken 2 minuters klättringar kvar hade Contador en 2-300 meter. Bakom kämpade sig F. Sääw ikapp och hade rejäla fighter med Nicke Petacchi och F. Chippo. Chippo hade fått välja cykel först men likt tidigare race hade han otroligt svårt att förstå hur ett cykelstyre fungerar, hmmm vägen svänger till vänster! Ska jag svänga?? ok, det skulle jag! Å´ så var det en krasch och dax att kämpa sig ikapp grabbarna framför igen. Ja, vem som helst förstår ju att det inte håller i längden så Fredrik Cippolini fick snällt ta hand om sista platsen.

Däremot var det fight (nästan) ända in på mållinjen om tredje platsen, Petacchi visade styrka och tog prispallens 3 plats.

Contador då? Ja, sista milen är det platt och vanligtvis brukar Christian ha ett gött slätdag, å´ visst hade han det men T. Boonen ville nog mer för han tog in meter på meter och med 3 km kvar var han i kapp. 900 meter före mål vänder det upp i motvind och där kom klippet, Contador fixade inte rullen utan segern och ledartröjan rullades hem till T. Boonen som nu tagit hem 3 etappsegrar.

I Grupp 2 var det laddat. Rigge Picknick hade fått in Mange ArmStrong som reserv så här var hela gruppen sugna på att visa att så lätt är det inte! Komma här å´ bara... Men Rigge Picknick var nöjd, dra till Thailand och kort och gott låta en av landet duktigaste Triathleter ta över tacktpinnen. Dock skulle ArmStrong snart märka att det var lite "tryck" i gruppen, och inte helt lätt med styrning heller!

Efter dom första 3 pucklarna var det Gymkillen som fått fart på maskineriet. Karl Indurain, J. Pantani och Skruvman var hack i häl men fajten skulle stå mellan Gymkillen och ArmStrong. Efter några duster och försök visade det sig att Gymkillen kunde hålla i sin taktik. Hårt, jämt driv utan att koncentrera sig på "dom-andra", bara tung tysk tjoaboa och en viss mr: Viking tuggande tider å´ pepp vid sidan om! Jocke Skruvman har varit borta i två veckor och det verkar INTE som om han lagt tiden på träning! Men överaskade mest gjorde nog J. Pantani, vad händer? Från att ha legat som solklar fjäderetta i gruppen faller han nu som en fisk fylld med cement.!?

Grupp 3 finns nedan. Sammanställning kommer...

20101208

Etapp 6 är igång, och som det sig bör på en platt bana är det jämna tider...

Som vanligt är det Grupp 3 som varit först ut, efter lite justeringar och finlir med både sittställningar och datorer så kom gänget iväg. Viktor Bergman trodde han var kvar i dom "Norska-Nordkapp" bergen för han gick ut hårt med ett högt självförtroende. Rickard F. Schleck ville inte vara sämre utan kämpade sig snart ikapp. Bakom var det fight mellan Kjelleman och Johan Wiktorssons ersättare, Stefan mr. Viking Tornberger.

Johan Bender hade fått lämna ett sent återbud så här ställde debutanten Patrik Antonsson upp, Patrik blev snart varse om att det här med å´ cykla (i detta gäng) är inte någon lek. Efter att vänt ut å´ in på lungsäcken å´ krampen klappat till i lårmusklerna vart det till att kliva av!! Men Patrik är en tuffing så han kommer igen om någon vågar ge honom förtroendet igen :-)

Mr. Viking hade nu fått en lucka till Kjelleman och började så sakteliga jaga ikapp F. Schleck. Bergman hade mitt i loppet börjat förstå att det var inga berg som förra veckan så nu tappades det meter för meter. Frampå slutet kom Kjelleman ikapp Viktor Bergman och här blev det värsta spurten, Kjelle missade med 1 sek. Skyllde på att mållinjen kom plötsligt!!

Segern då!? Ja mitt på loppet kom Mr. Viking ikapp F. Schleck så årets första seger stog som ett faktum på Johan Wiktorssons ersättare...

Grattis Stefan mr. Viking Tornberger

Dagens resultat, Grupp 3:

Johan Wiktorsson (Stefan Tornberger) / 1:17:12

Rickard Johansson / 1:18:03

Viktor Bergman / 1:19:06

Kjell Evaldsson / 1:19:07

Johan Bender (Patrik Antonsson) / (Just nu:) 1:19:37

Grupp 1 och 2 startar torsdag kväll, 16.30 och 18.15 är respektive samling.

