Hoppa till sidans innehåll

Pro Tour de Evalds


Scrolla dig vidare ner för all aktuell uppdatering, du hittar kommentarer och info om dom olika etapperna samt resultat och reglemente m.m. Tidigare årgångar hittar du i fliken Tidigare PTdE Resultat.

 

------------------------------------

Torsdag 5 oktober 2017 

EN FÖRSTA STARTLISTA INFÖR - PTdE 2017/2018

Vi startar upp säsongen på Farsdag. Nu finns en första startlista klar. Ett SMS eller en kommentar på PTdE Facebook om du känner att det inte funkar att vara med i vinter. Vi har haft 5 återbud sedan förra säsongen men reserverna knackar på dörren :-)

PTdE växer än mer, det blir en Grupp 5. En "fredagsgrupp" med samma villkor och bonussystem som Grupp 4 men skillnaden är att man inte kan komma ur gruppen!! Mer info om detta och övrigt kommer...

En första Startlista / HÄR 

------------------------------------

Torsdag 23 Februari 2017 

FINALEN ÄR GJORD - PTdE 2016/2017

Vi lyfter på hatten! 5:år sedan mäste Vinnaren i PTdE, T.Boonen, vann Pro Tour de Evalds. Men idag var det dax igen!! Imponerande att kunna avsluta på bästa sätt, 7 man jagande i finalens jaktstart. Carl Quintana slet så när sitt hår för att plocka in de 2:31 han startade bakom men T.Bonnen inte bara höll undan. Han visade klass och forcerade ytterliggare 2 minuter. Imponerande.

STORT GRATTIS till Övriga Grupp 1:or:

Grupp 2 // Rookien Magnus S. Fahlgren
Grupp 3 // Nicke Petacchi
Grupp 4 // Per Körpis #pratarredanom2018

Resultat Etapp 12/FINALEN och sammanställning // HÄR

-------------------------------------

Måndag 21 Februari 2017 

FINALVECKA av årets PTdE 2016/2017

All info om Finalen och Jaktstarten längre ner.
Startlistor / HÄR

 

Påminner också om avslutningen som är nu på söndag!! 
SMS:a i "Gruppen" om att du kommer. Kommer även finnas en lista på anslagstavlan. Där skall du göra en markering om att du kommer på söndagens avslutningsstafett, prisutdelning och avslutningsmiddag, allt ingår i din startavgift. Välj också vad du vill äta så förbokas detta. Det är också bokat så vi kan duscha i Lumber & Karles nya fina duschrum.

Presentation av Stafettlagen kommer ut på Fredag. SMS och på Pro Tour de Evalds Facebook sida.

Beräknad tid, ca program:

 • Samling vid cyklarna 09:15
 • Start stafett 09:45
 • Lumber & Karle 12:00 för dusch
 • Lunch ca 12:40
 • Förbättringar i Reglementet
 • Prisutdelning och erbjudande från evalds
 • The End av PTdE 2016/2017 ca 14:00

-------------------------------------

Måndag 13 Februari 2017 

FINAL av årets PTdE 2016/2017
Tacx / VIDEO L´eroica Tuscany Italiy // PTdE The Final 016 / 29,9 km / 580 h.m. max 13.9% 

Börjar på en bit asfalt för att sedan i första klättringen gå in på grus, hela 10 km upp och ner på grusvägen, 8-12% och sedan på senare delen är det asfalt och några små toppar på 6-7%. 

PTdE The Final 016

PTdE The Final 016 / 29,9 km / 580 h.m. max 13.9%

 

För dig som tävlande är det viktigt att veta följande:
Grupp 1:an kommer att starta 17:30 i Grupp 4 och Grupp 2, Servern skall upprättas 17:20 så starten kan gå på utsatt tid, alla åkare skall ligga med i servern "som vanligt". Därefter med den tid man ligger bakom startar 2:an, 3:an och 4:an med det avstånd man har*. Likadant med 5:an och 6:an, 7:an och 8:an som startar tillsammans i en sk. vågstart samtidigt som 5:an.

(*Det kommer vara mindre än 5 minuter mellan varje åkare. Starlistan som finns på plats kommer ha avdrag i tid mellan varje åkare så det inte blir för lång väntan på startlinjen. Ex. 4:an ligger 6 minuter och 12 sekunder bakom i resultatlistan. I den nya startlistan kommer starttiden vara 1 minut och 12 sekunder upp för att göra finalen mer rafflande och tätare. Givetvis läggs dessa 5 minuter på i slutliga resultatlistan. I och med detta får vi en "snabbare" startlista.)

"Åktiden" man har i mål adderas med den totaltid man har innan start. Detta blir givetvis din sluttid i PTdE 2016/2017. Ingen bonustid eller spurttid/spurtpoäng utdelas oavsett grupp. Oavsett om du får snabbare/långsammare tid än någon i annan grupp kommer ditt slutresultat/placering bli i den grupp du startar i finalen.

