Hoppa till sidans innehåll

Pro Tour de Evalds


Här överst på sidan hittar du all aktuell uppdatering, du hittar kommentarer och info om dom olika etapperna samt resultat och reglemente m.m.

Tidigare årgångar hittar du i flikarna Tidigare PTdE Resultat.

 

------------------------------------

20191113

REVIDERAD RESULTATLISA FÖR GRUPP 4 och 5 i KVÄNUM SAMT ETAPP 3 SOM NU ÄR OFFICIELL

Då var resultatlistan för Prolog och Etapp 1 rättat, 2 tidigare vakanta platser är nu fyllda och målbonus i Grupp 5 har korrigerats. Aktuell startlista inför Etapp 2 som följer / HÄR

ETAPP 3!
Har i alla år varit betraktad som Pro Tour de Evalds första "berg"!! Ja, man kan ju bedöma ett berg på lite olika sätt va klart men en avgörande stigning finns det definitivt med även i år på etapp 3, Vulkanen! Vulkanen i Watopia skall bestigas efter att först ha kört 20 fartfyllda, platta, kilometer. Väl där uppe gäller det att vara först genom portalen om man vill lägga beslag på de 20 värdefulla bonussekundrarna (15 till 2:an, 10 till 3:an och 5 till 4:an). Nu vänder det runt på toppen också ner i illfart innan det är dax för nästa lilla stigning, upp baksidan på "Hilly-KOM:et", en 5 minutersstigning som garanterat kommer kännas efter vulkanen. Men nu är det snart slut på etappen, ca 10 km platt kvar innan man når mållinjen...

Etappen / HÄR

 

------------------------------------

20191111

SNABBASTE TIDERNA

En sammanslagen lista från alla 70(!) cyklisterna, Etapp 1 / HÄR

------------------------------------

20191110

FARSDAG och Pro Tour de Evalds 2019/2020 är igång...

En fantastisk dag, 8 cyklister på enheten i Göteborg, PTdE #SCSGBG!
12 cyklister på enheten i Lidköping PTdE #Lisch

också Kvänum på det! 50 pers!! Helt fantastiskt!
Alltså 13 år sedan vi körde igång första PTdE och nu populärare än någonsin, jihaaa...
å´ vilka resultat sedan, wooow så häftigt. Vi kommer här summera resultaten från dagens Prolog och Etapp 1. 

Vi delar upp resultatlistorna i 3:
Prolog och Etapp 1, Resultat i respektive grupp:
#Kvänum Grupp 1-5 / HÄR
#Lisch Grupp 1-3 / HÄR
#SCSGBG Grupp 1 / HÄR

Snabbaste Tiderna:
#Kvänum Grupp 1-5 / HÄR
#Lisch Grupp 1-3 / HÄR
#SCSGBG Grupp 1 / HÄR

Resultat, totalt och inför Etapp2:
#Kvänum Grupp 1-5 / HÄR
#Lisch Grupp 1-3 / HÄR
#SCSGBG Grupp 1 / HÄR

------------------------------------

20191108

ETAPP 2 startar upp Onsdag den 20 November!!

Japp, start på farsdag, 10e november, sedan uppehåll och hårdträning för att komma laddad till tusen för Etapp 2. Prologen och Etapp 1:s tider läggs ihop, sammantaget räknas det ut vilken grupp du hamnar i. Blir officiellt vilken grupp man hamnar i några timmar efter målgång av Etapp 1.

Till dess, Etapp 2 / HÄR

------------------------------------

20191107

Tävlingströjor och hur vi känner igen varandra i Zwift

Ditt Namn i Zwift:
- För att alla cyklister skall känna igen varandra i ”rullistan” på Zwift och att det ska bli lättare att läsa av vid spurter döper man sitt Efternamn med ett K (Kvänum) ett G (Göteborg) eller ett L (Lidköping) sedan den cykel man sitter på. Så sitter ”Rutger Rydman” på cykel nr 3 i Lidköping skulle namnet i Zwift bli som följer: R. L3 Rydman

Tröjor i Zwift
Inför säsongen 2019/2020 inför vi att alla skall använda samma ”Teamtröja” beroende på vilken enhet av PTdE man kör i.

Ledatröja i gruppen
Leder du din grupp skall du självklart äras med att få köra i en ledartröja, inte vilken tröja som helst utan finfina Getingtröjan används som ledartröja. Denna tröja gäller oavsett grupp eller enhet (Kvänum/Lidköping/SCSGBG) du kör.

Tröjor och bilder, mer info om ovan / HÄR

 

------------------------------------

20191106

Aktuell startlista och tidsupplägg inför Farsdag i bifogad PDF.

Överst i listan väljer cykel först och sedan fylls det på allt eftersom åkare efter åkare genomfört sin prolog. TT hoj gäller givetvis.

PTdE Kvänum / HÄR

PTdE Lidköping / HÄR

PTdE Göteborg / HÄR

------------------------------------

20191105

Inför varje etapp som komma skall krävs det givetvis lite förberedelser, inte helt fel att bland annat veta vilken etapp som gäller :-)

Tävlingsledningen har som mål att publicera månadsvis, november, december osv. detta hänger ihop med att man aldrig vet kommande månadskalender från Zwift förrän just dagen innan det slår om till ny månad. 

Så vad vi till 100% vet redan nu är givetvis Prologen och Etapp 1 på farsdag. Vi vet också att Etapp 2 kommer gå i London samt att etapp 3 kommer gå i Watopia.

Prolog och Etapp 1 som följer / HÄR 

(Etapp 2 och Etapp 3 syns snart högre upp på sidan)

------------------------------------

20191104

REGLEMENTET FÖR SÄSONGEN ÄR KLART!