_________________________________________________

Sammanställning:

PTDE / Etapp 1 till 5 Länk till annan webbplats.

_________________________________________________

20101201/02

Etapp 5 är avgjord, Chipparna i Grupp 3 har visat att flugvikt är att föredra i bergen…

Totalt klättrades det i 40-45 minuter och självklart var det avgörande hur respektive åkare skulle fördela krafterna.

I Grupp 3 var det MX Johan Bender som skulle fortsätta och överraska med att hålla sig långt fram. Viktor Bergman var otroligt fokuserad på att klättre efter att han varit tvungen att stå över förra veckan. Chipparna hade en otroligt fin kamp och Bergman lyckades pressa sig förbi och på sista stigningen (400 meter) lyckades han kapa nästan 1(!) minut!! Rickard F. Schleck lyckades på något ”hamster”(?) vis med att inte få cykeln (var det cykeln eller ”hamsterpsyket”) till att funka så han klev av! Johan Wiktorsson hade kastat in en populär outsider, Stefan ”The Viking” Tornberger. Stark som den Björn han är tryckte/satte han sönder hela karbonramen!! Han var således tvungen att bryta han med. Kjelleman Evaldsson fick mitt framför näsan datorn avstängd så det var inte mycket att välja på där heller, bryta! På dom tre åren PTDE körts har ingen tidigare brutit, nu bröt 3 stycken på en och samma etapp!! Viktor och Johans tid står sig bra emot kommande grupper så Grupp 2 har inte kört ifrån denna omgång…

Jocke Skruvman stog över och hade fått in en riktig publik favorit som reserv, Mange Armstrong. En atlet ut över det vanliga som nu skulle visa, å´ det gjorde han! Med 6 minuter körde han ifrån J. Pantani som fortfarande letar efter formen. Döm av förvåning när J. Pantani 5 km innan mål cyklade med ett ben i taget för att stretcha ut krampen som satt sig!! Tävlingsledningen vill ge Pantani ett tips, dubbel kur Burnex och du är snart lika stark som i fornstora dar!! Karl M. Indurain var nu Pantani hack i häl men när ett sista ryck skulle komma var det krampkänningar även där så Pantani höll ut över mållinjen. Samma hårda kamp utspelade sig mellan dom sista tungviktarna, Rigge Picknick och Gymkillen. 2 km innan mål var Gymkillen i kapp (30 meter saknades) Rigge Picknick som då helt sonika plockade av sig ryggsäcken med alla bullar och bet ihop som den grymma Evaldsson han ändock är. 30 meter växte nu och blev tillslut hela 40 sek! Saken var biff, Gymkillen bytte ut förra veckans topplacering till en sista plats i gruppen, har banans profil och åkarens vikt en viss betydelse kanske? Svaret är väl solklart, vilken vinnare det blev i grupp 1…

Nicke Petacchi hade tyvärr fått kastat in handuken men lyckats med konstycket och få in en riktig veteran, Rune B. Hinault. En riktig bergaget som skulle komma att dansa upp för Nordkapp bergen.

Starten gick för Grupp 3 och platt som den är i ca 9 km tappade givetvis en liten tunnis som Rune B. Hinault och det så pass mycket som 600 meter innan klättringen tog vid. Här började en makalöst snygg forcering, meter på meter togs det in på Fredrik Sääw, Chippo (som väntat fick det tungt när bergen börjar på allvar), T. Boonen och dagens stora favorit Christian Contador. Mitt på planar det ut och då tog Contador och Boonen in rejält på Hinault men snart var det dags för den sista stigningen och då kom avgörandet. Grattis Nicke Petacchi till dit superval av reserv och grattis till dagen stora segrare Rune B. Hinault utklassade Contador och övriga i dagens bergsetapp!

Det var snyggt och snabbt cyklande i grupp 1, klart och tydligt är att åkarna i respektive grupp har hittat rätt, det blir svårare och svårare för åkarna i grupp 2 att klättra uppåt men redan nästa vecka kan det bli skiftningar då bergen byts ut mot kullar och slättdraget kommer att bli mer avgörande!