Resultatlista från 2015/2016 hittar du / HÄR

-------------------------------------

Torsdag 9 Februari 2017 

KUNGAETAPPEN
Otroligt intressant. Här kan man gotta ner sig i mycket statestik. På 3 varv av en 30 km bana hinner det hända en del kan man lugnt konstatera. Spana gärna i skiftningarna i resultatfilen med varje varvtid. Mycket intressant som sagt!! Kollar man 'Snabbaste tiderna för etappen' finner vi att det finns åkare från Grupp 1 i alla "4 grupperna"! Det var många veckor sedan det hände kan man lugnt konstatera!!

Värt att lyfta på hatten är det definitivt på alla Gruppsegrare, vilka åkningar det har bjudits på!! Rune Hinault som vinner Grupp 4 storstilat, ja såpass bra att han sätter Etappens 5:e bästa tid!! Grattis också till Anders Leijer som följer med Hinault upp till grupp 3.

Just i Grupp 3 Kör Per Börjesson otroligt respektgivande, han sätter en såpas bra tid, 8:onde totalt, att KjellE får ge vika på sin grupp. Per upp till 2:an å´ KjellE ner till 3:an med andra ord.

Grupp 2 då!? Ja här var alla väldigt nyfikna på vem som skulle dra längsta srået, MållarSalle, Skruvman, Johan Sahlberg, Rigge Ulrich, Lennart Utförskungen eller rent av tjejen med högsta placeringen Monkan M.Vos!?? Inget förhandssnack handlade om PTdE´s yngsta deltagare någonsin, knappt fyllda 15 Adam Ureke Wictorsson. Ja jösses vilken körning, skräll, att i såpass ung ålder hålla distansen ut var imponerande. Med etappens 7:e tid vann Adam riktigt snyggt. Liten skräll även på 2:a plats. Med mindre än 1.5 min upp till Adam kör M.Voss in på 2:a plats! Sjukt imponerande av dessa båda skrällar. Kul också för MålarSalle som höll ihop farten bra ända in på upploppet. Räckte tillräkligt bra för att åter klättra in i Grupp 1 så här innan Finalen. Magnus #storspurtaren tappade fart och tryck när grupp 1 gasade på ordentligt så det blev respass och gruppbyte med MålarSalle.

Grupp 1
Ja götapetter! Här gick det undan, 5-6 åkare som läst i PTdE forumen hade letat sig in till start, innebär att PTdE gruppen på 8 man nu var 13-14 stycken när starten gick! Fantastiskt kul, Tävlingsledningen tror att vi bara sett början av detta med åkare utifrån nu när Zwift gjort det möjligt. Full fart från start, snart hade J.Linhart fått en lucka ner till gruppledaren T.Boonen och övriga gänget. Tyvärr hade inte #storspurtaren eller #elitstrand en av sina bästa dagar utan hamnade på efterkälken redan i första lite längre stigningen, ooootroligt jobbigt att behöva gneta mer än 70 km helt alena, dessutom var för sig då de tappade klungan på lite olika ställen. Men J.Linhart trummade på, med god draghjälp fick han ett försprång på över 2 minuter som mest. I detta läge var det bara 30 km kvar och "klungan" bestod bara av en frusterad och jagande grupp 1:a T.Boonen, LöparDavid och Karl Indurain. Med 20 km kvar lämnade T.Boonen K.Indurain och LöparDavid för att göra ett sista försök, sekund på sekund åts upp för att i sista backen, ca 6-7 km från mål, tappa 10 sekunder igen. Nu var det 40 sek och snart klappat å´ klart för J.Linhart. Men! Skam den som ger sig, 4 km kvar, 30 sek! 3 km kvar, 25 sek! 2 km kvar, 5 sek å´ J.Linhart skricker ur sig, -Kraaaaamp.... 1.5 km kvar -10 sek och T.Boonen är ikapp och förbi!! Tävlingsledningen kan bara konstatera, -Det är inte över förenns det är över!!

Grattis till er alla, knappt 9 mil och åktider mellan 2:18 till 2:45 sätter sina spår det är ett som är sant.

Årets PTdE säsong går mot sin ända, endast Finalen kvar. Jaktstart!! Ordinarie tider, onsdag och torsdag i vecka 8 gäller. Vi tar sportlov v.7

Mer info om finalen och även avslutningsstaffeten, Prisutdelning och tillhörande Middag på söndag den 26:e februari återkommer vi med.