Tanken med PTdE: - Bästa tänkbara vinterträningen! 
Alla som deltager ska känna att man vinner på att ta fram sitt bästa. Åkarna skall gynnas så att de som hamnar i de bakre grupperna, för att ålder och fart tar ut sin rätt, skall få bonussekunder och "tappa vikt" så att man kan avancera framåt i grupperna = Kommer att göra grupperna jämna och tighta. Vilket då givetvis stimulerar lite extra att hålla igång vinterträningen och din form.

För att alla ska känna att man har lite koll finns det här ett "Reglement" som varje år uppdateras för att det ska finnas svar på frågor som kan uppstå om just bonussekundrar, "vikt-handikapp", reserver m.m.

Reglementet finns på sidan "under", ett klick HÄR funkar också!

------------------------------------

20191001

Pro Tour De Evalds 2019/2020 // INBJUDAN (i PDF / HÄR )

Tanken med PTdE: - Bästa tänkbara vinterträningen! 
Alla som deltager ska känna att man vinner på att ta fram sitt bästa. Åkarna skall gynnas så att dom som hamnar i de bakre grupperna, för att ålder och fart tar ut sin rätt, skall få bonussekunder och "tappa vikt" så att man kan avancera framåt i grupperna = Kommer att göra grupperna jämna och tighta. Vilket då givetvis stimulerar lite extra att hålla igång vinterträningen och din form.

                                                               

UPPLÄGG
Vi kör i Zwift för att "verkligheten" är bäst där. Fullt tillåtet att "rigga" med hjälpryttare och grupper utifrån! Info finns i PTdE´s Facebookgrupp så alla kan följa vilka etapper/banor, starttider och startportal som gäller. OBS! 1 minuts masterstart med max 30km/h gäller för att ALLA ska komma med från början!

Prolog + 12 etapper, 6 starter innan jul och 6 därefter. Prolog och Etapp 1, traditionsenligt på Farsdag, söndag den 10 november. Sedan står vi över kommande vecka för att vara igång i v.47. Övriga datum se tävlingsprogram på ovan nämnd Facebooksida. Efter Jul startar vi upp i v.2.

 

INVÄGNING
I all cykelträning, speciellt i backar är man påverkad av vikten. Så även här. Innebär att invägning och uppdatering på datorn gäller inför varje start. Tävlingsklädsel på vid invägning och det är digitalvågen på plats som gäller. Vid invägning avrundas det uppåt, 80.1 blir således 81 (80.0 blir 80). Du skall alltid ha någon vid din sida när du väger in dig så inga felaktigheter sker! och OBS, pulsband, skor m.m. som du har på dig när du sitter på cykeln SKALL vara med på vågen!!

 

HANDIKAPPSYSTEM
För att resultatlistan skall bli än jämnare och vinterträningen skall komma alla till nytta på ett "resultatmässigt" tillfredsställande sätt tillämpar vi ett handikappsystem som följer:
51 år = -1 kg på vikten, 52 = -2 kg osv. 
OBS! = När man passerat 60 år blir det -2 kg på 61 i ålder osv...
OBS igen! Dock är lägsta vikt 40 kg.
Tjejer drar omgående av 10 kg (dock inte om du är elit eller ungdom). Sedan är det samma system som för herrarna, 51 år = 1 kg osv. Ex; Rutger är 71 år och väger 75 kg på vågen. -10 kg för det mellan 51-60 och -22 kg för 61 till 71. 75kg-10-22 = 43kg på vågen.
(ovan handikappsystem är valfritt, vill du inte använda dig av det så kör du helt enkelt enligt ovan invägning.).

 

STARTTIDER & KOSTNAD
Där 5 grupper körs som följer:
Onsdagar = Grupp 4  start ca 17:20 / Grupp 3 start ca 18:45
Torsdagar = Grupp 2  start ca 17:20 / Grupp 1 start ca 18:45
Fredagar = Grupp 5 start ca 16:15

Startavgift = 700 kr (inkluderar, prisbord, samt avslutningsmiddag/prisutdelning) + Säsongskort (kom och träna så mycket du vill mellan oktober till mars).

 

ÖVRIGT
PTdE innehåller individuella TT race, spurtetapper, berg och tom. en Jaktstart som avslutning. Det körs om spurtbonus och målbonustid. Snittiden för en etapp landar runt timman men Kungaetappen brukar bli upp mot 130-150 minuter. Allt är uppbyggt för att det skall kännas som en stimulerande vinterträning, en boost som skall passa "alla". det finns ett utfylligt Reglement som har uppdaterats sedan första Pro Tour de Evalds kickade igång redan 2007!!

 

All löpande info med nyheter om programvaran vi kör i, om etapperna, upplägget, resultatlistan och inte minst "tugget" hittar man på Facebook = https://www.facebook.com/ProTourdeEvalds/

 

Uppdaterad: 22 FEB 2018 21:55 Skribent: Tävlingsledningen PTdE

Sparbanken

evalds

Benders

Bjertorp

skandiaelevator

Kvänums Energi

 

Evalds Bil

evaldsson

Härlingtorp

Ica Sahlins

Jörgensen

Kvänums Plåtteknik

Kvänums Kök

Kvänums Järn

Lumber & Karle

 

Rotage

Sahlins

Snyggt och Rent

 

Swegon

Tornum

YIT

åkerstedts

Postadress:
Kvänums IF - Cykel
Kvänums IF löp & cykel, Evalds Bil AB / Evalds MTB
53591 Kvänum

Kontakt:
Tel: 051292835
Fax: 051292732
E-post: This is a mailto link

Se all info