Dagens resultat här nedan, sammanställning kommer som vanligt på en PDF snart…

// Tävlingsledningen

Rune Bäck / 1:04:21

Christian Sääv / 1:05:54

Tommy Evaldsson / 1:06:29

Fredrik Evaldsson / 1:07:44

Fredrik Sääw / 1:09:25

Joakim Kjellander (Magnus Almén) / 1:08:37

Jimmy Evaldsson / 1:14:28

Karl Johansson / 1:15:20

Rickard Evaldsson / 1:17:49

Sebastian Kroon / 1:18:30

Viktor Bergman / 1:13:28

Johan Bender / 1:14:24

Johan Wiktorsson (Stefan Tornberger) / 1:14:54

Kjell Evaldsson / 1:14:54

Rickard Johansson / 1:14:54

_________________________________________________

20101129

Ny vecka, nya möjligheter till avancemang, dax för etapp 5...

Alla grupper kör som planerat, onsdag kl. 18.15 Grupp 3.

Torsdag kl. 16.30 Grupp 1 och kl. 18.15 Grupp 2

Som vanligt väljer 5:an i respektive grupp cykel först och sedan upp till 1:an. Totala sammanställningen ser du i länkade dokumentet nedan.

Kommande bana är en Real Life Video bana. Premiär för PTDE att köra video uppspelning. Det är inte vilken bana som helst utan 29 km utmed Norska västkusten, Nordkapp. Se gärna smakprov från länken som här följer. Lycka till med körningen /

Nordkapp Länk till annan webbplats.

_________________________________________________

Sammanställning / Etapp 1 - 4 Länk till annan webbplats.

_________________________________________________

20101125

 1. Boonen klär sig i Gult och Skara Johans comback blev en succé...

Idag var det dax för Grupp 1. Under uppehållet har det varit lite olika uppladdningar, Christian Contador hade vilat sig i form, Chippo varit på träningsläger, Nicke Petacchi, T. Boonen och F Sääw har laddat lika med åtskilliga timmar bakom Fortius trainern.

Starten gick ovanligt lugnt och Chippos befarade strul med att styra sin cykel (som om man inte ”alltid” styrar sin cykel) blev snart ett faktum. 100 meter hämtades snart in, tyvärr hände detta gång efter annan så när Chippo parkerade i ett staket och slutligen fick ”backa” insåg tät gruppen att nu var det dags att gasa om det skulle bli några tider att prata om!

Vid spurtpriset, ca 50% av banans totallängd, splittrades klungan rejält och det var Nicke Petacchi och T. Boonen som skulle göra upp in mot mål. Efter en långraka i medvind och 55 km/tim vänder det upp och blir motvind, där kom det avgörande rycket! Med 3 km kvar drygade T. Boonen ut avståndet till ca 100 meter mot Nicke Petacchi och etappsegern var ett faktum. Sluttiden kom att räcka för T. Boonen att klä sig i Gult!

Bakom tät duon fick slutligen Chippo på sig glasögonen och började inse att det finns en Grå pil framför som visar vägen, han jobbade då ikapp både Christian Contador och F. Sääw till en slutlig 3:dje plats. Resultat nedan:

76 kg / Tommy Evaldsson / 47:35 -15 spurtsek

74 kg / Niclas Svantesson / 47:45

79 kg / Fredrik Evaldsson / 48:42

73 kg / Fredrik Sääw / 48:58

71 kg / Christian Sääv / 50:07

Omkastningar sker i alla grupper, sammanställning kommer att finnas inom det snaraste.

I Grupp 2 var det hård och jämn åkning i från början, dock hade Karl Indurain inte lyckats justera sin cykel så Small ramen passade in på hans 187 cm! Tyvärr straffade sig detta tämligen hårt så här kan man lugnt säga att det var ideligen uppförsbacke. Jocke Skruvman bet i bra men efter 8-10 km började mjölksyran trycka ut i armarna så även Skruvman klev in i den tunga uppförsbacken.

Avgörande skulle komma att bli mellan J. Pantani, Gymkillen och Picknick Rigge. Vid spurtpriset kom det så en rejäl attack, Pantani kapade bonussekunderarna men tog över Skruvmans mjölksyra. Picknick Rigge passade då på att ta fram sin sedvanliga bulle och Gymkillen tryckte då plattan i bott! Frampå slutet hade Pantani vaknat till liv men en trottoarkant satte stopp för en slutlig spurtuppgörelse. Bara att grattulera Gymkillen till sin första etappseger i årets Pro Tour De Evalds…

Grupp 3 fick dagen till ära finfrämmat. Johan Wiktorsson har nämligen tränat för hårt inför årets PTDE och dras nu med samma åkomma som Våran Norske skidåkar vän Northug dras med, dåliga blodvärden. I PTDE är då fördelen att man kan kasta in en reserv, Johan var smart och hittade en av fjolårets tappraste åkare, Skara Johan.