RESULTAT, VARVTIDER / HÄR
RESULTAT ETAPP 11 / HÄR

-------------------------------------

Torsdag 2 Februari 2017 

Wooow, Flandern bjöd åter upp till dans! T.Boonen visade var skåpet ska stå, gammal är äldst var det någon som sa och när "The Muur" reste sig framför visade Boonen ingen pardon. Utan Quintanas närvaro blev det storslam, först i mål och hela försprånget till totalledande Carl Quintana blev uppätit! Grattis T.Boonen till det finfina banrekordet.

Bakom var det knallhårt om pallplatserna men jösses vilken forcering det blivit på #elitstrand!! Han satte verkligen Gomiz på plats och närmade sig även pallplats i totalen. Imponerande från ständig Grupp 4 plats under 2015/2016:s PTdE till att nu närma sig prispallen i totalen! Bra jobbat!!

I Grupp 2 var det fantastiskt kul att se MållaSalle tillbaks i vinnartackterna, hårt från start till mål! Å´ visst höll han undan för åldermannen KjellE trotts hans grymma forcering på slutet. Finfina tider. Båda in topp 8 i snabbaste tider...

I Grupp 3 hände det grejer, Pantani har åter vaknat till liv och satte en såpass bra tid att "botten" på Grupp 2 nu får passa sig inför Kungaetappen!! Men! Martin Bengtsson...

3:dje tid totalt!! Som Tävlingsledningen och förmodligen Martin själv väntat! Idag satt körningen som smäck!! GRATTIS!

Grupp 4 då!? Ja det bjöds verkligen upp till kamp även här. F.Handfast körde såpass att han nu kliver tillbaks till Grupp 3, riktigt kul! Mindre kul för F.Cippolini som nu får ta steget ner. Men kampen i Grupp 4 skulle stå mellan Fikastig, Baroonen och Rune Hinault! Som dom kämpade å´ slet, underbart att skåda, kämparglöd är något som definitivt finns i årets Pro Tour de Evalds.

Nästa vecka är det KUNGAETAPPEN! Missa inte att Grupp 4 startar på Måndag. Grupp 3 på tisdag. Grupp 2 på onsdag och Grupp 1 på torsdag. Starttider för alla grupper = 17:30.

Väl mött å´ trevlig helg hälsar Tävlingsledningen

RESULTAT ETAPP 10 / HÄR

-------------------------------------

Söndag 30 Januari 2017 

Pro Tour de Evalds går in i slutspurten! Etapp 9 är avklarad och endast ett placeringsbyten mellan grupperna. Karl Indurain kliver åter in i Grupp 1 och Rigge Ulrisch tar steget ner till Grupp 2.

4 varv och 12 stigningar avverkades på drygt 35 km! Återigen en etapp som blev tuffare än väntat. Resultat Etapp 9 och Komplett / HÄR

-------------------------------------

Söndag 22 Januari 2017 

Du har väl koll på de 6 etapperna som körs under januari och februari!? Om inte, här finns dom...
TÄVLINGSPROGRAMMET VÅR 2017 PTdE / HÄR

-------------------------------------

Torsdag 19 Januari 2017 

ETAPP 8
T.Boonen bemästrar kullerstenen bäst!! Quintana fick ge sig i målgången men gjorde alla rätt på di 5 spurtpriserna som var inlagda på dagens GP bana, 5 segrar av 5 möjliga! Grupp 1 visade att det är dom snabbaste cyklisterna, alla 8 grupp 1 cyklister har snabbast tider. Grupp 2 var kompakt ända in på målsnöret men Karl Indurain visade att spurtbenen fanns där, över 1000 watt när målportalen passerats.

8 varv a´ 5,1 km blev en utmaning, vissa grupper höll igen och det syns givetvis på sluttiden! Men i Grupp 4 och Grupp 1 var det aktivt med mycket jagande och försök. Eftersnacket på "Fältet Packas" och jagandet av bonussekundrar har varit överraskande positivt. Tävlingsledningen tackar för förtroendet av att ett GP även fanns med i årets PTdE.

Endast 2 flyttningar mellan grupperna. Grattis till Martin Bengtsson som kliver in i Grupp 3. Nu går årets tour in i avslutningen med endast 4 etapper kvar, backar och bergen kommer nu på riktigt...

Resultat Etapp 8 / HÄR

-------------------------------------

Torsdag 12 Januari 2017 

ETAPP 7
Då var det tänkt att Julmaten skulle varit uppäten och borta men i dagens Boxhill var det många som nog kände den gå upp och ner!!?

En som inte verkade påverkad är Carl Quintana! Vilken körning, först spurtar han ifrån hela Grupp 1 och därefter krossar han uppför nämnda Boxhill, återigen en utklassningsseger! Beundransvärt GRATTIS från hela Tävlingsledningen!!

6 åkare som byter grupper, och en hel del surrande om att "det-gått-fortare-på-träning". Tävlingsledningen kan konstatera att på träning har man koncentrerat sig för mycket på Boxhill och glömt av att man kommer in till foten betydligt mer sliten på tävling än träning, ej att förglömma när man bedömer sig själv...

Vi gratulerar gruppsegrarna, Rune Hinault (Emil Ekman), Klubbens ungdomsstolthet, Adam U. Wictorsson, David "Rookien" Ohlsson  och åter Carl Quintana. Med dessa ord avslutar vi och ser redan fram emot en rapport från kommande Etapp 8 och säsongens omtalade GP lopp. 8 varv på en 5 km bana och 5 spurtpriser att köra om!!

RideON // RESULTAT ETAPP 7

-------------------------------------

Torsdag 22 December 2016 

ETAPP 6
Då har PTdE gjort klart höstens omgång. Många härliga överraskningar men i toppen har Quintana visat att han är årets absolut bästa etappåkare! Idag var det utklassning uppför Watopias östsida. Stort Grattis hälsar Tävlingsledningen till Carl Quintana :-)

Som det sig bör när det är Bergstempo imponerar lättviktarna, mest av alla imponerade nämnde Quintana men även dagens "Reserv"! Med andra tid kliver Helen Granis in å´ dominerar i Grupp 3!! Upp till 3:dje plats för Fredrik Handfast. Alla frågar sig; -Va köstar det F.Handfast!!?

Nu tar vi Juluppehåll å´ ser fram emot v.2. London och London 8 väntar...

Dagens Resultat / ETAPP 6

-------------------------------------

Torsdag 15 December 2016 

ETAPP 5
Höstens långetapp ägde nu rum i Holland. Amstel Gold Race stog som värd, PTdE The Cauberg Song var etappen på 710 höjdmeter å´ 49 kilometer!! "Igelkotten" till bana bjöd på gott motstånd. Stort Grattande till framförallt Åldermannen KjellE som vinner Grupp 3 och nu kliver in i Grupp 2, sjukt imponerande tycker tävlingsledningen :-)

Rigge Ullrich gör en 3:dje tid totalt och kliver från Grupp 2 till Grupp 1, Välkommen tillbaks!!

Grupp 1 visar att det står mellan 2 åkare, Carl Quintana och T.Boonen drog stenhårt från start, tider och åkningar som faktiskt utklassade övriga startfältet. Idag var det T.Boonen som fick dra det längsta strået, kanske inte så kontigt när det ändock är en finfin vårklassiker som var dagens etapp. Grattis T.Boonen till finfina tiden och showen.

RESULTAT / HÄR

-------------------------------------

Torsdag 8 December 2016 

8 hårdingar byter grupper, Tjejerna visar framfötterna och är snart både Monica Voss och Ivanda i Grupp 3 och jagar på "gubbarna". Kvar i 3:an är Cippo trots att han spöade sin käre bror Ulrich med en hel minut! Skruvman tar steget upp i 2:an tillsammans med Rookien D.Ohlsson! I 2:an har helt plötsligt nämnde Ulrich hamnat!! Hur gick det till?? Till sist, Lennart Utförskungen är åter i 1:an!! Vilken imponerande resa han gjort denna höst!! Men...

Carl Quintana!! Nu visar han verkligen vem som är kung i bergen, med 4:a (!!!!) minuter och 35 sekunder seglar han ifrån T.Boonen som slet sitt hår för att hålla ännu en Rookie, J.Linhart, och den gamle spanjoren A.N. Gomez bakom sig.

Zwiftalperna visade sig verkligen på den tuffaste sida, fantastiska körningar. Nästa vecka hamnar vi i europa igen, Holland och sista 49 km av Amstel Gold Race, The Cauberg Song väntar. Tills dess, håll till godo med dagens resultatlista / HÄR

-------------------------------------

Torsdag 1 December 2016 

Det händer mycket!! Etapp 3 är avslutad och rullåkning i USA!! Zwift och Richmond UCI Worlds 2015 har varit banan som gällt. Vilka race, Grupp 3 och 4 åker snabbt som om dom alla vill in i Grupp 1 och 2, å´ vilka skiftningar det är i grupperna. Spännande å´ jämt som det sig bör :-)

Grattis till Gruppsegrarna, Carl Quintana, MålarSalle, Helene Granberg alias Stefan Tornberger och Kvänums IF´s ungdomslöfte Adam Ureke Wiktorsson!!

Alla Resultat / HÄR

 

-------------------------------------

Torsdag 24 November 2016 

Etapp 2 har slutit säcken! T.Boonen ställde av hela högen och visade i mångt å´ mycket att han blir att räkna med denna vinter! Carl Quintana och Karl Indurain la beslag på etappens 2 och 3 tid, med 1 sekunds skillnad så tappade dom båda hela 4 minuter till den omutbare T.Bonnen!!