Skara Johan trodde nog att det var ett TT lopp och visade ingen pardon mot sina medtävlande utan struntade helt i all motvind och drog som en furier genom hela banan på etappens klart snabbaste tid, ingen "rullåkning" här inte utan imponerande och säkert.

Bakom Skara Johan kämpade Rickard F. Schleck från sin dåliga start och sista platsen upp till en fight med MX Johan Bender. Det räckte inte ända över mållinjen men en slutlig 3:dje plats var bra jobbat. MX Johan visar återigen att han inte behöver en motor mellan benen utan snodde ganska lätt till sig andra platsen, ok F. Schleck visade att han ville vara med på slutet men MX Johan blockade i en innerböj så var 2:a platsen solklar!

Kjelleman fick det tufft i motvinden, han saknade Viktor B som dagen till ära kände sig manad att sköta om sin framtid. Tyvärr lyckades inte Viktor att ro i land någon reserv men det motiverar säkerligen till att träna hårt för att nu kapa tid.

Grupp 2 och 3 har sina resultat här nedan:

4 av 12 etapper är nu gjorda, nästa etapp kommer att bli ca 25 km ”uppe” i Nordkapp. Härlig Norsk sommar på underbara kustvägar.

Syns om en vecka //

Tävlingsledningen

_________________________________________________

Då har grupp 2 och 3 presterat, i båda grupperna har botten tagit in rejält på toppen...

Grupp 2 åkare med *, Grupp 3 åkare med x:

x / ?? kg / Johan Wiktorsson (Reserv: Johan Andersson) / 46:28 -00:15 -00:45

* / ?? kg / Sebastian Kroon / 48:50 -00:30

* / ?? kg / Jimmy Evaldsson / 49:06 -00:15 -00:15

* / ?? kg / Rickard Evaldsson / ??:??

* / ?? kg / Karl Johansson / 52:49

* / ?? kg / Joakim Kjellander / 53:20

x / ?? kg / Johan Bender / 54:10 -00:30

x / ?? kg / Rickard Johansson / 54:29

x / ?? kg / Kjell Evaldsson / 56:29

x / ?? kg / Viktor Bergman / 56:29 +30 (DNS)

Sammanställning, kommentarer m.m. kommer...

_________________________________________________

20101124

Efter en veckas uppehåll är det nu dax att starta PTDE 2010/2011 igen. Kommande etapp är platt, 31.7 km men det blåser bra så "rullåkning" kommer att ske...

Nytt är att vi nu pumpar 8 kilo i däcken. Något mindre friktion då blir fördelen, skillnaden mellan nya och fjolårsdäcken blir mindre. Ett tips kan vara att ställa ner känsligheten i styrningen, använd minus tecknet på tangetbordet så svänger du långsammare. Använd plus tecknet så svänger du fortare.

Grupp 2 samlas i dag onsdag kl. 16.30

Grupp 3 samlas i dag onsdag kl. 18.15

Grupp 1 samlas i morgon torsdag kl. 16.30

_________________________________________________

20101112

Sammanställning gjord och det har skett förändringar...

 1. Boonen och Fredrik Sääv avancerar ett pinnhål vardera. F. Chippolini är smubblande nära att ramla ur gruppen med Karl Indurain som en väntande "väntare".

Karl leder förövrigt poängtävlingen men 8 mot 6 för Nicke Petacchi och Rickard Evaldsson.

Bra kör också nämnde Rickard som nu kommer att köra i grupp 2!

Totalsammanställning hittar du här / PTDE 03 Länk till annan webbplats.

Ps. Kommande vecka är det uppehåll så vi får lite extra tid att ladda batterierna inför l´komma skall! Platt och motvind/kantvind väntar härnest...

_________________________________________________

 1. Boonen övertygar och tar in på toppen!

När första bergsetappen nu är körd har det blivit skiftningar i grupperna. 4:an (T. Boonen) och 5:a (Nicke Petacchi) visar med besked att dom vill vara med och slås om ledartröjan.