Som det sig bör så här i inledningen var det en mängd skiftningar i de 4 grupperna, överlag bra och jämna tider.

Komplett resultatlista, Etapp 2 / HÄR

-------------------------------------

Fredag 18 November 2016 

Efter en mycket lyckad inledning är det nu spända av förvånad som man väntar in höstens Tävlingsprogram! Tacx TTS4 VR har blivit helt omkörda av Zwift VR världar. Hösten kommer därmed innebära körningar i "officiell miljö" liknande Etapp1 men även "dold miljö" där vi loggar in på Zwift bana utan att ha andra motsåndare/likasinnade på banan, endast de i din grupp. Dock offentliggör vi Tävlingsprogrammet och tider så de kamrater vi har på FaceBook och sidan PTdE har alla möjligheter att logga in hemifrån för att möta upp till våra 4 grupper startande så bli inte helt förvånande om det står någon nyfiken "kamrat" på starlinjen :-)

Här kommer höstens tävlingsprogam. Vårsäsongens program dyker upp så snart jullovet är här...

Program HT / HÄR

-------------------------------------

Söndag 13 November 2016 

Resultat från Prolog och Etapp 1 hittar du i bifogad PDF / HÄR

 

-------------------------------------

Söndag 13 November 2016 

Pro Tour de Evalds 2016/2017 är här :-)
Reglement för säsongen och fjolårets resultatlista finns här nedan:

Komplett resultatlista för 2015/2016 / HÄR

 

Pro Tour De Evalds 2016/17 // Reglement

Tanken med PTdE: - Bästa tänkbara vinterträningen! 
Alla som deltager ska känna att man vinner på att ta fram sitt bästa. Åkarna skall gynnas så att dom som hamnar i de bakre grupperna för att ålder och fart tar ut sin rätt skall få bonussekunder och "tappa vikt" så att man kan avancera framåt i grupperna = Kommer att göra grupperna jämna och tighta oavsett kvalitet. Vilket då givetvis stimulerar lite extra att hålla igång vinterträningen och din form.

PTdE sedan 2007:
2007/2008 körde vi igång med endast 3 deltagare, PTdE har växt sedan dess :-) // Tidigare slutsegrare:
2008 = Tommy 'T.Boonen' Evaldsson / 2009 = Tommy 'T.Boonen' Evaldsson / 2010 = Christian Sääv / 2011 = Tommy 'T.Boonen' Evaldsson / 2012 = Tommy 'T.Boonen' Evaldsson / 2013 = Karl 'Indurain' Johansson / 2014 = Robert 'Obelix' Lundkvist / 2015 = Andreas 'Kittel' Hertz / 2016 = Andreas 'Kittel' Hertz / 2017 = ?

 

Nyheter inför 2016/2017
• 4 helt nya cyklar. Alla med en utväxling på 48-11 eller 50/52-12.

• Vi kommer köra några etapper i populära programvaran Zwift. Mer info om Zwift hittar du på våran Facebook grupp Pro Tour de Evalds. 

• Du som deltagande cyklist skall lära dig starta programmen. Fråga/titta på dom som kan när du lär dig de första gångerna. Vi är 32 st! Måste funka smidigt!!

• Shimano SPD (MTB) pedaler sitter monterat. Andra pedalsystem, se nedan...

• Startavgiften höjs 100 kr då nya licenser måste användas, 4 cyklar köpts in och 3 datorer bytts ut. (Kostnader se reglementet nedan).

• Reserver/personer som ämnar deltaga är mer eller mindre förutbestämda. Viktigt att inga "Grupp 1 & 2 nivåer" på reserverna plockas in/kommer till start. Finns en lista på de reserver som i 1:a hand skall användas i respektive grupp.

• Reserver kan inte köra in några spurt-/eller bonustider.

• Poängtävlingen tas bort. (För lite status i denna).

• Städschema kommer finnas på plats där vi städar 1 gång var (3/pers åt gången) vid 11 tillfällen.

 

Så här är det tänkt:
• Vi tränar/tävlar på 8 stycken Tacx NEO trainrar. Bakhjulet sitter direkt på trainern, i dess svänghjul så man kan dra 1200 watt i 5km/h eller spurta i 1 minut på 2000 watt!! utan att maskinen "tappar" fästet. Felmarginalen är mindre än 2% mellan varje trainer så verkligheten är sjukt nära!!

 

• Vi kör mestadels i Tacx Software 4, dess Virtual Reality men även Video. Inför säsongen 2016/2017 kör vi dessutom i programvaran Zwift.

 

• Prolog + 12 etapper, 1+6 starter innan jul och 6 därefter. Prolog och första start, traditionsenligt på Farsdag, söndag den 13 november. Sedan står vi över kommande vecka för att vara igång i v.47. Övriga datum se kommande tävlingsprogram. Efter Jul startar vi upp i v.2.

 

• 32 pers är tak, vi kommer att köra med 4 grupper och 8 man i varje grupp + event. reserver.

• Reserver tillåts endast i Grupp 3 och 4 // Hamnar du i någon av dessa grupper och inte kan deltaga någon etapp är du "skyldig" att göra ditt bästa för att ringa in någon av reserverna som gärna vill bli inringda!! Reserver finns på denna lista och på evalds där cyklarna står.

 

• Grupperna delas in efter resultat på den första etappen som är en prolog. Etapp 1 körs sedan på samma dag, Farsdag. Reserver är välkomna att deltaga i prologen på förmiddagen.

 

• Den totala sammanställningen avgör hela tiden vilken grupp du skall åka i. Respektive grupp har en enkel rangordning. I grupp 1 dom 8 snabbaste och så faller det neråt...

 

• Cykel väljs efter hur du är placerad i gruppen och vilken vecka/etapps nummer det är = Etapp 1 kör 1:an i gruppen på cykel nr. 1 (cykeln längst till höger när man står bakom), 2:an kör på cykel 2 osv... Etapp 2 kör 1:an på cykel nr 2, 2:an på cykel nr 3 osv...

 

• Cyklarna har olika storlekar och skall så vara. Du ställer in cykeln så gott det går för just din längd och storlek.

 

• Invägning och uppdatering på datorn inför varje start. Tävlingsklädsel på vid invägning och det är digitalvågen på plats som gäller.
Vid invägning avrundas det uppåt, 80.1 blir således 81 (80.0 blir 80).

 

• Handikappsystem: 51 år = -1 kg på vikten, 52 = -2 kg osv. 
OBS! = När man passerat 60 år blir det -2 kg på 61 i ålder osv... OBS! Dock är lägsta vikt 40 kg.
Tjejer börjar samma system vid 31/41 år och har sitt ”tak” på 40 kg. Året du fyller gäller.
Ex; Rutger är 71 år och väger 75 kg på vågen. -10 kg för det mellan 51-60 och -22 kg för 61 till 71. 75kg-10-22 = 43kg på vågen.

 

• Visar det sig i efterhand att fel vikt blivit inlagd får man dagens långsammaste tid + 30 sekunder.

 

• Avslutning sker söndag i v.8, vi avslutar med en stafett och sedan tillhörande middag med prisutdelning.

 

• Innan start lägger man en stor handduk under styret och en liten handduk på styret för att "torka" med. Medtag handdukar själv. Cyklarna är utrustade med SPD pedaler. Vill du köra med Look, SPD SL eller annat pedalsystem tar du med egna pedaler och monterar tillbaks SPD pedalerna när du är redo. Övriga ordningsföreskrifter tas innan första start, prolog.

• Bonussystem för att hålla grupperna tighta, tid enl. följande: 
Vinnaren i grupp 4 drar av 120 bonussekunder, 2:an drar av 105 bonussek, 3:an drar av 90 bonussek, 4:an drar av 75 bonussek, 5:an drar av 60 bonussek, 6:an drar av 45 bonussek, 7:an drar av 30 bonussek, 8:an drar av 15 sek.
Vinnaren i grupp 3 drar av 60 sek, 2:an drar av 45 sek, 3:an drar av 30 sek, 4:an 15 sek. 
Vinnaren i grupp 2 drar av 30 sek, 2:an drar av 15 sek. 
I grupp 1 dras ingen bonustid av.

• Banpris/bonustid (Spurt/bergspris): Innan start är det upp till respektive åkare att ta reda på var dagens Spurtpris finns att fightas om. Det kan vara en flagga, korsning, ett visst km angivelse eller kanske ett berg eller vattendrag! Först fram får tidsavdrag.Tiden som 1:an får är 20 sek, 2:an får 15, 3:an får 10 och 4:an får 5 sek. Om tveksamhet råder vem som klyver linjen först delar man på de sammanlagda bonussekundrarna. Bonustid gäller inte på den inledande prologen och ej heller på tempoetappen. Självklart gäller ingen bonustid i finalen. Samma Bonustid oavsett grupp.

 

• Om du inte kan deltaga i någon av etapperna, sjuk, bortrest, annat, så får du samma sluttid som sista man i 'din' grupp + 2 minuter. Kör du i sista gruppen är det sista tid + 30 sekunders tillägg som gäller. Du behöver alltså inte bryta hela Pro Tour De Evalds för att du inte dyker upp denna etapp.

• Ersättare/reserv är rätt att kasta in om du kör i Grupp 3 eller 4. Det finns 2-3 utvalda reserver för respektive grupp att kontakta, se lista. Har du eget förslag på reserv skall detta godkännas av alla övriga i gruppen! Måste du inkalla reserv skall detta vara godkänt och gruppen till kännedom minst 45-60 min innan start. Otroligt viktigt att DU som inte kan komma verkligen gör ditt bästa för att få in en reserv så någon cykel slipper stå tom.