När starten rullade igång var det 5 km mjukstart innan 10 km klättring rusade iväg, just rusade var det när T. Boonen testade lyckan och endast Nicke Petacci vågade/klarade att gå med. I knappt 9 kilometer drogs det hårt där avståndet växte undan för undan till en 3 – 400 meter på Christian Contador och Brorsan Fredrik!

Fredrik Evaldsson alias Chippolini fick en tung dag med några felstyrningar redan nere på platten och mjölkfyllda ben när tåget gick… Ca 5 minuter blev det totala tappetemot Boonen och Petacci för Mr Chippo. Christian och Fredrik höll sig någon minut bakom så här var inte tidsförlusten avgörande på något vis.

I grupp 2 var förväntningarna höga på Jocke Skruvman och J. Pantani men som en Dark Horse dök den gamle räven Karl Indurain upp med riktigt fräscha ben, att gå in under 50 min bevisar att det finns ännu fler intressenter av första gruppen! Skruvman tuggar på och plockar också in tid i grupp 2. Frågetecken sätts just nu på Gymkillen och J. Pantani, kommer ni hänga kvar i gruppen eller vad är ambitionerna!??

Kommande vecka tar Pro Tour de Evalds ledigt så nu finns det tid att bygga på formen. Tävlingsledningen hoppas möta 15 vältränande, taggade, peppade och deffade åkare inför Etapp 4!

Dagens resultat:

75 kg / Tommy Evaldsson / 47:17 -15 (spurtvinst)

74 kg / Nicke Svantesson / 48:10

72 kg / Fredrik Sääw / 48:46

72 kg / Christian Sääv / 48:58

86 kg / Karl Johansson / 49:48 -15 (spurtvinst) -30 (gruppseger)

74 kg / Jocke Kjellander / 50:37 -15 (andraplats i gruppen)

79 kg / Fredrik Evaldsson 52:49

78 kg / Jimmy Evaldsson / 52:53

86 kg / Sebastian Kroon / 53:22

? kg Rickard Johansson / 59:19 +30 (DNS)

_________________________________________________

20101109

Etapp 3 är igång! Överraskar mest gör...

Johan Bender!! Crossåkaren från Edsvära utmanar i bergen, 57 kg lätt dansar han upp i bergen med ett bra tryck. Rigge Picknink höll undan med blotta förskräckelsen.


Etappen som är årets första berg blev ett prov både när det gäller klättring och hålla tungan rätt i munnen när det öser på utför. I morgon torsdag kör grupp 1 & 2, då lär vi se om någon i gruppen klarar att klättra i listorna.

Rigge Picknick 53:17
J. Bender 53:28
Kjelle 53:49
Viktor 57:05
Wiktorsson 59:19

_________________________________________________

20101108

Ny vecka ny etapp, nämligen etapp 3 av 12. Styrning läggs till och det kommer krävas ben och Koncentration!! Precis som i verkligheten :-)

Banan är färdigbyggd, årets första berg har börjat! 30 km i Olympus, lätt vind och ca 700 höjdmeter.

Har topp trion som redan ryckt lite visat att det är dom det gäller i toppen eller kommer nu bergen visa att det blir nya grabbar som börjar klättra framåt?? Snart vet vi...

På onsdag kl. 18.45 (samling 18.15) är det grupp 3 som är först ut, i följande ordning väljs cyklar:

Grupp 3:

Johan Bender
Viktor Bergman
Kjell Evaldsson
Johan Wiktorsson
Rickard Evaldsson

På torsdag kör först Grupp 1, kl. 17.00 (samling 16.30):

Niclas Svantesson

Tommy Evaldsson

Fredrik Sääw

Fredrik Evaldsson

Christian Sääv

och Grupp 2, kl. 18.45 (samling 18.15)

Rickard Johansson
Joakim Kjellander
Sebastian Kroon
Karl Johansson
Jimmy Evaldsson

Lyckas till //

Tävlingsledningen

_________________________________________________

20101105

Sammanlagd lista efter två etapper finns här / Etapp 1 och 2 Länk till annan webbplats.

Etapp 2

Christian Contador satte ner foten och Chippo är tillbaka på allvar!

Grupp 1 har imponerat, tiderna pratar för sig själva! Nicke Petacchi har visat att han vill in i grupp 1, där är han nu men ack så nära han kom T. Boonen! Eller är han förbi..? Lägger man ihop tiderna med prologen så är det hårfint! Sammandrag kommer...

Grupp 1:

48:49 (-15) / Christian Sääv

49:26 / Fredrik Evaldsson

49:43 / Fredrik Sääw

52:12 / Tommy Evaldsson

55:29 / Sebastian Kroon

Grupp 2:

51:19 (-15 & -30) / Nicke Svantesson

53:30 (-15) / Jimmy Evaldsson

55:26 / Rickard Johansson

1:01:03 / Viktor Bergman

1:01:33 / Johan Bender

--------------------------------------------------------------

Rafflande kan man minst sagt uttrycka det hela!

Ja idag har det sparkat i gång på allvar, start för grupp 3 skulle ske vid 18.45 men redan 17.15 och 17.30 dök dom första två mest nervösa upp :-)

18.50 drog 5 glada cyklister igång:

Och här är startlinjen:

och givetvis var det fajt från start, Rigge "frukostbulle" drog så picknik korg, bullar å´ saft for all världens väg! Johan W., Karl Indurain å´ Skruvman jagade på:

Kjelleman hamnade tyvärr på efterkälken omgående när motstånd och bana bjöd på sin allra bästa sida. Men Kjelle hänger i och lär snart bevisa att gammal är äldst!

Skruvman å´ Karl Indurain hade snart bildat en liten ledar grupp, då händer det! Kolsvart skärm för Skruvman!! Då blev det till att göra nya energisparar läge på den "nya" datorn.

Med detta intermesso blev det en defilering för dagens segrare Karl Indurain, Rigge dansade in på dagens andra plats, Johan W. på tredje och Kjelleman på 4:de.

Tävlingsledningen har sent om sides accepterat Skruvmans protest och placerar således in honom på sin "eget" körda tid då omstart skedde och då utan draghjälp.

I morgon torsdag vet vi hur bra dessa tider stått sig:

1/ 52:55 -00:15 -00:45 sek / Karl Johansson

(2)/ 54:24) / Jocke Kjellander

(2)3 / 55:15 -00:30 / Rickard Evaldsson

4/ 56:41) / Johan Wiktorsson

5/ 59:05 / Kjell Evaldsson

_________________________________________________

20101102

Vilken Start!

Vi har fått se ett flertal överraskningar redan efter första prologen. Christian Contador dunka till med en "ny" kanontid, vinnare av inledningsetappen för andra året på raken, grymt imponerande.

Men fler överraskningar var att Skruvman Kjellander och Karl Indurain åkte ner i sista startgruppen och får starta upp årets tour redan i morgon onsdag!

Lika överraskande var det att Gymkillen tillsammans med årets "Comback", Fredda Chippolini tar plats i första grupp.

Junisarna Bender och Bergman har också imponerat med att ta plats bakom J. Pantani i andra gruppen!!

Det kommer bli mycket tuff åka framöver, ska bli spännande och se hur det gestaltar sig redan på 2:a etappen.

Etapp 2 körs som följer:

Atlantis / RT04 / 31,7 km / ej styrning

Grupp 3 startar upp onsdag 3/11 // kl. 18.15

Ställning från botten och cyklar väljs i följande ordning:

(16:41) / Rickard Evaldsson

(16:12) / Johan Wiktorsson

(16:09) / Karl Johansson

(15:22) / Kjell Evaldsson

(15:22) / Jocke Kjellander

Grupp 1 startar upp torsdag 4/11 // kl. 16.30

Ställning från botten och cyklar väljs i följande ordning:

(14:02) / Fredrik Evaldsson

(13:53) / Sebastian Kroon

(13:53) / Fredrik Sääw

(13:27) / Tommy Evaldsson

(13:17) / Christian Sääv

Grupp 2 startar upp torsdag 4/11 // kl. 18.15

Ställning från botten och cyklar väljs i följande ordning:

(15:14) / Rickard Johansson

(15:08) / Nicke Svantesson

(15:08) / Johan Bender

(14:47) / Viktor Bergman

(14:16) / Jimmy Evaldsson

Tävlingsledningen //

_________________________________________________

20101028

1:a Etappen
Prolog / Pro Tour De Evalds 9.5 km:

13:17 / Christian Sääv

13:27 / Tommy Evaldsson

13:53 / Sebastian Kroon

13:53 / Fredrik Sääw

14:02 / Fredrik Evaldsson

14:16 / Jimmy Evaldsson

14:47 / Viktor Bergman

15:08 / Johan Bender

15:08 / Nicke Svantesson

15:14 / Rickard Johansson

15:22 / Jocke Kjellander

15:22 / Kjell Evaldsson

16:09 / Karl Johansson

16:12 / Johan Wiktorsson

16:41 / Rickard Evaldsson

_________________________________________________

20101026

Starttider inför Prologen som äger rum den nu på torsdag, 28 oktober.