 

• Om du blir/är trött omotiverad och inte ”orkar” köra i mål = Bryter, är det omgångens långsammaste tid + 30 sek som gäller. Däremot om tekniskt problem, cykeln pajar (kedja går av, styrning eller motor pajar e. dyl.) och du inte klarar att fixa detta problem får du samma sluttid som sista man i ”din” grupp + 30 sekunders tillägg. Tänk på att det kan löna sig att ha ett multiverktyg nära till hands. Multiverktyg m.m. finns vid respektive cykel. Om cykeln pajar eller annat tekniskt fel inträffar inom första 3 minuterarna gäller omstart i hela gruppen. Detta gäller endast 1 gång! Händer det ytterligare 1 gång inom kommande 3 minuter så startar nu Den/De om banan/etappen själv-/a utan motståndare. (Se till att ta hålltider på gruppen som kör). Pajar cykeln på nytt, se punkt ovan. Tekniskt fel, se nedan:

 

• "Kastar datorn/programmet" ut dig inom dom första 15 min. startar Du omgående om, själv och på samma etapp. Händer det fler gånger kör du om banan innan kommande måndag kväll. Gäller inte i finalen.

• Alla, 1+12, etapper är förutbestämda (kommer på separat utskick). Etapperna går att skåda på kvanumsif.nu och Pro Tour de Evalds Facebook grupp.

Upplägg: 
1:a etappen är en Prolog, ca 10 km. Etapp 1 går sedan på samma dag. (Farsdag). 
Totalsegraren från föregående år är seedad att välja cykel först, sedan i fallande ordning. Nytillkomna lottas in efter dom seedade från föregående år. Innebär att man tar den cykel man får.

1 Tempoetapp med individuell starttid.
Bonussekunder på, utvalda spurter och bergstoppar samt på målgång tillämpas, läs mer ovan.
Längsta tävlingstiden blir drygt 2 timmar. Snitt tid över 1 + 12 etapper = 12 - 13 timmar (1 tim./etapp).

Finalen körs med individuell ”jaktstart”. 1:an går ut först, jagas av 2:an och därefter 3:an. 4:an. 5:an, 6:an, 7:an och 8:an startar på 4:ans tid och 5 till 8:ans starttid räknas givetvis av i slutställningen. Ingen Bonustid finns att köra om.

Startordning och tider som följer: 
Tävlingsdag är onsdag för Grupp 4, start 17.20 och 3, start 18.45. Torsdag för Grupp 2 och 1. Starttider 17.20 och 18.45. Då vi är 32 startande måste vi hålla dessa tävlingsdagar och tider! OBS! RESPEKTERA STARTTIDERNA, ni är många i gruppen och sista startgrupp per kväll vill garanterat INTE komma hem vid midnatt!! Så kom i god tid så ni kan förbereda cykelns sittinställning, handdukar, m.m. (30 till 45 minuter innan start är lämpligt då detta är den tid det brukar ta att värma upp och ställa in din cykel).

Kostnad = Medlemskort i Kvänums IF + Startavgift 500 kr + årskort 500 kr (reserver betalar medlemskort och träningsavgift 50kr/gång eller om reserv kommer och tränar utanför PTdE betalas lämpligen ett Säsongskort). Maskinunderhåll och prisutdelning med tillhörande middag och en dryck ingår. Qvänums Mat & Malt eller Lumber & Karle söndag v.8 gäller, stafett och middag, samling 09:00 - 26/2 2017. Kvänums IF skriver kvitto på startkostnaden om någon får tillbaks summan via jobbet. Träningsstöd, hälsovård, annat som gäller för din arbetsplats. Betalning kontant SENAST på startdagen (Farsdag) eller via Kvänums IF Bankgiro: 441-9776 OBS! Betalning skall vara gjord innan prologens start på Farsdag.

 

• Resultatfilen tar Tävlingsledningen hand om, publiceras snarast efter komplett Etapp på kvanumsif.nu

Övriga deltagare får gärna ta på sig att uppdatera och komplettera de olika gruppernas händelser och körningar på Pro Tour de Evalds Facebook grupp.