Prolog / Pro Tour De Evalds 9.5 km:

16.30 / Christian Sääv & Fredrik Evaldsson

16.50 / Jocke Kjellander & Rickard Johansson

17.10 / Tommy Evaldsson & Fredrik Sääw

17.30 / Jimmy Evaldsson & Rickard Evaldsson

17.50 / Viktor Bergman & Sebastian Kroon

18.10 / Johan Bender & Johan Wiktorsson

18.30 / Kjell Evaldsson & Karl Johansson

Solo / Nicke Svantesson

_________________________________________________

20101025

Pro Tour De Evalds 2010/11. Så här är det tänkt:

 • 12 etapper, 6 starter innan jul och 6 därefter. Första start torsdag den 28 oktober, övriga datum se nedan.
 • Vi kommer att köra 3 grupper med 5 man i varje, 15 man totalt med andra ord.
 • Grupperna delas in efter resultat på den första etappen som är en prolog.
 • 5:an i respektive grupp väljer cykel först, sedan fallande ordning…
 • Den totala samanställningen avgör hela tiden vilken grupp du skall åka i. Respektive grupp har en enkel rangordning. I grupp 1 dom 5 snabbaste och så faller det neråt.
 • Liknande alla Etapplopp införs det en poängtävling i ”tävlingen”. Innebär att 1:an, 2:an och 3:an i varje grupp får poäng, 3, 2 och 1, 4 och 5 blir således utan. 1 bonuspoäng tilldelas också spurtprisvinnaren. Högst poäng efter 12 körda etapper vinner ”Poängtävlingen” och vinner ett fint skänkt pris från huvudsponsoren evaldsmtb.se. Poängtävlingen ingår inte i Prolog och Tempoetappen.
 • Invägning och uppdatering på datorn inför varje start. Tävlingsklädsel på vid invägning och det är digitalvågen på plats som gäller.
 • Vid invägning avrundas det uppåt, 80.1 blir således 81 + 10 kg för cykeln (80.0 blir 80 + 10 för cykeln). • Handikappsystem: 51 år = -1 kg på vikten, 52 = -2 kg osv. Tjejer börjar samma system vid 31 år.
 • Innan start pumpas cykeln med prick 6 kilo, stor handduk under styret och en liten handduk på styret skall läggas fram. Medtag handdukar själv. Övriga ordningsföreskrifter läses på plats innan första start.
 • Bonussystem enl. följande: Vinnaren i grupp 3 drar av 45 bonussekunder, 2:an drar av 30 bonussekunder. Vinnaren i grupp 2 drar av 30 bonussekunder, 2:an drar av 15 bonussekunder. Vinnaren i grupp 1 drar av 0 bonussekunder, 2:an drar av 0 bonussekunder.
 • Spurtpris: När 50% av banans längd är körd finns det ett ”gömt” spurtpris på 15 bonussekunder att slåss om. Spurtpriset som gäller är först över kommande ”Finish” skylt som dyker upp. Om tveksamhet råder vem som klyver linjen först uteblir bonussekunderarna. Spurtpris gäller inte på den inledande prologen och ej heller på tempoetappen. Samma spurtbonus oavsett grupp.
 • Om du inte kan deltaga i någon av etapperna, sjuk, bortrest, annat, så får du samma sluttid som sista man i grupp 3 + 30 sekunders tillägg. Du behöver alltså inte bryta hela Pro Tour De Evalds 2010/11 för att det inte dyker upp denna etapp. Ersättare kan vara rätt att kasta in om övriga i din grupp samtycker.
 • Om cykeln pajar (punka, kedja går av, motor pajar e. dyl.) och du inte klarar att fixa detta problem får du samma sluttid som sista man i ”din” grupp + 30 sekunders tillägg. Om cykeln pajar eller annat tekniskt fel inträffar inom första 3 minuterarna gäller omstart i hela gruppen.
 • Alla 12 etapper är förbestämda (kommer på separat utskick). Upplägg: Prolog på valfri cykel. 1 st tempoetapp med individuell ”jaktstart” och valfri cykel. 6 banor kommer att köras med styrning. Längsta tävlingstiden blir ca 1,5 tim.
 • Startordning och tider som följer: Tävlingsdag är onsdag för Grupp 3 start 18.15 Torsdag för Grupp 1 och 2. Starttider 16.30 och 18.15. Vilken grupp som kör när kan skifta från vecka till vecka. Ha koll på mail och hemsida; www.kvanumsif.nu Kom i god tid så ni kan förbereda cykeln med luft, handukar, sadelhöjd m.m.
 • Kostnad 650 kr, årskort, maskinunderhåll och prisutdelning med tillhörande middag ingår. Qvänums Mat & Malt eller Lumber & Karle torsdag eller fredag i slutet av februari gäller, prel. 25/2 2011. Kvänums IF skriver kvitto om någon får tillbaks summan via jobbet. Träningsstöd, hälsovård, annat som gäller för din arbetsplats.
 • Undertecknad tar hand om resultatfilen, övriga deltagare tar på sig att uppdatera en ”veckoblog” på kvanumsif.nu använd er av diskussionsforumet eller loga in och fyll på med info. Viktigt att vi skapar intresse…