Må bäste man eller kvinna vinna :-)
Tävlingsledningen - Pro Tour de Evalds - Kvänums IF

 

Seedade med plats i årets startfält av Pro Tour De Evalds 2015/16 är: 
Tommy Evaldson / Carl Ljunggren / Rickard Evaldsson / Lennart Fransson / Joakim Kjellander / Anders Sahlin / Fredrik Evaldsson / Martin Bengtsson

Nicke Svantesson / Johan Sahlberg /Per Börjesson / Kjell Evaldsson / Monica Evaldsson / Anders Leijer / Jimmy Evaldsson / Stefan Tornberger

Niclas Ejderstig / Emil Ekman / Ivanda Eiduka / Gunnar Wikstrand / Mikael Strand // Karl Johansson / Andreas Gomez / Jonas Karlqvist

Risto Erkisson / Per Korpås / Tobias J. Lundmark / Fredrik Handfast / Andreas Bäck / Johan Linhart / Adam Ureke Wictorsson / Magnus Fahlgren

 

Kölista som vill in i kommande PTdE, 2016/2017:
David Ohlsson
.
Reserver (gäller endast i Grupp 3 och Grupp 4:
Claes Vinge (endast grupp 3) / Daniel Hedergård (endast grupp 3) / Sebastian Kroon (endast grupp 3) / Per Johansson (Grästorp)

Rune Bäck / Helen Granberg / Jerker Andersson?

Klara reserver att ringa in under säsongen. Reserverna får mer än gärna vara med på prologen.

 

Du som inte är med i start eller reservlistan men vill vara med som ordinarie eller som reserv, maila tävlingsledningen omgående. This is a mailto link eller kontakta någon som finns med i listan här ovan.

 

-------------------------------------

Grupp 3: Martin Karlsson - Lars Ekström - Fredrik Sahlin - Niclas Ejderstig - Rune Bäck - Mikael Strand - Stefan Tornberger - Martin Bengtsson

Grupp 4: Johan Gustavsson - Anders Leijer - Jimmy Evaldsson - Per Börjesson - Nicke Svantesson - Monica Evaldsson - Kjell Evaldsson - Ivanda Eiduka 

 

Etapp 1: 
Lite sammanfattning av kommande etapp. Det kommer bli lite klåsigt, ingen storm men väl 4btf! Vad är då BTF, ja det är lätt att tro att det är vindens fart i fot men så här skriver SMHI:

I början av 1800-talet utformade den brittiske amiralen Sir Francis Beaufort en skala för att beskriva vindens styrka utifrån segelföring på örlogsfartyg och vindens verkningar. Beauforts skala antogs som standard i engelska flottan 1838, och växte sedan fram som en internationell standard.

Senare har man gjort motsvarande beskrivning av vindens verkningar på land.

När de lägsta effekterna med knappt märkbar vind har passerats börjar det bli intressant (jämför Beaufort-värdet med andra skalor i tabellerna nedan).

 • 2 Beaufort: En vindflöjel (i gott skick) visar vindens riktning.
 • 3 Beaufort: Vinden sträcker en vimpel, sätter blad och tunna kvistar i oavbruten rörelse.
 • 4 Beaufort: Kvistar och tunna grenar rör sig. Damm och lössnö virvlar upp.
 • 5 Beaufort: Mindre lövträd börjar svaja. Vågor med utpräglade kammar på större insjöar.
 • 6 Beaufort: Stora trädgrenar sätts i rörelse. Det viner i telegraf- och telefontrådar (det är dock lite svårt att hitta några telegraftrådar idag).
 • 7 Beaufort: Hela träd börjar svaja. Man går ej obehindrat mot vinden.
 • 8 Beaufort: Kvistar bryts från träden och det börjar bli besvärligt att gå i det fria.
 • 9 Beaufort: Mindre skador på hus. Rökhuvar och taktegel blåser ner.
 • 10 Beaufort: Sällsynt i inlandet. Träd ryckas upp med roten, betydande skador på hus.

Kommer som sagt inte vara någon storm men 4 btf med riktning mot E är något gruppen inte får glömma att lägga in.

Passa på att njuta av rullåkningen :-) Dock kommer det på denna etapp vara svårt att få den "perfekta" rullen då banan svänger en hel del och även har sina små höjdskillnader.

Viktigt också, efter 9.9 körda kilometer har man nått upp på högsta toppen. Där, när man går igenom målportalen från fel håll är spurt- och poängpriset.

 

Lycka till alla hälsar Tävlingsledningen

Uppdaterad: 2017-10-05 22:11
Skribent: Tävlingsledningen PTdE

Sparbanken

evalds

Benders

Bjertorp

skandiaelevator

Kvänums Energi

 

Evalds Bil

evaldsson

Härlingtorp

Ica Sahlins

Jörgensen

KL Maskin

Kvänums Plåtteknik

Kvänums Kök

Kvänums Järn

Lumber & Karle

 

Rotage

Sahlins

Snyggt och Rent

 

Swegon

Tornum

YIT

åkerstedts

Postadress:
Kvänums IF - Cykel
Kvänums IF löp & cykel, Evalds Bil AB / Evalds MTB
53591 Kvänum

Kontakt:
Tel: 0512-92835
Fax: 0512-92732
E-post: This is a mailto link

Se all info