Klara för start, Pro Tour De Evalds 2010/11 är: Tommy Evaldsson, Jimmy Evaldsson, Jocke Kjellander, Nicke Svantesson, Rickard Evaldsson, Sebastian Kroon, Christian Sääv, Rickard Johansson, Karl Johansson, Kjell Evaldsson, Fredrik Evaldsson, Viktor Bergman, Johan Wiktorsson, Fredrik Sääw, Johan Bender. Må bäste man vinna  //

Mvh Tommy och Jimmy Evaldsson

För dig som är intresserad inför nästa år, 2011/12 anmäl dig så noterar vi…

_________________________________________________

20101014

Hej alla cykelvänner! Pro Tour De Evalds kommer med stormsteg, vårat etapplopp som stimulerar träningen under vinterhalvåret.

Denna info har gått ut till några fler än dom 12 vi var som körde förra vintern. Tanken är att vi skall öka till 5 man i varje grupp och öka på dom tre grupper vi i fjol hade till fyra, 4:de gruppen kommer gå under namnet ”tjejgruppen”. Tyvärr är det väl tveksamt till att vi fyller denna grupp med 5 tjejer men tjejer har vid anmälan nu förtur. Tänkt är att sparka igång en prolog den 28:e oktober. Då samlar vi ihop alla 20 som kommer att delta och så är det en sträcka på 10 – 15 min som skall avverkas för att seeda till rätt startgrupp. Sen är det tänkt att vi skall köra 12 etapper, slutlig målgång kommer att äga rum i månadsskiftet feb/mars 2011.

Självklart har vi uppehåll på helgdagar och över jul och nyår. Upplägget kommer att likna tidigare år, innebär bland annat att kan man inte komma till start någon etapp får man etappens sista tid plus 30 sek. Etappernas längd sträcker sig mellan inledande prolog på knappt 15 min till den längsta på ca 90 min. Snitt kan tänkas vara runt 50 min.

Mer om regler och bansträckningar kommer i ett senare mail. Fjolårets 12 tappra har förtur, resultat 2009/2010 och förtur enl. följande:

Christian Sääv, Tommy Evaldsson, Nicke Svantesson, Karl Johansson, Jimmy Evaldsson, Jocke Kjellander, Johan Andersson, Rasmus Johansson, Sebastian Kroon, Rickard Evaldsson, Kjell Evaldsson, Rickard Johansson.

Näst på tur inför 2010/2011: Fredrik Sääw, Fredrik Evaldsson, Johan Wiktorsson, Niklas Kjellander, Viktor Bergman

Tjejer med förtur: Monica Fahlgren, Eva Svantesson, Helene Silvén, Miriam Holmgren, Sofia Gundberg (Någon mer??)

Det finns eventuellt någon/några till som knackar på för att vara med så jag är väldigt tacksam till att få in en anmälan eller ett ”Nej tack” av er här ovan. Pronto. Jag har inte mailadress till er alla här ovan nämnda så om någon har till respektive som nu inte fått mail, vidarebefordra detta då tack.

För er som inte är nämnda vid namn här ovan men gärna vill vara med. Anmäl er så hamnar du/ni i kölistan.

Kontakta oss

0512-92835
info@kvanumsif.nu